AA Gent schudt zorgen van zich af met zondagswandeling aan de Kehrweg

  1. 45+2' - Geel - Elisha Owusu
  2. 43' - Verv. Alessio Castro-Montes door Núrio
  3. 40' - Doelpunt - Laurent Depoitre (0 - 2)
  4. 38' - Geel - Gary Magnée
  5. 26' - Doelpunt strafschop - Jordan Torunarigha (0 - 1)
  6. 18' - Geel - Boris Lambert
  1. 76' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sulayman Marreh
  2. 76' - Verv. Regan Charles-Cook door Jerome Deom
  3. 74' - Geel - Bruno Godeau
  4. 68' - Verv. Andrew Hjulsager door Ibrahim Salah
  5. 68' - Verv. Elisha Owusu door Julien De Sart
  6. 67' - Verv. Jordan Torunarigha door Bruno Godeau
  7. 67' - Verv. Rune Paeshuyse door Jan Král
  8. 67' - Verv. Smail Prevljak door Djeidi Gassama
  9. 67' - Verv. Stef Peeters door Isaac Nuhu
  10. 64' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 4)
  11. 50' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 3)
  26'penalty goalJordan Torunarigha0 - 1
  40'goalLaurent Depoitre0 - 2
  50'goalHyun-seok Hong0 - 3
  64'goalHyun-seok Hong0 - 4

  AA Gent heeft enkele mindere weken doorgespoeld met een vlotte 0-4-zege in Eupen. De Buffalo's kwamen nooit echt in de problemen en scoorden tweemaal voor de rust en tweemaal na de rust. Gent houdt zo de kruin van het klassement in het vizier, Eupen blijft in de gevarenzone hangen.

  Eupen - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gezien de waardeverhoudingen in deze wedstrijd kan er niet echt over een sleutelmoment gesproken worden. Al begon de Gentse motor na het penaltydoelpunt van Torunarigha pas helemaal op volle toeren te draaien.

   

  • Man van de Match: Met Andrew Hjulsager (2 assists) en Hong Hyun-Seok (2 doelpunten) schotelde Gent ons twee sterke kandidaten voor. Al krijgt de Zuid-Koreaan dankzij zijn knap slalomdoelpunt toch het voordeel van de twijfel.

   

  • Opvallend: Door de nederlaag van vandaag kon Eupen nu al 5 wedstrijden op rij niet winnen aan de Kehrweg.

   

  • Jubilaris: Vadis Odjidja speelde vandaag zijn 300ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Naast Gent speelde hij ook nog voor Anderlecht en Club Brugge in onze competitie.

  Hjulsager en Hong blinken uit in Gentse gezondheidswandeling

  Na een 0 op 6 in de competitie en de pijnlijke uitschuiver tegen Djurgarden had Gent iets goed te maken op bezoek bij Eupen. De bezoekers toonden zich ook meteen gretig in de openingsfase, maar Depoitre faalde oog in oog met Moser.


  De thuisploeg geraakte maar niet onder stoom en incasseerde nog voor de rust twee doelpunten. Torunarigha opende op het halfuur de score vanop de stip, waarna Depoitre de 0-2 op een dienblaadje aangeboden kreeg van Hjulsager.

  Ook na de rust bleef Eupen in hetzelfde bedje ziek. Gent dicteerde de wet en mocht al snel een nieuw streepje bijzetten nadat Hong de 0-3 voorbij een moedeloze Moser had geschoven.

  De bezoekers bleven de zoektocht naar doelpunten verderzetten. Een spectaculaire omhaal van Ngadeu werd eerst nog gekeerd, maar met een geweldige slalom zette Hong uiteindelijk toch nog de kers op de taart.

  Gent tankt zo vertrouwen voor de terugwedstrijd tegen Djurgarden van komende donderdag. Eupen maakt zich maar beter op voor een hevige degradatiestrijd.

  Vanhaezebrouck: "In de eerste helft moesten we knokken"

  Hein Vanhaezebrouck (coach KAA Gent): "Dit was geen gezondheidswandeling, want in het begin was het echt wel knokken. Maar vanaf de 0-3 voelden we wel dat de veer gebroken was bij Eupen. De tweede helft was niet echt lastig meer, maar in de eerste helft was het wel knokken. We speelden collectief een heel stevige partij, met de juiste mentaliteit."

  Bernd Storck (coach Eupen): "We krijgen een ongelukkige penalty tegen en dan krijgt Gent vertrouwen natuurlijk. Tijdens de rust voeren we dan enkele wissels door om opnieuw in de wedstrijd te komen, maar dan krijgen we al snel de 0-3 tegen. Dan wisten we dat het over was voor ons. Gent is een zeer sterke ploeg en vandaag zag je het kwaliteitsverschil. We moeten dit resultaat achter ons laten en ons nu focussen op de wedstrijd tegen Cercle, want die is heel belangrijk."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 51. EINDE. Gent herpakt zich na de Europese uitschuiver tegen Djurgarden en wint vlot met 0-4 op bezoek bij Eupen. De thuisploeg kwam nooit echt in het stuk voor en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 84. Nog even en dan kan Gent al opnieuw uitkijken naar de Europese terugwedstrijd tegen Djurgarden. De aankomende zege van vandaag zal ongetwijfeld deugd doen voor het vertrouwen.  .
  4. tweede helft, minuut 79. De laatste 10 minuten gaan in en veel extra tijd zal er niet bijkomen. Nuhu probeert het nog eens met een afstandsschot, maar ziet zijn poging in de tribune belanden. .
  5. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  6. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Regan Charles-Cook eruit
  7. tweede helft, minuut 75. De wedstrijd sleept zich nu echt wel richting het laatste fluitsignaal. Eupen probeert nog een eerredder te pakken te krijgen, maar kan Nardi voorlopig niet echt aan het werk zetten. .
  8. Gele kaart voor Bruno Godeau van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 74
  9. tweede helft, minuut 69. Eupen moet opletten dat het hier geen vijfde doelpunt om de oren krijgt. Depoitre kopt de bal slim in de loop van Nurio, die zijn poging net niet kan kadreren. .
  10. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KAA Gent, Ibrahim Salah erin, Andrew Hjulsager eruit
  11. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KAA Gent, Julien De Sart erin, Elisha Owusu eruit
  12. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Jordan Torunarigha eruit
  13. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KAS Eupen, Jan Král erin, Rune Paeshuyse eruit
  14. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KAS Eupen, Djeidi Gassama erin, Smail Prevljak eruit
  15. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KAS Eupen, Isaac Nuhu erin, Stef Peeters eruit
  16. tweede helft, minuut 65.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Hong Hyun-seok van KAA Gent. 0, 4.
  18. tweede helft, minuut 63. 0-4, Hong met geweldige solo! Eupen moet de kelk helemaal tot de bodem ledigen. Hong krijgt de bal met een gelukje in de voet, waarna de Zuid-Koreaan de Eupen-defensie als kegeltjes voorbij slalomt. Een heerlijk doelpunt van de middenvelder. .
  19. tweede helft, minuut 62. Opnieuw wordt het even warm voor Gent. Ngadeu speelt de bal iets te zacht terug op Nardi, maar de Fransman staat goed op te letten en kan het leer nog net voor de neus van Prevljak wegwerken. .
  20. tweede helft, minuut 59. Eupen steekt de neus dan toch nog eens aan het venster. Prevljak wordt helemaal alleen gelaten in de zestien, maar de Bosniër schiet wild over. Symbolisch voor de vorm waar de aanvaller momenteel in verkeert. .