Manchester City raakt zonder De Bruyne niet voorbij kranig Leipzig

  1. 27' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Benjamin Henrichs
  2. 89' - Verv. Marcel Halstenberg door David Raum
  3. 82' - Verv. André Silva door Yussuf Poulsen
  4. 82' - Verv. Xaver Schlager door Amadou Haidara
  5. 70' - Doelpunt - Joško Gvardiol (1 - 1)
  6. 66' - Verv. Emil Forsberg door Christopher Nkunku
  27'goalRiyad Mahrez0 - 1
  70'goalJoško Gvardiol1 - 1

  Manchester City is zonder bonus uit de heenwedstrijd van de achtste finale tegen Leipzig gekomen. City - zonder Kevin De Bruyne - kwam op voorsprong via Mahrez, maar zag twintig minuten voor tijd Gvardiol verdiend gelijkmaken.

  RB Leipzig - Manchester City kort samengevat

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust haalt Schlager een gemaakt doelpunt van Mahrez van de lijn. City komt niet op 0-2, anders was de wedstrijd gespeeld.
   
  • Man van de Match: Josko Gvardiol was op het WK al één van de absolute uitblinkers en ook vanavond liet hij zich op het grootste podium niet betrappen op een foutje achterin. De Kroatische verdediger liet met zijn kopbaldoelpunt ook zijn scorend vermogen zien tegen City.
   
  • Opvallend: Voor het eerst in zijn CL-carrière met Manchester City voerde Pep Guardiola vanavond geen enkele wissel door. Met Foden en Alvarez zat er toch nog heel wat (aanvallend) talent op de bank.

  City domineert voor de rust

  Ook zonder De Bruyne, die ziek in Manchester was gebleven, domineerde City zoals we dat van hen gewoon zijn in de eerste helft. 

   

  Toch duurde het een kwartier voor het echt gevaarlijk kon zijn. Dias kopte een hoekschop van Mahrez te centraal in de handen van Blaswich.

   

  Niet veel later was het de beurt aan Rodri, maar zijn schot was niet goed geplaatst.

   

  Uitstel, maar geen afstel voor de bezoekers, die iets voor het halfuur profiteerden van dom balverlies van Schlager. Mahrez pakte het cadeautje met zijn linker netjes uit. 

   

  Ook Rodri en Grealish kwamen voor de rust nog dichtbij een doelpunt, maar het bleef 0-1. En Leipzig? Dat acteerde onherkenbaar en versierde geen enkele kans die naam waardig in de eerste 45 minuten.

  Leipzig laat ander gelaat zien in tweede helft

  Met Henrichs in het team in de plaats van de bleke Klostermann tapte Leipzig na de rust uit een heel ander vaatje.

   

  De eerste kans was nog voor City (Schlager bracht redding op de lijn), maar daarna kwam de invaller er twee keer dichtbij. Eerst met een gevaarlijke kopbal, nadien trapte hij voorlangs.

   

  Iets na het uur pakte André Silva uit met een knappe individuele actie. Hij raakte oog-in-oog niet voorbij Ederson, die goed zijn doel uit kwam.

   

  Meteen daarna bracht Rose de onzekere Nkunku tussen de lijnen en zijn komst inspireerde Leipzig tot de 1-1. Eerst werd een pegel van Szoboszlai nog uit de winkelhaak geranseld door Ederson, waarna Gvardiol op de corner die volgde toch gelijkmaakte met zijn hoofd.

   

  De verdiende gelijkmaker kreeg geen vervolg en het was City dat nog het dichtste bij de overwinning kwam. Blaswich redde uitstekend op een schot van Gündogan.

   

  Het bleef 1-1 en daar leek Guardiola, die niet wisselde, verrassend tevreden mee.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in Duitsland. RB Leipzig en Manchester City waren elk een helft de betere ploeg, het zal in maart beslist worden wie naar de kwartfinales mag: 1-1. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. De City-spelers claimen met z'n allen een strafschop voor hands in de zestien, maar de Nederlandse scheidsrechter wuift het protest weg.  .
  4. tweede helft, minuut 92. City versiert nog een corner. Valt er nog een winnende treffer uit de lucht? .
  5. tweede helft, minuut 91. Er komen slechts twee minuten bij. City gaat de wedstrijd uit spelen met dezelfde 11 spelers. Opvallend. .
  6. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. In de laatste minuut van de wedstrijd moet Gözübüyük alsnog een gele kaart boven halen. De tackle van Henrichs op Gündogan verdient dat ook. .
  8. Gele kaart voor Benjamin Henrichs van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 89. Ook Raum mag nog invallen van Rose. De wissels van Leipzig zijn op. City heeft ze nog alle vijf, maar Guardiola lijkt niet van plan nog in te grijpen. Foden en co. bekijken het stokstijf vanuit de opwarmingszone. .
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij RB Leipzig, David Raum erin, Marcel Halstenberg eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Grealish steekt het veld over met de bal aan zijn voet, maar een vervolg komt er niet. We kruipen naar het einde van de reguliere speeltijd. Zijn de twee teams tevreden met een gelijkspel? .
  12. tweede helft, minuut 87. Grealish heeft het aan de stok met Poulsen. Scheidsrechter Gözübüyük blust het brandje zonder kaarten. Zijn boekje is nog altijd leeg... .
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RB Leipzig, Yussuf Poulsen erin, André Silva eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Voor de laatste tien minuten brengt Rose nog twee verse krachten. Haidara en Poulsen komen in de plaats van Schlager en Silva. .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RB Leipzig, Amadou Haidara erin, Xaver Schlager eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Sinds zijn invalbeurt hebben we Nkunku nog niet echt gezien. Hij krijgt een tikje van Mahrez en moet daar toch even van bekomen. .
  17. tweede helft, minuut 80. City heeft na de 1-1 toch weer overgenomen. Grealish zoekt en vindt Silva, maar die komt niet tot een schot op de rand van de zestien. .
  18. tweede helft, minuut 78. Wanneer grijpt Guardiola in? Met Foden en Alvarez heeft hij toch nog heel wat aanvallend talent op de bank zitten. .
  19. Blaswich goed plat. Een plotse versnelling van City levert bijna de 1-2 op. Gündogan raakt niet voorbij Blaswich, die een gemaakte goal uit zijn kooi duwt. In de rebound raakt Haaland niet bij het leer. . tweede helft, minuut 74.
  20. tweede helft, minuut 74.