Ga naar de inhoud
Kylian Mbappé doet het opnieuw voor PSG.

Onhoudbare Kylian Mbappé maakt statement bij PSG met twee goals tegen Real Sociedad

 di 5 maart 2024 22:51
Real Sociedad
einde
1-2
Paris Saint-Germain
PSG
einde
2-0
RSO
 1. 15' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 1)
 2. 28' - Geel - Nuno Mendes
 3. 41' - Geel - Achraf Hakimi
 4. 42' - Geel - Takefusa Kubo
 5. 45+4' - Geel - Ousmane Dembélé
 1. 54' - Geel - Igor Zubeldia
 2. 56' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 2)
 3. 61' - Verv. Sheraldo Becker door Ander Barrenetxea
 4. 61' - Verv. Brais Méndez door Beñat Turrientes
 5. 61' - Verv. Nuno Mendes door Nordi Mukiele
 6. 76' - Verv. Igor Zubeldia door Jon Pacheco
 7. 77' - Verv. Mikel Oyarzabal door André Silva
 8. 77' - Verv. Fabián Ruiz door Manuel Ugarte
 9. 82' - Verv. Ousmane Dembélé door Randal Kolo Muani
 10. 82' - Verv. Achraf Hakimi door Carlos Soler
 11. 83' - Verv. Martín Zubimendi door Jon Ander Olasagasti
 12. 89' - Doelpunt - Mikel Merino (1 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 05/03/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
15'
Kylian Mbappé
0 - 1
Kylian Mbappé
15'
56'
Kylian Mbappé
0 - 2
Kylian Mbappé
56'
89'
Mikel Merino
89'
Mikel Merino
1 - 2

Waren er mensen die twijfelden aan zijn toewijding? Kylian Mbappé heeft met een flitsende prestatie een statement gemaakt bij PSG. Ondanks de verzuurde wederzijdse relatie ontbond de Franse superster nog eens zijn duivels in de Champions League. Slachtoffer Real Sociedad kreeg twee goals om de oren en maakte nooit aanspraak op een stunt. PSG bij de laatste 8 op het kampioenenbal. 

Een ongrijpbare Kylian Mbappé toont het ongelijk van zijn coach.

 

Nadat de Franse superster de afgelopen 2 wedstrijden vroegtijdig naar de kant werd gehaald, was Mbappé gebrand op een knalprestatie tegen Real Sociedad.

 

Langer dan een kwartier had hij niet nodig om een eerste keer te flitsen. Met een fraaie kapbeweging creëerde hij ruimte voor een schot dat staalhard in de verste hoek belandde. 0-1 voor PSG.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbappé bleef daarna een gesel voor de Spaanse verdediging en zou uiteindelijk nog een tweede keer mogen vieren. Na een dieptebal van Lee kon Mbappé alleen op de doelman af: 0-2 en boeken toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Real Sociedad konden ze hun Champions League campagne nog met een positieve noot afsluiten door de aansluitingstreffer van Merino vlak voor tijd.


Bij PSG zullen ze het niet aan hun hart laten komen en mogen ze nu uitkijken naar de kwartfinales van het kampioenenbal. 

"Ik wil altijd spelen in de Champions League en wil er altijd presteren", vertelde Mbappé na de wedstrijd. "Dat lukt niet altijd, maar ik zal nooit een speler zijn die zich verstopt."

 

Op de vraag of hij problemen heeft met de coach, reageert Mbappé duidelijk: "Er is niets mis tussen mij en Enrique, ook al denken sommige mensen daar anders over. Ik heb veel problemen, maar de coach is daar geen van."

Gerelateerd:

Fase per fase

22:55

PSG stoot door

PSG heeft gedaan wat het moest doen en boekt een zakelijke overwining tegen Real Sociedad. Een ongrijpbare Mbappé tekende voor 2 doelpunten, Merino kon op het einde nog milderen voor de thuisploeg.

Over de twee wedstrijden heen stoot PSG door met een score van 4-1.

90+4'

Doelpunt Merino: 1-2

Dan toch voor Real Sociedad. Turrientes geeft de bal hard voor en Donnarumma zet zijn hand ertegen. In de kluts belandt de bal voor de voeten van Merino die de bal door de benen Beraldo in doel trapt.

90+4' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
goal
Real Sociedad
1-2
Paris Saint-Germain
Mikel Merino
Real Sociedad
84'
82'
wissel
82'
wissel
81'

Poging Silva

Real Sociedad blijft aandringen voor de aansluitingstreffer, maar de afwerking mist vandaag. Een schot van Silva rolt in de handen van Donnarumma.

79'

Redding Donnarumma

Barrenextea zet zich door op de linkerflank en krijgt de bal met een gelukje voor doel. Turrientes lijkt de aansluitingstreffer aan de voet te hebben, maar dat is buiten een uitstekende Donnarumma gerekend. De Italiaanse doelman heeft een geweldige reflex in huis en houdt zijn netten voorlopig schoon.

77'
wissel
77'
wissel
76'
wissel
76'

Mbappé kan nog eens ontsnappen, maar uithalen zit er deze keer niet in. Vanuit stilstand probeert hij de bal voor doel te lepelen, maar daar wordt de bal simpel weggewerkt.

70'

Slapend PSG

Onder druk speelt Mukiele de bal naar achteren, maar niet naar Donnarumma. Die haast zich om de bal alsnog binnen te houden, maar trapt de bal dan zonder pardon in de voeten van Barrenextea. Die schrikt zelf van het cadeautje en vergeet het uit te pakken.

68'

De pogingen van Sociedad blijven zich opstapelen, maar missen richting. Nu is het Traoré die de bal hoog boven de dwarsligger trapt.

66'

Het ticket voor de kwartfinales mag dan wel binnen zijn, de overwinning vanavond is dat nog niet. Opnieuw kan Barrenextea uithalen. Deze keer gaat zijn schot over. Als PSG zo laks gaat blijven spelen, zit een goaltje voor Real Sociedad er zeker in.