Union maakt het zichzelf onnodig lastig tegen stug Cercle Brugge

  1. 32' - Geel - Jean Marcelin
  2. 25' - Verv. Christian Burgess door Ross Sykes
  3. 3' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
  1. 81' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
  2. 74' - Doelpunt - Yann Gboho (2 - 1)
  3. 73' - Verv. Jean Marcelin door Yann Gboho
  4. 68' - Verv. Loic Lapoussin door Bart Nieuwkoop
  5. 67' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  6. 66' - Verv. Charles Vanhoutte door Abu Francis
  7. 56' - Doelpunt - Simon Adingra (2 - 0)
  8. 52' - Geel - Charles Vanhoutte
  3'goalDante Vanzeir1 - 0
  56'goalSimon Adingra2 - 0
  74'goalYann Gboho2 - 1

  De Europese stunt op het veld van Braga heeft Union geen punten gekost in de eigen competitie. Na een boeiend kijkstuk tegen Cercle Brugge hield het de 3 punten in het Dudenpark. Dankzij de winst hijst Union zich naast Club Brugge in de stand.

  Union - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: De aansluitingstreffer van Gboho is het sein voor een spetterende slotfase. Beide teams komen nog dicht bij een doelpunt en in de 82e minuut moet Moris alles uit de kast halen om de 3 punten in Union te houden.

   

  • Man van de Match: Met een doelpunt en een assist was Simon Adingra vandaag een gesel voor de Cercle-defensie. Al was Anthony Moris minstens even belangrijk met enkele cruciale reddingen.

   

  • Opvallend: Wie gedacht had dat Union dit seizoen in de grijze middenmoot zou kamperen, komt bedrogen uit. De vicekampioen kan een perfect rapport voorleggen in de Europa League en doet in de competitie weer volop mee voor een plekje in de top 4.

  Dominante thuisploeg spaart Cercle voor de rust

  Dankzij de Europese remontada tegen Braga ontving Union Cercle Brugge met de wind in de zeilen. De vicekampioen begon ook uitstekend aan de partij. Adingra gleed simpel voorbij Somers en bood Vanzeir na 3 minuten de 1-0 aan.

  Cercle probeerde met hoge pressing terug te knokken, maar ontsnapte nog voor de rust aan een dubbele achterstand. Vanzeir duwde een strakke voorzet van Boniface van dichtbij naast, waarna Teuma een kortsluiting bij Majecki vergat af te straffen.

  De Vereniging sleepte zich richting de rust, maar kwam ei zo na toch nog langszij. Een hoekschop dwarrelde voor de voet van Marcelin, die de gelijkmaker nog van de lijn gered zag worden door Teuma.

  Union komt ongeschonden uit doldwaze slotfase

  Cercle kwam dreigender uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Somers dook al glijdend op voor de neus van Moris, die met een uitstekende reflex de nul op het bord hield.

  Geen 1-1 en niet veel later was het aan de overkant wel raak. Na een subtiel passje van Teuma kwam Adingra oog in oog met Majecki. De Ivoriaan bleef koel en duwde de 2-0 beheerst tegen de netten.

  Toch weigerde Cercle zich gewonnen te geven en de aansluitingstreffer van Gboho zette een knettergekke slotfase in gang. De bezoekers kwamen ook nog heel dicht bij een punt, maar Ueda faalde oog in oog met Moris.

  Geraerts: "We scoren vandaag op de juiste momenten"

  Miron Muslic (coach Cercle Brugge): "We zijn erg teleurgesteld na deze wedstrijd, omdat we hier echt wel een punt verdienden. We hadden twee hele goede kansen op een tweede doelpunt, maar waren niet efficiënt genoeg. Zeker in de tweede helft zag je de typische Cercle-mentaliteit. We gaven niet op, zelfs na de 2-0. We moeten het positieve onthouden vandaag en dat gebruiken voor de volgende wedstrijden."

  Karel Geraerts (coach Union): "We scoren vandaag op de juiste momenten. Het was geen makkelijke wedstrijd. We speelden tegen een team dat fysiek sterk is, maar ook goed kan voetballen. We maken het onszelf onnodig lastig met dat tegendoelpunt. Voor hetzelfde geld krijgen we nog de gelijkmaker tegen, gelukkig is dat niet gebeurd."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 53. EINDE. Na een zinderende pot voetbal trekt Union de 3 punten dan toch over de streep. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de score hoger te laten oplopen, maar maakte het zichzelf nog moeilijk tegen een hard werkend Cercle.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Majecki houdt Cercle in de wedstrijd. Tot twee keer toe kan Union de wedstrijd helemaal op slot gooien. Vanzeir talmt eerst te lang om af te werken, waarna Puertas zijn knal door Majecki heerlijk uit doel ziet gehouden worden. .
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Nog 4 minuten heeft Cercle om een punt mee te grissen. Al lijkt Union de angel wat uit de wedstrijd te hebben gehaald. .
  5. tweede helft, minuut 89. Het blijft even wachten op een nieuwe kans. Beide ploegen knokken voor elke morzel grond. .
  6. tweede helft, minuut 85. We krijgen echt wel een slotfase om duimen en vingers van af te likken. Kan Cercle de nederlaag nog afwenden? .
  7. tweede helft, minuut 82. Ook Ueda faalt aan de overkant. Het is hier allesbehalve al voorbij in het Dudenpark. Enkele tellen na de redding van Majecki stormt Ueda af op Moris. De Luxemburger glijdt uit, maar kan de Japanner toch nog van de 2-2 houden. .
  8. tweede helft, minuut 81. Majecki houdt Adingra van de 3-1. Het tempo in deze wedstrijd ligt verschrikkelijk hoog. Adingra duikt plots op voor Majecki, maar de Pool heeft een uitstekende redding in petto. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Victor Boniface eruit
  10. tweede helft, minuut 79.
  11. tweede helft, minuut 79. Gustaf Nilsson maakt zich op voor een nieuwe invalbeurt. De held van Braga moet de zege vandaag over de streep trekken. .
  12. tweede helft, minuut 78. Cercle ruikt bloed en gaat nu ook op zoek naar de gelijkmaker. Met nog meer  dan 10 minuten te spelen, hebben de bezoekers nog voldoende tijd. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Yann Gboho van Cercle Brugge. 2, 1.
  14. tweede helft, minuut 74. 2-1, Gboho brengt de spanning terug! Cercle knokt zich terug in de wedstrijd. De infiltrerende Da Silva brengt de bal goed voor doel, waar Gboho de aansluitingstreffer van dichtbij binnenknalt. We hebben opnieuw een wedstrijd. .
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Yann Gboho erin, Jean Marcelin eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Union stoomt nog eens door op de rechterflank. De ingevallen Nieuwkoop zoekt het een-tweetje met Vanzeir, maar komt net te kort om zich door te zetten in de zestien. Er zit nog steeds leven in deze wedstrijd. .
  17. tweede helft, minuut 68. Ueda mikt naast. Plots toont ook Cercle zich nog eens. Ueda komt een op een met Moris, maar deponeert de bal naast het doel van de Luxemburger. .
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Union, Bart Nieuwkoop erin, Loic Lapoussin eruit
  19. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Lazare Amani eruit
  20. tweede helft, minuut 66. Vers bloed. Muslic beseft dat de bezoekers de bakens moeten verzetten en brengt een nieuwe speler tussen de lijnen. Vanhoutte gaat naar de kant, in zijn plaats komt Francis. .