Frankrijk viert de 1-0.

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
FrankrijkBelgië
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Tobias Stieler
stadion
Groupama Stadium
toeschouwers
42358

Rode Duivels kunnen sterk begin niet doortrekken en verliezen logisch met 2-0 van Frankrijk

 ma 9 september 2024 23:29
  1. 4' - Geel - Manu Koné
  2. 8' - Geel - Loïs Openda
  3. 8' - Geel - Lucas Digne
  4. 29' - Doelpunt - Randal Kolo Muani (1 - 0)
  5. 37' - Geel - Youri Tielemans
  1. 57' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (2 - 0)
  2. 60' - Verv. Dodi Lukebakio door Johan Bakayoko
  3. 60' - Verv. Youri Tielemans door Orel Mangala
  4. 67' - Verv. Marcus Thuram door Kylian Mbappé
  5. 67' - Verv. Randal Kolo Muani door Bradley Barcola
  6. 69' - Verv. Loïs Openda door Charles De Ketelaere
  7. 79' - Verv. Mattéo Guendouzi door Antoine Griezmann
  8. 79' - Verv. Ousmane Dembélé door Michael Olise
  9. 82' - Verv. Jéremy Doku door Julien Duranville
  10. 83' - Verv. Timothy Castagne door Thomas Meunier
  11. 90+4' - Verv. N'Golo Kanté door Youssouf Fofana
UEFA Nations League - speeldag 2 - 09/09/24 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
29'
Randal Kolo Muani
29'
Randal Kolo Muani
1 - 0
57'
Ousmane Dembélé
57'
Ousmane Dembélé
2 - 0

De Rode Duivels hebben opnieuw niet kunnen winnen van Frankrijk. Ze begonnen nochtans sterk, maar verloren de controle na 20 minuten. Randal Kolo Muani zette Frankrijk na een halfuur op voorsprong. Ousmane Dembélé verdubbelde net voor het uur. Nadien kon België geen vuist meer maken. Zo werd het een logische 2-0-nederlaag.

Frankrijk - België in een notendop
  1. Man van de match
    Na een knap begin van de Belgen nemen de Fransen over onder leiding van de jonge Manu Koné. De hoge druk van de Belgen was maar iets om af te schudden voor de jongeman, zoals een ander zijn jas afschudt.
  2. Sleutelmoment
    Goed spelen zonder te scoren, dan weet je (zeker tegen die verdomde Fransen) dat je het later cash zal betalen. Op het half uur slaat Kolo Muani van dichtbij keihard toe, waardoor de Belgen eigenlijk dan al uitgeteld zijn.
  3. Statistiek
    De reeks tegen Frankrijk blijft ongebroken. In wedstrijden met inzet is het al van 1981 geleden dat de Rode Duivels het haalden van Les Bleus.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spelen tegen Frankrijk in crisis, is dat een geschenk? Of gewoon de normale gang van zaken? 

 

Na de 3-1 tegen Italië kregen Deschamps, Mbappé en de hunnen flink wat kritiek. Gevolg was de herbouwing van de 'Ruïne van Deschamps'. Maar liefst acht andere jongens begonnen op het veld tegen de Rode Duivels, Mbappé mocht vanop de bank toekijken.

 

De Belgen hadden beloofd om zich nog eens echt te tonen en startten knap aan de partij. Met flinke druk vooruit en diepgang kreeg de thuisploeg het flink te verduren. Lukebakio miste dé kans op de voorsprong, hij vergat af te leggen op de meegelopen Openda.

 

Na een kwartier was het Belgische plezier ruim over. De Fransen, met de relatief onervaren middenvelders Koné en Guendouzi voorop, groeiden in vertrouwen. De bal werd Franse eigendom, net als kansen.

 

Na enkele keren code rood in de eigen zestien,  schoot Randal Kolo Muani het eerste gat in de Belgische schip. Na één van vele reddingen van Koen Casteels kon hij van dichtbij de bal hard tegen de netten rammen.

Nonchalante Fransen

Na rust blonk Frankrijk uit in rustig meesterschap, terwijl onze jongens de moed leken verloren. Het balbezit was dan wel voor de Belgen, maar die konden er geen kans, laat staan een doelpunt, aan breien.

 

Dembélé toonde hoe het wel moest. Op de zijlijn pikte hij de bal op en sneed als een heet mes naar binnen. De Belgische boter spleet en liet Dembélé Casteels snoeihard te grazen nemen.

 

Met een Mexican Wave in de achtergrond probeerden De Bruyne en co wel te reageren, maar de Fransen waren - zelfs met nonchalance en arrogantie -  te sterk. Niet met veel inzet, maar genoeg om de moedeloze Belgen steeds dieper in de put te duwen. Mbappé kwam nog van de bank, maar een sterke Casteels hield hem van een doelpunt.

 

De Ketelaere en Duranville brachten nog wel wat durf, maar met twee korte invalbeurten kan je deze Franse defensie niet ontwrichten. De EK-zwakte is nog niet verteerd, bij tegenslag gaan de kopjes veel te makkelijk naar beneden.

 

Er is werk aan de winkel, als de Duivels in oktober iets willen beginnen in Italië en thuis tegen Frankrijk.

Jules Koundé: "We hebben een goede match gespeeld, al zijn we met een beetje vertraging beginnen voetballen. Het doelpunt deed deugd, daarna hebben we de match kunnen domineren."


Manu Koné: "We hebben een reactie getoond na Italië. Uit dit soort wedstrijden haal ik mijn plezier, ik heb graag de bal, dat maakt het spel makkelijker en geeft mij vertrouwen. Ik wilde gewoon een goede wedstrijd spelen, ik ben heel trots op mijn eerste basisplaats."

Gerelateerd:
Gerelateerd:

Fase per faselaatste update: 7 dagen geleden

90+6'

Einde

Stieler beëindigt het voetbal in Lyon. Een leuk begin van de Belgen leverde geen doelpunten op, waarna de Fransen overnamen. Zij maakten wél doelpunten, eentje in elke helft, en gingen zo makkelijk over de Belgen. We zagen glimpsen van goed Belgisch voetbal, maar Frankrijk was ook met een verbouwde ploeg gewoon te sterk.

90+5' tweede helft
90+4'

Kanté krijgt een applausvervanging van Deschamps. Heel sterke wedstrijd van de man met zeven longen en twee heel goede voeten.

90+4'
90+3'

De Fransen worden nonchalant, tikken rond en geven makkelijk weg. Maar veel kan het hen niet schelen, ze voelen ook dat de Belgen er niet meer door gaan geraken.

90+2'

Knap van Duranville

Toch één pleziertje aan deze tweede helft, Julien Duranville. Dribble na dribble op zijn linkerkant, na vijftig meter kunstjes zet Koundé de bal over de zijlijn.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'

Duranville heeft een momentje. Mooi kappen en vrijspelen, Upamecano moet een corner weggeven.

85'

Redding

Aan Casteels zal het zeker niet gelegen hebben. Invaller Mbappé wil toch echt nog een doelpuntje meepikken, maar onze doelman ligt in de weg.

84'
84'

Wat een schizofrene reactie op Barcola. De verrader van Olympique Lyonnais (of zo zien de fans dat toch) dwingt twee kansen na mekaar af. De fans in de tribune weten niet of ze moeten juichen of boe roepen.

82'

Cap nummer twee

Het is snelheidsduivel voor snelheidsduivel. Doku voor Duranville op de linkerflank, rechtsachter Kounde gaat straks een massage nodig hebben. Een tweede hoedje voor de 18-jarige Brusselaar.

80'

Van Barcola moeten ze niet weten, Griezmann is dan weer duidelijk de chouchou. Wat een weelde toch op de Franse bank. 

77'

Weer een kans voor de Fransen, die de bal nu wel aan de bezoekers uit Brussel laten. Een uittrap van Maignan landt in de voeten van Mbappé, die op snelheid zijn man uitspeelt en dan voorbij de verste paal trapt.