3. 76' - Doelpunt - Thierry Ambrose (2 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 9 - 17/09/22 - 18:16
    76'
    Thierry Ambrose
    2 - 1
    76'

Cercle Brugge heeft met een gelijkspel tegen KV Oostende de rode lantaarn doorgegeven aan Zulte Waregem. In een wedstrijd met 3 strafschoppen liet Cercle in het slotkwartier wel de 3 punten uit handen glippen.

Cercle Brugge - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kleine tien minuten voor het einde geeft Lardot voor de derde keer vanavond een strafschop. Anders dan zijn vorige, zet Ambrose de elfmeter toch om.

• Man van de match: Thierry Ambrose miste zijn eerste penalty nog, maar stond op de goede plaats om de aansluitingstreffer binnen te tikken. Niet veel later is de spits toch trefzeker vanop de stip.

• Opvallend: KV Oostende blijft het zwarte beest voor Cercle Brugge. De laatste zege van de Vereniging in de competitie tegen KV Oostende dateert al van augustus 2013. Een eeuwigheid in het voetbal.

Cercle Brugge heer en meester in eerste helft

Een duel in de onderste regionen van ons voetbal leverde een aangename voetbalavond op. Wel een wedstrijd met twee gezichten. Cercle Brugge was heer en meester in de eerste helft.

Van der Bruggen zag zijn pegel nog op de lat uit elkaar spatten, daarna kreeg de Vereniging een strafschop. Eentje die Denkey niet wist om te zetten. Gelukkig voor de spits stond hij op de daaropvolgende hoekschop wel op de goede plek: 1-0.

Daar nam Cercle Brugge geen vrede mee. Van der Bruggen, die een uitstekende eerste helft speelde, stuurde Ueda het straatje in. De Japanner verdubbelde de score.

De Bruggelingen in een zetel dus en Vanderhaeghe wilde zijn troepen wakker schudden. Hij deed dat door aan de rust 3 wissels door te voeren.

Penalty's volgen elkaar op

Zijn spelers hadden de boodschap begrepen. Miangue kon eerst nog een schot van de lijn keren, maar zag hoe Decostere het leer met de arm beroerde .Strafschop nummer twee van de avond.

Ambrose had wel zin om het leer tegen de netten te jagen. Majecki pakte echter uit met een geweldige redding. Sakamoto was dan weer goed gevolgd en bood de 2-1 aan op een schoteltje.

KV Oostende kwam nog op de proppen met een waar slotoffensief en werd daar ook voor beloond. Weer ging de bal op de stip, nu na een actie van Ambrose. Ondanks zijn eerste penaltymisser nam hij opnieuw zijn verantwoordelijkheid. Nu had Majecki geen kans: 2-2.

Beide teams schieten maar weinig op met dat ene punt. Al is Cercle Brugge de rode lantaart wel kwijt aan Zulte Waregem.

Decostere: "Onbegrijpelijk dat we het nog weggaven"

• Robbe Decostere (Cercle Brugge): "Ik ben heel ontgoocheld. Dat we het na een 2-0-voorsprong nog uit handen geven op deze manier...  Dat is onbegrijpelijk. Met een natuurlijke beweging krijg ik vanop twee meter de bal tegen mijn arm. Daar kan ik niet veel aan doen. Als hij gaat kijken dan weet je dat je een penalty tegen kan krijgen. Aan de andere kant is er een vergelijkbare fase waar geoordeeld wordt dat het geen strafschop is. Dat is zuur."

• Yves Vanderhaeghe (KV Oostende): "Ik ben in ieder geval wel nog tevreden met dat puntje. We beginnen de eerste tien minuten goed, maar dan verliezen we alle duels. Er stond maar één ploeg op het veld en dat was Cercle Brugge. Ik denk dat we dan nog geluk hebben dat er een aantal ballen over gaan. Dan heb ik hen tijdens de rust een beetje wakker geschud. Ik deed drie wissels, maar ik kon er nog meer wisselen. Dat heb ik ook gezegd, maar de reactie was er wel. Dan moeten we uiteindelijk tevreden zijn met een puntje."

• Anton Tanghe (KV Oostende): "De groep is er blijven in geloven. We wisten op voorhand dat het geen mooie wedstrijd zou zijn, met veel duels. En toch laten we ons vangen in die eerste helft. We verloren bijna ieder duel. In de tweede helft gingen we wel in duel. Dan scoorden we met een gelukje op strafschop en ik denk dat dat ons mentaal wel geholpen heeft om er meer in te geloven. Dan komen we op 2-2. Als de wedstrijd nog 10 minuten langer zou duren, gingen we er nog over. Al bij al is het een verdiend gelijkspel."

• Dominik Thalhammer (Cercle Brugge): "We konden de wedstrijd doodmaken, want we hadden kansen op de 3-0. Dan kwamen zij terug in de wedstrijd met twee domme penalty's. Ik ben heel ontgoocheld. We hadden de wedstrijd in handen. We hadden genoeg kansen om het af te maken en dat is net het punt. Dan was er een penaltyfase op Denkey. De VAR heeft dat niet gecheckt en ik kan dat niet begrijpen. Voor mij was het een zuivere penalty."

90+6'

De bewogen partij zit erop. Cercle Brugge begon de tweede helft nog met een dubbele voorsprong, maar het gaf die leiding nog helemaal uit handen. Na twee strafschoppen scoorde Ambrose ook twee keer. Beide ploegen schieten maar weinig op met die puntendeling.

90+1'

5' extra

Denkey gaat neer in de zestien van KV Oostende, maar Lardot geeft geen krimp. Ook de VAR grijpt niet in.

90+1'

89'
    89'
    85'

Nieuwe kans voor de bezoekers. McGeehan besluit vanuit een scherpe hoek op Majecki. De wedstrijd is in de tweede helft helemaal gekeerd.

82'

Ambrose scoort nu wel!

De bordjes hangen weer gelijk. Ambrose slaagt er nu wel in om de elfmeter om te zetten. Dit keer heeft Majecki geen kans. Alles weer te herdoen.

80'

Nieuwe strafschop Oostende!

En daar is strafschop nummer 3 van de avond. Ambrose duikt letterlijk de zestien in en Decostere haalt hem neer. Penalty voor Oostende.

80'

KV Oostende is met een slotoffensief bezig. Atanga brengt het leer nu voor doel, maar hij kan geen medemaat bereiken aan de tweede paal.

78'
    78'

Daar was bijna de gelijkmaker. D'Haese ziet zijn schot afwijken en zo is Majecki bijna verrast. De doelman kan er nog net bij.

76'
    2-1
    76'
    penalty gemist
    0-0
    76'

Ambrose mist strafschop, maar scoort toch

Net als Denkey mist ook Ambrose zijn strafschop. Sakamoto is echter goed gevolgd en legt het leer panklaar voor Ambrose. Dat kan hij niet meer missen: 2-1.

74'

Lardot geeft hem!

KV Oostende krijgt een levenslijn toegeworpen en krijgt een elfmeter. Hebben we weer spanning in de wedstrijd?

72'

Strafschop Oostende?

Decostere krijgt in de zestien nu een bal tegen de arm getrapt. Lardot vindt het geen strafschop, maar de VAR roept hem toch even naar het scherm.