KV Oostende sleept een laat punt uit het vuur tegen 10 Seraing-spelers

  1. 36' - Geel - Mathieu Cachbach
  2. 29' - Geel - Thierry Ambrose
  1. 90+5' - Verv. Mansoni Sambu door Sergio Conceicao
  2. 90+2' - Doelpunt - Zech Medley (1 - 1)
  3. 87' - Verv. Cameron McGeehan door Zech Medley
  4. 87' - Verv. Théo Ndicka Matam door Siebe Wylin
  5. 86' - Geel - Timothy Galje
  6. 80' - Verv. Morgan Poaty door Leroy Abanda
  7. 80' - Verv. Mathieu Cachbach door Stève Mvoué
  8. 72' - Verv. Antoine Bernier door Daniel Opare
  9. 69' - Rood - Abdoulaye Sylla
  10. 66' - Verv. Alessandro Albanese door Mohamed Berte
  11. 66' - Verv. Anton Tanghe door Indy Boonen
  12. 55' - Doelpunt strafschop - Marius Mouandilmadji (1 - 0)
  55'penalty goalMarius Mouandilmadji1 - 0
  90+2'goalZech Medley1 - 1

  Seraing heeft tegen KV Oostende een eerste thuiszege sinds eind januari door de vingers laten glippen. Een rode kaart voor Sylla was bepalend: met een mannetje minder slikte de thuisploeg nog een late tegengoal van Medley.

  Seraing - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Seraing heeft alles onder controle, tot Sylla 20 minuten voor tijd rood krijgt voor een trekfout op invaller Berte. KVO neemt de wedstrijd in handen en zorgt in de 92e minuut voor de late gelijkmaker

   

  • Man van de Match: Marius Mouandilmadji was bij momenten ongrijpbaar voor de KVO-defensie. De aanvaller uit Tsjaad werkte hard en zette ook nog zijn zelf uitgelokte strafschop feilloos om.

   

  • Opvallend (1): Na een droogte van 6 thuiswedstrijden mochten de Seraing-supporters eindelijk nog eens een doelpunt vieren in het Stade du Pairay.

   

  • Opvallend (2): De laatste thuisoverwinning van Seraing dateert al van 26 januari. Toen wonnen de Metallo's met 2-1 van Beerschot.

  Tienkoppig Seraing kraakt in absolute slotfase

  Na de 0-2-zege bij Standard ontving Seraing vol vertrouwen de bezoekers uit Oostende. De thuisploeg begon ook gretig aan de partij, maar zag op het kwartier de openingstreffer van Marius terecht afgekeurd worden voor buitenspel.

  Hoewel KVO zich in de wedstrijd probeerde te knokken, bleef Seraing wel de gevaarlijkste ploeg. Zowel Mansoni als Bernier vond geen gaatje in het bos van KVO-benen, waarna Marius zichzelf niet veel later vergat te belonen na een knappe kapbeweging.

  De bezoekers hapten naar adem, maar leken op slag van rust plots een strafschop te krijgen na een fout op de slingerende Capon. Een feestje dat al snel stil werd gelegd na tussenkomst van de VAR.

  Een bittere pil voor de bezoekers. Zeker omdat Seraing kort na de pauze wel een elfmeter kreeg. Marius bleef ijzig koel vanop de stip en deed het Stade du Pairay ontploffen.

  KVO kon maar geen vuist maken, tot de thuisploeg 20 minuten voor tijd met 10 verder moest na een trekfout van Sylla. De bezoekers roken bloed en gristen in extremis toch nog een puntje mee na een laat doelpunt van invaller Medley.

  Vanderhaeghe: "Vandaag geen hoogstaand voetbal gezien"

  Yves Vanderhaeghe (coach KVO): "Er waren goede en slechte momenten van onze kant. Ik denk dat we de controle hadden in de eerste helft. Maar dan ben ik wel verbaasd waarom we geen strafschop krijgen en Seraing er kort na de rust dan wel een krijgt. Al bij al was het een heel moeilijke tweede helft. We spelen dan alles of niets en scoren in extremis nog de gelijkmaker. We moeten hier tevreden zijn met een punt, maar hoogstaand voetbal hebben we hier vandaag niet gezien."

  José Jeunechamps (coach Seraing): "Momenteel overheerst er bij mij toch een gevoel van frustratie. Maar elke wedstrijd heeft zijn verhaal en we konden hier ook verloren hebben. Na de rode kaart moesten we wat inzakken en dan weet je dat er een tegendoelpunt kan komen. Het is goed dat we hier een punt pakken."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 12. EINDE. Het blijft een 1-1-gelijkspel hier in Seraing. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de zege, maar moest plots met 10 verder na een trekfout van Sylla. KVO nam de wedstrijd in handen en sleepte in extremis dan toch nog een punt uit de brand. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij RFC Seraing, Sergio Conceicao erin, Mansoni Sambu eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Nog 3 minuten. Seraing wil zich niet gewonnen geven en toont zich ook nog eens aan het doel van Hubert. Krijgen we nog een winnaar? .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Zech Medley van KV Oostende. 1, 1.
  6. tweede helft, minuut 91. Medley hangt de bordjes gelijk! Daar is de gelijkmaker dan toch! De ingevallen Medley krijgt te veel ruimte in de zestien en knikt de 1-1 staalhard op het bord! KVO ruikt bloed. .
  7. tweede helft, minuut 90. 6 minuten extra. KVO krijgt nog 6 minuten om een nederlaag af te wenden. Houdt Seraing stand of geven ze hun eerste thuisoverwinning sinds 26 januari toch nog uit handen? .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Oostende, Zech Medley erin, Cameron McGeehan eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Théo Ndicka Matam eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Rush van Mansoni. Mansoni trekt de motor nog eens op gang vanop zijn rechterflank. De rechtsachter dribbelt zich helemaal tot aan de rand van de zestien, maar ziet zijn schot in hoekschop verwerkt worden. .
  11. Gele kaart voor Timothy Galje van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 86
  12. tweede helft, minuut 84. Seraing vergeet de wedstrijd helemaal op slot te doen. Na een snelle counter krijgt de ingevallen Abanda een zee van ruimte op links. Mansoni kiest echter voor Marius, die de snelheid helemaal uit de aanval haalt. .
  13. tweede helft, minuut 83. Tik tak... De tijd begint nu wel stilletjes te dringen voor de bezoekers. Al zal er wel nog de nodige extra tijd bijkomen na een blessurebehandeling voor Lahssaini. .
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Leroy Abanda erin, Morgan Poaty eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Stève Mvoué erin, Mathieu Cachbach eruit
  16. Paal houdt Seraing recht! Plots is daar ei zo na de 1-1! Hornby pakt uit met een strakke voorzet, waarna Mbow de bal tegen de eigen paal duwt. De thuissupporters slaken een zucht van opluchting. . tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 74. Het mannetje meer zorgt meteen voor wat meer schwung bij de bezoekers. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen, lijkt Seraing zich schrap te mogen zetten voor een stevig slotoffensief. .
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Daniel Opare erin, Antoine Bernier eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Rood voor Sylla! Plots krijgen de bezoekers een levenslijn toegeworpen. Sylla trekt de doorgebroken Berte wel heel opzichtig neer. Seraing moet nog meer dan 20 minuten met een man minder verder. .
  20. Rode kaart voor Abdoulaye Sylla van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 69