Standard is baas in Waalse klassieker, Verboomen trekt 3 keer rood in laatste halfuur

  1. 45+2' - Own goal - Jackson Tchatchoua (0 - 1)
  2. 39' - Geel - Ryota Morioka
  1. 90+1' - Geel 2 - Philip Zinckernagel
  2. 90+1' - Rood - Jacob Barrett Laursen
  3. 89' - Verv. Nicolas Raskin door Kostas Laifis
  4. 87' - Geel - Philip Zinckernagel
  5. 82' - Verv. Stelios Andreou door Daan Heymans
  6. 82' - Verv. Youssouph Badji door Loïc Bessile
  7. 81' - Geel - Isaac Mbenza
  8. 80' - Verv. William Balikwisha door Denis Dragus
  9. 80' - Verv. Stipe Perica door Osher Davida
  10. 71' - Verv. Ryota Morioka door Ali Gholizadeh
  11. 67' - Rood - Adem Zorgane
  12. 66' - Geel - Marlon Fossey
  13. 65' - Verv. Gilles Dewaele door Marlon Fossey
  14. 64' - Verv. Aron Dønnum door Jacob Barrett Laursen
  15. 59' - Geel - Gilles Dewaele
  16. 58' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  17. 57' - Verv. Jackson Tchatchoua door Amirhossein Hosseinzadeh
  45+2'own goalJackson Tchatchoua0 - 1

  Standard heeft de klim naar boven weer ingezet, na een prestigieuze zege tegen de rivalen van Charleroi. Tchatchoua scoorde het enige doelpunt, de tweede helft werd gekenmerkt door een kaartenregen, met onder meer 3 rode prenten.

  Charleroi - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi gaat na de 0-1 op zoek naar de gelijkmaker, maar moet verder met 10 na een rode kaart voor Zorgane. De opdracht bleek nadien te moeilijk voor de thuisploeg.
   
  • Man van de match: Weinig individuele uitblinkers vandaag. Raskin en Alzate waren de speerpunten van een goed controlerend Luiks middenveld.
   
  • Statistiek: Een duel tussen Charleroi en Standard eindigt wel vaker met een mannetje minder. Vandaag moest scheidsrechter Verboomen 3 rode en 7 gele kaarten trekken.

  Veel kansen in de eerste helft, 3 rode kaarten in de tweede

  De Waalse kraker heeft in Charleroi vanavond toch weer voor wat vuurwerk gezorgd. 

   

  Beide ploegen begonnen vrij goed aan de wedstrijd met kansjes aan beide kanten. Tchatchoua en Badji kregen grote kansen, maar de thuisploeg kwam het dichtste bij de openingstreffer halverwege de eerste helft. Mbenza kreeg plots wat ruimte en haalde verschroeiend uit. Zijn schicht was buiten bereik van Bodart, maar knalde vol op de paal. 

   

  Nadien keerde de rust wat terug, maar vlak voor de pauze klom Standard dan toch op voorsprong. Een mooie combinatie op de linkerflank werd uiteindelijk door Tchatchoua in eigen doel gedevieerd.

   

  Na de pauze ging de wedstrijd wat op slot en droogde de kansen ook op. Een spectaculaire omhaal van Badji ging nipt over de lat van Bodart.

   

  20 minuten voor het einde moest Charleroi verder met een mannetje minder na een gevaarlijke tackle van Zorgane. Zonder verder uit te lopen controleerde Standard de wedstrijd. 

   

  De bezoekers kregen in het slot nog twee rode kaarten na een obstructiefout en overdreven commentaar, maar Charleroi had niet de tijd meer om dat numerieke voordeel om te zetten in doelgevaar.

  Gilles Dewaele: "We winnen vandaag op strijdlust"

  Jonas Bager (Charleroi): "Ik ben erg teleurgesteld. We verdienden vandaag te winnen. Zelfs met een man minder waren we de betere ploeg. Het is heel zuur om met lege handen achter te blijven."

   

  Gilles Dewaele (Standard): "Het is mooi om de drie punten te pakken in deze derby.  De kwaliteit aan de bal was vandaag niet top dus we winnen deze match op strijdlust. We hebben onze job gedaan en kunnen naar boven kijken in het klassement."

   

  Edward Still (trainer Charleroi): "We waren de betere ploeg. Hun doelpunt valt uit het niets en Tchatchoua had gewoon pech. Ik ben super trots op de ploeg vandaag. We waren erg goed in de eerste helft en stonden goed in organisatie. Nadien zijn we er ook goed uitgekomen. Onze reactie na de rode kaart was fantastisch."

   

  Ronny Deila (trainer Standard): "Het was een moeilijke match, zeker in een derby als deze. We stonden goed in de organisatie en kunnen de goal scoren in de eerste helft dus dat is goed. Nadien hadden we misschien nog iets meer in de aanval moeten trekken, maar ik ben tevreden met de drie punten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Bessile kopt de bal over en dat is het laatste wapenfeit. Standard wint de Waalse derby! .
  3. tweede helft, minuut 93. We krijgen nog een hoekschop en doelman Patron schuift mee op. .
  4. tweede helft, minuut 91. En plots zit het numerieke voordeel aan de andere kant! Charleroi zal nog vol kunnen gaan voor de gelijkmaker al dringt de tijd natuurlijk. .
  5. Tweede gele kaart voor Philip Zinckernagel van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Rode kaart voor Jacob Barrett Laursen van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Nog twee keer rood voor Standard! Ook Laursen krijgt nog een rode kaart voor een obstructiefout! Een vrij strenge beoordeling van Verboomen waarna Zinckernagel ook nog een tweede gele kaart onder zijn neus krijgt geschoven. Alle hens aan dek in het slot!  .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Standard, Kostas Laifis erin, Nicolas Raskin eruit
  9. tweede helft, minuut 89. In het uitvak is het feestje al losgebarsten. We zijn een minuut verwijderd van de toegevoegde tijd. .
  10. Gele kaart voor Philip Zinckernagel van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 84. Heymans laat de 1-1 liggen! Daar was die grote kans voor Charleroi! Gholizadeh strooit met een geweldige bal naar Heymans en die kan de bal net niet binnen het kader koppen. Wat een mogelijkheid! .
  12. tweede helft, minuut 84. Valt er nog een kans uit de lucht voor de thuisploeg? Standard heeft de doodsteek niet kunnen geven en moet zich beperken tot controleren in de tweede helft. .
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Stelios Andreou eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, Loïc Bessile erin, Youssouph Badji eruit
  15. Gele kaart voor Isaac Mbenza van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 81
  16. tweede helft, minuut 81. We duiken de laatste 10 minuten in en het aantal akkefietjes begint te stijgen. Verboomen strooit met waarschuwingen en kaarten. .
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Denis Dragus erin, William Balikwisha eruit
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Osher Davida erin, Stipe Perica eruit
  19. tweede helft, minuut 76. Een uitstekend uitgespeelde aanval van Charleroi krijgt niet de gepaste afwerking. Een splijtende bal van Gholizadeh wordt voor doel gebracht, maar Badji raakt de bal helemaal verkeerd. .
  20. tweede helft, minuut 71.