Club Brugge gaat in het slot moeizaam voorbij Genk, Skov Olsen maakt gemiste penalty af

  1. 45' - Verv. Luca Oyen door Joseph Paintsil
  2. 30' - Doelpunt - Cyriel Dessers (1 - 1)
  3. 22' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
  4. 20' - Geel - Gerardo Arteaga
  1. 90+3' - Geel - Andreas Skov Olsen
  2. 90+2' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (3 - 2)
  3. 90+2' - Gemiste strafschop - Cyle Larin
  4. 90+1' - Geel - Joseph Paintsil
  5. 87' - Verv. Mike Trésor door Bilal el Khannous
  6. 85' - Verv. Ferrán Jutglà door Kamal Sowah
  7. 83' - Verv. Noa Lang door Cyle Larin
  8. 78' - Verv. Cyriel Dessers door András Németh
  9. 62' - Verv. Ruud Vormer door Casper Nielsen
  10. 61' - Verv. Bjorn Meijer door Eduard Sobol
  11. 60' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 2)
  12. 47' - Doelpunt - Mike Trésor (1 - 2)
  22'goalAndreas Skov Olsen1 - 0
  30'goalCyriel Dessers1 - 1
  47'goal Mike Trésor1 - 2
  60'goalHans Vanaken2 - 2
  90+2'goalAndreas Skov Olsen3 - 2

  Club Brugge heeft op de valreep Racing Genk geklopt op de openingsspeeldag. In een bewogen wedstrijd met meerdere gezichten scoorde Andreas Skov Olsen het winnende doelpunt in de 92e minuut. De Deen benutte de rebound van de strafschop van Cyle Larin. Club haalt dus opgelucht adem, Racing Genk vergat zichzelf vooral voor de pauze te belonen.  

  Club Brugge - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Net voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt Club Brugge een penalty na een (lichte) duw op Mata. Cyle Larin eist de bal op en mist, maar Skov Olsen is goed gevolgd.
   
  • Man van de match: Simon Mignolet gaat op zijn elan van afgelopen seizoen verder en was zeker in de eerste helft de belangrijkste speler bij de landskampioen. Save na save hield hij de landskampioen recht en legde zo de basis voor de uiteindelijke winst. 
   
  • Opvallend: Cyriel Dessers heeft de start van het nieuwe seizoen niet gemist. Dankzij een blessure bij Onuachu was Dessers zeker van een startplek. Zeker in de eerste helft was hij te goed voor de Brugse verdediging, met een doelpunt als kers op de taart. 

  Na een snuffelronde van een dikke vijf minuten was het Racing Genk dat als eerste de neus aan het raam kwam steken. Mignolet stond in een schietkraam maar hield met vijf cruciale saves op een kwartier tijd de netten schoon.

   

  Genk vergat dus te scoren en bracht zichzelf zo in de problemen. Ferran Jutgla deed aan de overkant geweldig voorbereidingswerk. Skov Olsen was de dankbare afnemer en krulde heerlijk in de verste hoek.

   

  Lang duurde de voorsprong niet voor de Brugse aanhang. Cyriel Dessers was op een voorzet Brandon Mechele te snel en te slim af en tikte binnen. Met 1-1 naar de kleedkamers en daar mocht vooral Club Brugge tevreden mee zijn.

  Club komt achter maar krabbelt recht

  In de tweede helft deed Genk dan wel waar het voor de rust te weinig in geslaagd was: scoren. De eerste actie van de uitploeg was meteen mooi en raak. Op aangeven van Ito schoot Trésor van in de zestien de 1-2 op het bord.

   

  Club Brugge moest dan vol aan de bak maar zag vooral Genk dreigen zonder te scoren. Uiteindelijk kon Hans Vanaken dan toch profiteren van ongecoördineerd verdedigen bij Genk. Jutgla legde af, Vanaken schoot van dichtbij binnen.

   

  Genk gaf zich niet gewonnen en bleef aanvallen. Het was uiteindelijk Jutgla - weer hij - die toonde dat hij magie in zijn schoenen heeft zitten. Een panna en een schot op de paal volgen, zonder meer.

   

  Het duurde uiteindelijk tot de extra tijd vooraleer de beslissende penalty viel. Paintsil duwde net te hard in de rug van Mata. Larin mikte de strafschop nog op de paal, Skov Olsen redde in de rebound. Extase in Jan Breydel.

  Vrancken: "Verwonderd over hoe goed de jongens het deden"

  Carl Hoefkens (Club Brugge): "Het is belangrijk om op sommige momenten te kunnen afzien en toch te winnen. Liefst doe ik dat zo weinig mogelijk maar vandaag was het nodig. Simon Mignolet houdt ons ook recht de eerste helft, al waren er ook andere spelers die een hoog niveau haalden."

   

  "Jutgla gaf vandaag twee assists en was constant dreigend. Dat is wat wij willen als een spits van Club Brugge. Hij koppelt werkkracht aan kwaliteit en ik hoop dat een doelpuntje voor hem snel zal komen."

   

  Wouter Vrancken (Racing Genk): "De jongens deden alles perfect, speelden met veel energie een heel goede wedstrijd. Ik moet 'chapeau' zeggen als je dat op de mat kan leggen op Club Brugge. Als er één ploeg moest winnen, dan waren wij het."

   

  "Ik was zelf een beetje verwonderd van hoe goed ze het deden. Ik sta hier echt met een dubbel gevoel want heel fier op wat de jongens gedaan hebben vandaag maar heel ontgoocheld door het resultaat."

  Brandon Mechele (Club Brugge): "We hebben geluk gehad vandaag. Zeker in de eerste helft hadden ze goede kansen. Voorlopig telt het resultaat en moeten we het beste ervan proberen te maken, maar het was zeker niet super van ons."

   

  Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "Ik hou ervan om te scoren en beslissend te zijn. Moeilijke match vandaag, met het warme weer en een goede tegenstander."

   

  Simon Mignolet (Club Brugge): "Ik heb dat niet graag, zo acht ballen moeten pakken in de eerste helft. Voor een doelman van Club Brugge is dat veel te veel. Maar uiteindelijk hebben we de spirit van deze kleedkamer getoond."

   

  Cyriel Dessers (Racing Genk): "Ik ben gefrustreerd en teleurgesteld omdat we over het algemeen wel een goede wedstrijd spelen, zeker de eerste helft. Op één of andere manier kan Club Brugge het hier altijd nog goed maken."

   

  Mike Trésor (Racing Genk): "Het is gewoon echt jammer, we geloofden in ons plan en zijn de hele wedstrijd lang kansen blijven creëren. We hebben kwaliteit in het team, we hebben wilskracht getoond. Ik geloof zeker in dit team."

  Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100. Einde! Laforge maakt een einde aan de match. De landskampioen was duidelijk nog niet onder stoom maar slaagt er onder meer dankzij een goede Skov Olsen in om een sterk Genk af te houden. .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 98. Tik tak. Kan Genk nog iets bij elkaar spelen? De toegevoegde tijd is al verstreken maar de Limburgers dringen nog aan. .
  4. tweede helft, minuut 94.
  5. tweede helft, minuut 93. De Genkse bank is bijzonder misnoegd over de gegeven penalty, te licht volgens hen. Keeperstrainer Guy Martens gaat blijkbaar geweldig over de schreef en krijgt rood. .
  6. tweede helft, minuut 93. 3-2. Cyle Larin duwt Vanaken aan de kant - of zo lijkt het toch - en legt zich zo veel druk op. Zijn bal spat dan ook uiteen op de paal maar gelukkig voor blauw-zwart is Skov Olsen goed gevolgd. De Deen maakt zijn derde goal op twee wedstrijden. .
  7. Gele kaart voor Andreas Skov Olsen van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Andreas Skov Olsen van Club Brugge. 3, 2.
  9. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Cyle Larin van Club Brugge.
  10. tweede helft, minuut 92.
  11. tweede helft, minuut 91. Penalty! Mata krijgt in de zestien een duw van Paintsil en gaat liggen. Laforge geeft geen krimp maar wordt naar het scherm geroepen en bedenkt zich. Geel voor Paintsil en de uitgelezen kans voor Brugge om net voor tijd op voorsprong te komen. .
  12. Gele kaart voor Joseph Paintsil van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 91
  13. tweede helft, minuut 88. Laryn net niet! Kamal Sowah geeft de thuissupporters bijna iets om voor te applaudisseren. De invaller snoept de bal af van El Khannous, zijn lage voorzet eindigt op vijf centimeter van de schoen van Cyle Larin. .
  14. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Bilal el Khannous erin, Mike Trésor eruit
  15. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Ferrán Jutglà eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Noa Lang eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Jutgla vindt de paal! Het is de Spanjaard die voor Brugge keer op keer dreigt. Kappen, kappen en schieten levert hem geen eerste doelpunt op, de paal staat in de weg. .
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KRC Genk, András Németh erin, Cyriel Dessers eruit
  19. tweede helft, minuut 77. De wedstrijd gaat nu leuk op en af. Trésor vindt zich ineens voor Simon Mignolet maar schiet ver voorlangs. Afleggen was beter geweest. .
  20. tweede helft, minuut 77.