Pijnlijk seizoensbegin voor AA Gent: opnieuw puntenverlies na late gelijkmaker STVV

  1. 31' - Verv. Tarik Tissoudali door Darko Lemajic
  2. 21' - Geel - Mory Konaté
  3. 18' - Verv. Christian Brüls door Fatih Kaya
  4. 12' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Matisse Samoise door Sulayman Marreh
  2. 87' - Verv. Elisha Owusu door Andreas Hanche-Olsen
  3. 83' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 1)
  4. 82' - Verv. Hugo Cuypers door Malick Fofana
  5. 82' - Verv. Shinji Kagawa door Andrea Librici
  6. 82' - Verv. Fatih Kaya door Stan Van Dessel
  7. 73' - Geel - Darko Lemajic
  8. 64' - Geel - Alessio Castro-Montes
  9. 58' - Geel - Ameen Al-Dakhil
  12'goalHugo Cuypers1 - 0
  83'goalDaichi Hayashi1 - 1

  Het is geen leuk begin van de competitie geworden voor AA Gent. Na het omstreden gelijkspel in Luik op de eerste speeldag, gaven de spelers van Hein Vanhaezebrouck het zelf uit handen in eigen stadion tegen Sint-Truiden. Hayashi maakte gelijk in de 83e minuut na mistasten van doelman Davy Roef.

  AA Gent - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent lijkt zijn eerste zege van het seizoen te boeken tot Davy Roef aan het klungelen gaat. De Belgische doelman gaat zomaar onder een hoekschop door en schotelt Hayashi de 1-1 op een dienblaadje voor.

   

  • Man van de Match: Hugo Cuypers was zeker in de eerste helft een gesel voor de STVV-defensie. De Gentse nieuwkomer werkte hard en hield bij de 1-0 het hoofd koel oog in oog met Schmidt.

   

  • Opvallend: STVV heeft nu al 11 wedstrijden op rij niet verloren in de Jupiler Pro League. De laatste keer dateert van 28 januari (0-1-verlies tegen Charleroi). 

  Cuypers opent Gentse rekening, Tissoudali valt geblesseerd uit

  Na de VAR-heisa van vorig weekend wilde Gent tegen STVV op het veld reageren. De fans bleven alvast niet lang op hun honger zitten. Na een slimme steal van Kums opende Cuypers zijn rekening in Gentse loondienst

  De thuisploeg controleerde de partij, maar mocht van geluk spreken toen een kruisraket van Koita net naast de kruising zoefde. Minder geluk was er iets later voor Tissoudali. De Marokkaan kon niet meer verder door last aan de knie en werd vervangen door Lemajic.

  Het was die Lemajic die kort voor de pauze ei zo na voor de 2-0 zorgde. De Serviër pakte uit met een heerlijke detente, maar mikte zijn kopbal staalhard tegen de lat.

  Hayashi neemt cadeautje van Roef in dank aan

  Na de rust was het armoe troef in de Ghelamco Arena. Gent liet zich in slaap wiegen door de bezoekers en had 10 minuten voor tijd een sterke Roef nodig om de voorsprong op het bord te houden.

  Toch was het uitgerekend Roef die niet veel later knullig onder een hoekschop doorging. Hayashi bedankte vriendelijk - zoals het een echte Japanner betaamt - en deponeerde de 1-1 in een leeg doel.


  Opnieuw geen driepunter voor de manschappen van Hein Vanhaezebrouck. Al hebben ze het vandaag alleen maar aan zichzelf te danken.

  Vanhaezebrouck: "In de tweede helft was het overleven"

  Bernd Hollerbach (coach STVV): "Beide ploegen zijn gevaarlijk geweest. Tijdens de wedstrijd zijn we al snel overgeschakeld op een systeem met twee spitsen. Complimenten aan het team voor de tweede helft. We zijn powerplay beginnen spelen en hebben uiteindelijk verdiend gelijk gemaakt.  Vandaag ben ik tevreden met een punt. Nu moeten we rustig blijven en verder werken."

  Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent): "De ontgoocheling is groot als je 2 punten verliest. We zaten wel wat in de problemen. Als Tissoudali uitvalt, dan voel je dat het meteen wat moeilijker wordt. De spoeling voorin is bij ons namelijk wel dun. Het was in de tweede helft wat overleven, zonder echt kansen weg te geven. Het is dan jammer dat het tegendoelpunt nog valt, dat mag niet gebeuren."

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 39. EINDE. Net zoals vorig weekend lijdt Gent opnieuw puntenverlies. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de zege na een doelpunt van Cuypers, maar in de slotfase strafte Hayashi een blunder van Roef genadeloos af. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. We zitten in de laatste minuut van de 3 minuten toegevoegde tijd. Gent krijgt nog een laatste kans om de zege mee te grissen. .
  4. tweede helft, minuut 90. Lemajic uit de draai. In de kluts valt de bal plots nog voor de voet van Lemajic. De Serviër twijfelt niet, maar mikt zijn snoeiharde poging voorlangs. .
  5. tweede helft, minuut 89. Money time. Gent moet nu opnieuw volop aan de bak om de 3 punten toch nog thuis te houden. Krijgt de thuisploeg nog een aanval in elkaar geknutseld? .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Matisse Samoise eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Elisha Owusu eruit
  8. tweede helft, minuut 86. De 1-1 heeft STVV nieuwe moed gegeven. Koita probeert het nog eens van ver, maar Roef is deze keer wel bij de pinken en duwt de bal in hoekschop. .
  9. tweede helft, minuut 83. 1-1, Hayashi straft misser van Roef af! Onze woorden zijn nog niet koud of Davy Roef gaat in de fout. De Belgische doelman gaat helemaal onder een hoekschop door, waarna Hayashi de 1-1 zomaar in een leeg doel kan deponeren. Alles te herdoen voor de thuisploeg .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Daichi Hayashi van STVV. 1, 1.
  11. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Hugo Cuypers eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij STVV, Andrea Librici erin, Shinji Kagawa eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Fatih Kaya eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Roef houdt de 1-0 op het bord! Ei zo na staat het zowaar 1-1. Hayashi omzeilt de buitenspelval en pakt vervolgens uit met een lage knal. Roef krijgt er zijn hand nog tegen en houdt zo de Gentse voorsprong op het bord. .
  16. tweede helft, minuut 78. En daar is zowaar de 2e kans in 2 minuten. Koita krijgt een klein beetje ruimte aan de rand van de zestien en probeert het dan met een plaatsbal. Opnieuw geen probleem voor Roef. .
  17. tweede helft, minuut 76. Hayashi op Roef. Hayashi zet zich nog eens door in de zestien en heeft dan alleen maar oog voor de bal. Het schot van de Japanner wordt in twee tijden gestuit door Roef. .
  18. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. We duiken de slotfase in. Krijgen we toch nog iets van spektakel te zien vanavond? .
  19. tweede helft, minuut 75. Straks moeten we nog zeggen dat de scheidsrechter de beste man op het plein is. Stel je voor dat we dat moeten zeggen in de Ghelamco Arena. Tom Boudeweel op Radio 1.
  20. tweede helft, minuut 73. Lemajic gaat even flink door op Boya en werkt de Kameroener tegen de grond. De middenvelder reageert even, maar tot een echt opstootje komt het niet. Lemajic krijgt wel een gele kaart onder de neus geduwd. .