Racing Genk legt voor eigen volk Kortrijk over de knie dankzij 2 goals van Paul Onuachu

  1. 37' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Gerardo Arteaga
  2. 84' - Verv. Mike Trésor door Matias Alejandro Galarza
  3. 84' - Verv. Oleksii Sych door Nayel Mehssatou
  4. 83' - Verv. Felipe Avenatti door Dylan Mbayo
  5. 83' - Verv. Habib Keita door Stjepan Loncar
  6. 82' - Geel - Bryan Heynen
  7. 79' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (2 - 1)
  8. 76' - Verv. Ángelo Preciado door Mbwana Samatta
  9. 76' - Verv. Bilal El Khannous door András Németh
  10. 76' - Geel - Ángelo Preciado
  11. 74' - Verv. David Henen door Habib Guèye
  12. 67' - Verv. Faïz Selemani door Billel Messaoudi
  13. 58' - Doelpunt vrije trap - Faïz Selemani (1 - 1)
  14. 55' - Geel - Bilal El Khannous
  37'goalPaul Onuachu1 - 0
  58'free kick goalFaïz Selemani1 - 1
  79'penalty goalPaul Onuachu2 - 1

  KV Kortrijk heeft een week na de winst tegen Antwerp niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. Racing Genk hield zaterdagmiddag de 3 punten thuis tegen een kranig KVK, met dank aan goaltjesdief Paul Onuachu.

  Genk - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een ultra-dominant Genk lijkt niet in de problemen te komen tegen Kortrijk maar loopt dan na een uur plotseling tegen de 1-1 aan. Een vrije trap van Selemani schudt de thuisploeg wakker waardoor Genk uiteindelijk nog eens kan scoren.
   
  • Man van de match: Paul Onuachu deed deze middag waar hij voor in de ploeg staat: scoren. De Nigeriaan kopte de openingstreffer tegen de netten en maakte het met een strafschop ook koeltjes af. 
   
  • Statistiek: In de schaduw van leider Antwerp is Genk bezig aan een imposante reeks. De ploeg van Wouter Vrancken verloor niet meer sinds de openingsspeeldag (tegen Club Brugge) en speelde ook nog maar 1 keer gelijk (tegen STVV). In het klassement volgen ze op 2 punten van de leider.

  Genk heeft Onuachu 2 keer nodig om Kortrijk af te houden

  Na een stuntzege tegen leider Antwerp vorig weekend mocht KV Kortrijk zich vanmiddag meten met de nummer 2, Genk. 

   

  Al snel werd duidelijk dat het geen makkelijke opdracht ging worden voor de bezoekers. De troepen van Wouter Vrancken namen het heft meteen in handen en legden dynamisch en dominant voetbal op de mat. Een hoop kansen bleven onbenut, maar 10 minuten voor rust kwam de verdiende voorsprong toch op het bord. Een vrije trap van Trésor werd door Onuachu netjes binnengekopt.

   

  Kortrijk kwam er niet aan te pas en dook de rust in zonder ook maar één doelpoging te kunnen noteren.

   

  In de tweede helft bleef Genk controle hebben over de wedstrijd, maar de doodsteek kon de ploeg niet uitdelen. 

   

  Na een uur spelen bracht Selemani de match toch weer in evenwicht nadat hij een vrije trap netjes in de bovenhoek schilderde. Alles te herdoen voor Genk.

   

  De aanhoudende druk van de thuisploeg resulteerde uiteindelijk dan toch nog in de verdiende voorsprong. De ingevallen Nemeth kopte tegen de arm van D'Haene en de bal ging op de stip. 

   

  Onuachu tekende voor zijn tweede van de middag. Eindstand: 2-1.

  Adnan Custovic: "We speelden vandaag tegen een heel sterk team"

  Paul Onuachu (Genk): "Ik ben tevreden. We spelen al een heel seizoen lang goed voetbal en ik ben natuurlijk blij met deze twee doelpunten. Het is nooit makkelijk om deze wedstrijden af te maken, want we spelen tegen sterke teams die vaak in een laag blok spelen."

   

  Kristof D'Haene (Kortrijk): "In de eerste helft waren we nergens, maar na de rust hebben we getoond dat we een redelijk goede ploeg zijn die in opbouw is. Die penaltyfase vind ik belachelijk, maar dat hoort bij het voetbal zeker? We moeten verder bouwen op die tweede helft en kijken naar de derby volgend weekend."

   

  Adnan Custovic (trainer Kortrijk): 'We speelden vandaag tegen een heel sterk team, dat hebben we zeker in de eerste helft gemerkt. Ik heb een goede reactie gezien in de tweede helft en het is natuurlijk jammer dat je die penalty nog tegen krijgt. Die beslissing is discutabel vind ik, want ze gaan in duel in de lucht. Al bij al is Genk de verdiende winnaar."

   

  Wouter Vrancken (trainer Genk): "We winnen vandaag verdiend. We waren erg dominant in de eerste helft en dan moeten we gewoon meer scoren. Na de tegengoal toonden we ook de wil om weer op zoek te gaan naar een doelpunt. Het is uiteindelijk jammer dat we het moeten afmaken met een penalty, maar we winnen wel verdiend. Na dit seizoensbegin ben ik gewoon heel fier op mijn jongens. Ze tonen de juiste mentaliteit."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Genk wint met 2-1. Onuachu krijgt nog een uitgelezen kans op de 3-1, maar Ilic brengt redding. De overwinning van Genk is nu wel binnen. Eindstand: 2-1. .
  3. tweede helft, minuut 94. Het is nog even paniek bij Genk! Stef Wijnants.
  4. tweede helft, minuut 92. Bijna 2-2! Kortrijk krijgt nog een grote kans! Lamkel Zé geeft de bal strak voor en Gueye drukt de bal een halve meter naast de paal. Hier komt Genk toch nog goed weg. .
  5. tweede helft, minuut 90. Kortrijk begint aan een slotoffensiefje. Een mooie combinatie wordt in hoekschop geforceerd, maar die levert niets op. We krijgen 5 minuten toegevoegde tijd. .
  6. Gele kaart voor Gerardo Arteaga van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. Een snelle uitbraak van Kortrijk wordt foutief afgestopt door Arteaga. De Mexicaan staat pal en krijgt een gele kaart onder de neus geduwd. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Matias Alejandro Galarza erin, Mike Trésor eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Geen definitieve doodsteek voor Kortrijk en geen hattrick voor Onuachu. De Nigeriaan krijgt een bal van Trésor en haalt meteen uit naar de verre hoek. Zijn bal zoeft naast de paal. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Nayel Mehssatou erin, Oleksii Sych eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Felipe Avenatti eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Stjepan Loncar erin, Habib Keita eruit
  13. Gele kaart voor Bryan Heynen van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 80. Wat kan Kortrijk nog in de laatste 10 minuten? Stef Wijnants.
  15. tweede helft, minuut 80.
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 79 door Paul Onuachu van KRC Genk. 2, 1.
  17. tweede helft, minuut 79. Onuachu met z'n tweede. Onuachu twijfelt niet en ramt zijn tweede doelpunt van de middag tegen de netten. Doelman Ilic koos de verkeerde kant.  .
  18. tweede helft, minuut 78. Penalty voor Genk! De twee invallers forceren al meteen een penalty voor Genk! Een actie van Samatta belandt bij Nemeth die de bal kopt en zo de arm van D'Haene raakt. Onuachu zet zich achter de bal. .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Mbwana Samatta erin, Ángelo Preciado eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, András Németh erin, Bilal El Khannous eruit