Eindelijk mag Beerschot vieren: het peuzelt Seraing op voor eerste zege

  1. 38' - Geel - Ibrahima Cissé
  2. 23' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Jan Van den Bergh door Apostolos Konstantopoulos
  2. 90+4' - Verv. Raphael Holzhauser door Abdoulie Sanyang
  3. 90+2' - Gemiste strafschop - Raphael Holzhauser
  4. 90' - Geel - Gérald Kilota
  5. 89' - Geel - Yahya Nadrani
  6. 85' - Verv. Moisés Caicedo door Thibault de Smet
  7. 85' - Verv. Ablie Jallow door Theo Pierrot
  8. 81' - Doelpunt - Marius Noubissi (3 - 0)
  9. 78' - Doelpunt - Marius Noubissi (2 - 0)
  10. 75' - Verv. Lawrence Shankland door Marius Noubissi
  11. 75' - Verv. Joren Dom door Ismaila Coulibaly
  12. 65' - Verv. Antoine Bernier door Mansoni Sambu
  13. 64' - Geel - Benjamin Boulenger
  23'goalRaphael Holzhauser1 - 0
  78'goalMarius Noubissi2 - 0
  81'goalMarius Noubissi3 - 0

  Beerschot heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Holzhauser strafte een blunder af voor de rust en na de rust werd Seraing met huid en haar opgepeuzeld: 3-0. Met 5 punten blijft Beerschot wel allerlaatste.

  Beerschot-Seraing in een notendop:

  Man van de match: De individuele klasse van Raphael Holzhauser en Marius Noubissi schonken Beerschot vandaag de overwinning. Beide heren werden na de wedstrijd (terecht) op handen gedragen door het thuispubliek.

   

  Sleutelmoment: Beerschot leek in de tweede helft een vogel voor de kat. Tot trainer Torrente Noubissi tussen de lijnen stuurde. De invaller consolideerde met 2 doelpunten eigenhandig de eerste overwinning van het seizoen.

   

  Opvallend: Het thuispubliek kreeg voor het eerst dit seizoen de doelpunten-jingle te horen. Voor vandaag slaagde Beerschot er nog niet in om in eigen huis te scoren. Holzhauser en Noubissi braken de ban.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Seraing (3-0)

  Holzhauser kroonde zich tot koning van het Kiel

  Met het mes op de keel in het Kiel. Beerschot bengelt moederziel alleen op de laatste plaats van het klassement. Het slaagde er nog niet in om in de competitie te winnen. Tegen Seraing, dat na een goede start met 3 op 18 wat is weggezakt, snakte Beerschot naar een eerste driepunter.

   

  De thuisploeg liet zich opzwepen door het massale gezang dat van de tribunes rolde. Vastberaden om het thuispubliek vandaag te verwennen, trok het complexloos de kaart van de aanval. Vooral de motor van spilfiguur Raphael Holzhauser draaide meteen op volle toeren.

   

  Geprikkeld door een plaats op de bank tegen Anderlecht, kroonde hij zich na een half uur al tot de koning van het Kiel. De gracieuze middenvelder strafte balverlies van doelman Dietsch af en liet de doelpuntenten-jingle op het Kiel voor het eerst dit seizoen door de boxen weergalmen. 

  Tifo voor materiaalman Joske voor Beerschot - Seraing

  Noubissi: de meesterzet van Torrente

  Het licht op het Kiel ging uit. Na de rust weigerden de lampen in de perstribune dienst. Ook Beerschot leek daar schijnbaar last van te hebben. In het begin van de tweede helft moest het enkele keren een kaarsje branden toen Seraing voor de goal van Vanhamel verscheen.

   

  Gelukkig had trainer Torrente vandaag wel het licht gezien. Hij zag zijn ploeg zwalpen en bracht breekijzer Noubissi tussen de lijnen. Een meesterzet, zo bleek: de bonkige beer van Beerschot stond nog maar 3 minuten op het veld vooraleer hij de verlossende treffer tegen de touwen buffelde.

   

  De ploeg van Torrente kreeg schijnbaar vleugels en stuurde Noubissi nog eens op pad. Die bedankte zijn coach voor de kans en deed definitief de boeken toe met een knappe individuele actie. 

   

  Holzhauser miste net voor het laatste fluitsignaal nog vanaf de stip. Maar dat zal de aanhang van Beerschot een worst wezen: de ban is (eindelijk) gebroken. Beerschot mag de eerste driepunter van het seizoen, de eerste punten in eigen huis en het eerste thuisdoelpunt van de bucketlist schrappen. 

  Pietermaat in de bloemetjes gezet voor 150e match in Beerschot-shirt

  Auwch! Holzhauser trapt bril van het hoofd bij supporter

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 20. Einde: 3-0! Het is zover! Beerschot heeft de eerste overwinning van het seizoen beet. Invaller Noubissi consolideerde de overwinning van de thuisploeg met twee knappe doelpunten in de tweede helft. Beerschot kan weer ademhalen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Beerschot, Apostolos Konstantopoulos erin, Jan Van den Bergh eruit
  4. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Raphael Holzhauser eruit
  5. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Raphael Holzhauser van Beerschot.
  6. Holzhauser mist! Noblesse oblige: er staat drie man klaar om de strafschop te nemen, maar het is ervaren rot Holzhauser die zich achter de bal schaart. Een koud kunstje? Neen, doelman Dietsch gaat goed plat. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. Penalty voor Beerschot. aj aj aj. Het gaat van kwaad naar erger bij Seraing. Nadrani trek aan de noodrem en haalt een doorgebroken speler neer. Penalty! .
  8. Gele kaart voor Gérald Kilota van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 90
  9. Gele kaart voor Yahya Nadrani van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Thibault de Smet erin, Moisés Caicedo eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Ablie Jallow eruit
  12. tweede helft, minuut 82.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Marius Noubissi van Beerschot. 3, 0.
  14. tweede helft, minuut 79. Doelpunt Beerschot: 3-0! Wat een meesterzet van Torrente. Invaller Noubissi lost de boel helemaal in zijn eentje op. Hij onderschept een lange bal, houdt twee mannetjes aan de praat en schuift de 3-0 droog binnen. Boeken toe. .
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Marius Noubissi van Beerschot. 2, 0.
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Lawrence Shankland eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Ismaila Coulibaly erin, Joren Dom eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Doelpunt Beerschot: 2-0! Holzhauser staat te zwaaien naar Noubissi, die zich schijnbaar aan het vastlopen is in de grote rechthoek van Sereing. Maar niets is minder waar. De bonkige aanvaller van Beerschot buffelt de bal loeihard in het doel. .
  20. Buitenspel Seraing! Beerschot loopt wat achter de feiten aan. Gelukkig voor het thuispubliek loopt Cissé zichzelf voorbij. Hij duikt alleen op voor Vanhamel, maar die laatste hoeft niet uit zijn pijp te komen. De vlag van de lijnrechter gaat de lucht in: buitenspel. . tweede helft, minuut 72.