Ga naar de inhoud
Napoli is al zo goed als zeker van de volgende ronde.

Napoli met één been in kwartfinales na dominante zege tegen tienkoppig Frankfurt

 di 21 februari 2023 22:52
Eintracht Frankfurt
einde
0-2
Napoli
NAP
einde
3-0
EIN
  1. 38' - Geel - Kim Min-jae
  2. 40' - Doelpunt - Victor Osimhen (0 - 1)
  1. 58' - Rood - Randal Kolo Muani
  2. 60' - Geel - Mario Götze
  3. 65' - Doelpunt - Giovanni Di Lorenzo (0 - 2)
  4. 69' - Verv. Aurélio Buta door Ansgar Knauff
  5. 69' - Verv. Jesper Lindström door Rafael Borré
  6. 80' - Verv. Hirving Lozano door Eljif Elmas
  7. 80' - Verv. André-Frank Zambo Anguissa door Tanguy N'Dombele
  8. 81' - Verv. Mario Götze door Faride Alidou
  9. 83' - Geel - Eljif Elmas
  10. 84' - Verv. Chvitsja Kvaratschelia door Matteo Politano
  11. 84' - Verv. Victor Osimhen door Giovanni Simeone
  12. 90+2' - Verv. Philipp Max door Christopher Lenz
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/02/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
40'
Victor Osimhen
0 - 1
Victor Osimhen
40'
65'
Giovanni Di Lorenzo
0 - 2
Giovanni Di Lorenzo
65'

Napoli heeft een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. Kvaratschella miste nog een penalty in Frankfurt, maar tegen een tienkoppige thuisploeg legden Osimhen en Di Lorenzo de duidelijke 0-2-zege vast. 

Frankfurt - Napoli in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een uur voetballen loopt Kolo Muani tegen een rode kaart aan. Frankfurt probeert de schade nadien te beperken, maar Napoli kan toch nog een tweede keer scoren.

 

  • Man van de match: Veel uitblinkers bij Napoli, maar onze voorkeur gaat uit naar Osimhen. Slim, sterk en snel. Hij was een ware nachtmerrie voor de Duitse verdediging en de auteur van de openingstreffer.

 

  • Opvallend (1): Kvaratschelia kon vanavond de eerste Georgiër ooit worden die scoorde in de knock-outronde van de Champions League. De aanvaller faalde echter vanop de stip en nadien kreeg hij nog een uitgelezen kans. Wel prijs in de terugronde?

 

  • Opvallend (2): Napoli speelt voor de vierde keer een achtste finale in de Champions League, maar nog nooit werd de kwartfinale bereikt. Na de prestatie van vanavond zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Napoli duwt door na lastig openingskwartier

Eintracht Frankfurt won vorig seizoen de Europa League en mocht het nu dus ook eens proberen in de Champions League. 

 

De Duitsers kregen ploeg-in-vorm Napoli op bezoek, maar begonnen heel scherp en snedig aan de partij. Met veel duelkracht, snelheid en druk bezorgden ze de Napolitanen een lastig openingskwartier. 

 

Nadien konden de Italianen het evenwicht herstellen en ook kansen afdwingen. Een uitgelezen kans kwam er voor Kvaratschelia, maar de Georgiër kon doelman Trapp niet kloppen vanaf de penaltystip. De goalie had een prima parade in huis.

 

Enkele minuten later was het wel prijs voor het team van trainer Spalletti. Een vlijmscherpe counter werd door Osimhen simpelweg binnen gebuffeld. Vlak nadien kon de Nigeriaan nog eens scoren, maar deze keer stond hij een voet buitenspel.

Tienkoppig Frankfurt gaat kopje onder

Na de rust bleef Napoli dominant en superieur. 

 

Frankfurt moest naar adem happen en kwam op het uur ook nog met tien man te staan. Kolo Muani kwam te laat op de bal en ging stevig door op de voet van Anguissa. 

 

Napoli schakelde nog even een versnelling hoger en zorgde nog voor een geweldig doelpunt. Kvaratschelia bediende Di Lorenzo na een lang uitgesponnen aanval met een heerlijk hakje en de Italiaan plaatste de bal prima in de verste hoek. 

 

De ploeg van trainer Spalletti staat na deze prestatie al met één been in de kwartfinales. Frankfurt zal dan weer een mirakel moeten verrichten in Napels.

Fase per fase

22:52

EINDE: 0-2

Napoli heeft op bezoek in Frankfurt een heel goede zaak gedaan. Een dominante prestatie van de Italianen heeft hen een bonus van twee doelpunten bezorgd. Frankfurt had het heel moeilijk en kon eigenlijk weinig weerwerk bieden. 

90+6' tweede helft
90+2'
wissel
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90+1'

We spelen nog 5 minuten extra. Krijgen we nog een kans of doelpunt te zien?

88'

Invaller Simeone krijgt nog een kansje. De spits kan koppen op een lange voorzet, maar Trapp kan klemmen.

84'
83'
82'

Daar was Kamada toch eens voor Frankfurt. De Japanner duikt goed op in de zestien, maar zijn inzet is te centraal. Het was bovendien ook de eerste bal tussen de palen voor de Duitsers.

81'
wissel
78'

We naderen de laatste tien minuten en Napoli lijkt vrede te nemen met de dubbele voorsprong. Het balletje wordt wat rondgetikt en er staan nog een paar wissels op het programma.

72'

Anguissa wurmt zich voorbij een handvol Duitse verdedigers en komt nog bijna tot scoren. De Kameroener is bezig aan een uitstekende tweede helft.

69'
wissel
69'
wissel