0-0
    1. 70' - Geel - Mathieu Maertens
    2. 90+2' - Geel - Boli Bolingoli Mbombo
    Jupiler Pro League - speeldag 9 - 17/09/22 - 16:01

KV Mechelen en OH Leuven hebben allebei een puntje overgehouden aan hun zaterdagse ontmoeting in het AFAS Stadion. De thuisploeg speelde lang met zijn tienen na de uitsluiting van Da Cruz, maar daar konden de bezoekers niet van profiteren in een slaapverwekkend onderonsje.

KV Mechelen - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotfase vliegt invaller Bates er ietwat onbesuisd in. Hij haalt Gonzalez onderuit in de zestien, maar OH Leuven claimt tevergeefs een penalty. KV Mechelen komt met de schrik vrij.

• Man van de match: Te veel spelers leken met hun gedachten al bij de interlandbreak te zitten. De slordigheden en foute passes waren niet bij te houden, voor de kansen volstond dan weer een half A4-tje. Uitblinkers waren er al helemaal niet.

• Opvallend: Niet alleen Alessio Da Cruz liep tegen rood aan bij KV Mechelen, ook trainer Danny Buijs werd weggestuurd. Hij is de eerste trainer die dit seizoen rood kreeg, de Nederlander was vorig seizoen in de Eredivisie ook al de coach met de meeste kaarten (4 keer geel bij FC Groningen).

2 afgekeurde goals en 2 rode kaarten

Met elk al 16 doelpunten op de teller na 8 speeldagen bood het duel tussen KV Mechelen en OH Leuven zich beloftevol aan, maar in een flauwe eerste helft werden de verwachtingen niet ingelost. In een festival van slechte passes waren de kansen op één hand te tellen.

Doelmannen Coucke en Cojocaru moesten dus amper aan de slag, de VAR had het wél druk. Op het kwartier werd een treffer van Ngoy terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel en meteen daarna was de treffer van de doorgebroken Tamari hetzelfde lot beschoten. Een afgekeurde goal, daar moesten beide ploegen het mee doen.

Kort voor de rust toch een moment van schoonheid met een panna van Thorsteinsson bij Vanlerberghe, maar vervolgens besloot hij vanuit een scherpe hoek zelfzuchtig voorlangs. KV Mechelen ontsnapte, al kwam er voor de pauze toch nog een flinke domper toen Da Cruz na een onbezonnen tackle uitgesloten werd.

Een volledige tweede helft met een man minder. Dat zag er beroerd uit voor KV Mechelen, maar een slap OH Leuven slaagde niet in om de numerieke meerderheid uit te buiten. Door wangedrag van enkele supporters werd de match even stilgelegd en scheidsrechter Put stuurde ook KVM-coach Danny Buijs nog de tribune in met tweemaal geel.

In een draak van een wedstrijd bleven de kansen uit. KV Mechelen kwam in het slot wel nog goed weg toen invaller Bates Gonzalez onderuit haalde in de zestien. OHL claimde tevergeefs een penalty.

Brys: "Tegen tien tegenstanders moet je winnen"

• Steven Defour (assistent-trainer KV Mechelen): "We wilden in de tweede helft een hecht blok zetten en diepgang zoeken achter de Leuvense defensie, omdat zij hoger gingen spelen. De jongens hebben ervoor gevochten, ze hebben niks weggegeven. Ook de invalbeurt van Soelle Soelle is vandaag een positief punt. Wij schatten hem heel hoog in, het is een jongen die aan het groeien is. Dat was vandaag ook te zien. Deze match is geen referentie voor ons, maar we weten nu ook dat we met tien man goed kunnen verdedigen tegen de seizoensrevelatie."

• Marc Brys (trainer OH Leuven): "We speelden een heel goede eerste helft met toch wel wat kansen. Jammer genoeg maakten we die niet af. In de tweede helft zag je KV Mechelen uiteraard terugplooien. Wij probeerden hetzelfde spel te spelen, maar de ruimte was er niet meer in de rug. We hebben het nagelaten om het op een andere manier te doen, met afstandsschoten of meer flankwissels. Heimelijk hoopten we dat Holzhauser de wedstrijd zou doen kantelen, maar het was ook moeilijk voor hem. We laten hier twee punten liggen, tegen tien tegenstanders moet je winnen."

90+5'

Een draak van een wedstrijd krijgt de score die het verdient: 0-0. Beide ploegen zagen een doelpunt terecht afgekeurd worden in de eerste helft. OHL rook zijn kans toen Da Cruz kort voor de rust uitgesloten werd, maar bakte er niks van in de tweede helft.

90+5'

Toch nog even wat spanning in het slot. Maertens kopt een gevaarlijke vrije trap van Schoofs in corner, maar die levert niks meer op.

90+2'
    90+2'

Holzhauser mikt over

Ook Holzhauser kon het tij niet keren bij OHL. De invaller probeert het nog met een verre knal, maar hij krijgt de bal niet tussen de palen.

90+1'

89'

Geen penalty

Bij OHL claimen ze nog een penalty, wanneer Gonzalez onderuit gaat in de zestien. Scheidsrechter Put gaat er niet op in.

88'
    86'

Geel voor dom

Dom weet zich geen raad met de vinnige Soelle Soelle en loopt de invaller fors omver. Het komt hem op geel te staan.

82'

Rood voor Buijs

Na Da Cruz krijgt nu ook Danny Buijs rood. De KVM-coach applaudisseert cynisch voor Put wanneer die hem geel geeft voor protest en krijgt zo meteen een tweede gele kaart.

81'

De tijd begint te dringen voor OHL als het het numerieke overwicht nog wil uitbuiten. De bezoekers stralen weinig geloof uit, zitten ze al met hun gedachten bij de interlandbreak?

79'
    77'

De amper 16-jarige Soelle Soelle mag zijn debuut maken in de JPL. Hij neemt bij KV Mechelen de plaats in van Storm.

74'
    74'

Bij KV Mechelen wordt Ngoy naar de kant gehaald. Bates is zijn vervanger.

70'
    70'

Wedstrijd onderbroken

Bert Put legt de wedstrijd even stil voor wangedrag bij de supporters. De scheidsrechter houdt een aansteker vast. De stadionomroeper leest de toeschouwers de levieten.