De Bruyne zet Manchester City op weg naar zorgeloze kwalificatie

  heenwedstrijd 2 - 0
  1. 18' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (2 - 0)
  2. 12' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Ramy Bensebaini door Oscar Wendt
  2. 88' - Verv. Nico Elvedi door Tony Jantschke
  3. 82' - Geel - Fernandinho
  4. 80' - Verv. Lars Stindl door Ibrahima Traore
  5. 75' - Verv. Bernardo Silva door Sergio Agüero
  6. 70' - Verv. Rúben Dias door Aymeric Laporte
  7. 70' - Verv. Ilkay Gündogan door Raheem Sterling
  8. 65' - Verv. Breel Embolo door Hannes Wolf
  9. 65' - Verv. Marcus Thuram door Alassane Pléa
  10. 64' - Verv. João Cancelo door Oleksandr Zinchenko
  11. 63' - Verv. Rodri door Fernandinho
  12. 61' - Geel - Stefan Lainer
  13. 55' - Geel - João Cancelo
  12'goalKevin De Bruyne1 - 0
  18'goalIlkay Gündogan2 - 0

  Manchester City heeft net als de heenmatch ook de terugmatch tegen Borussia Mönchengladbach met 2-0 gewonnen. Een raket van De Bruyne zorgde al vroeg voor zekerheid.

  Manchester City - Borussia Mönchengladbach in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na nog geen kwartier spelen, drukt Kevin De Bruyne het kleine beetje hoop dat Gladbach nog had de kop in. Dankzij een schicht met links verzekerde onze landgenoot zijn team van de volgende ronde.
  • Man van de Match: De positiewissels, pressing en handelingssnelheid van City waren bij momenten om duimen en vingers van af te likken. Een knappe prestatie van het volledige team.
  • Opvallend: Sinds Guardiola trainer werd bij City slaagde zijn team er elk seizoen in om meer dan 100 doelpunten te maken over alle competities heen. Vandaag werd de kaap voor het 5e seizoen op rij bereikt.

  De Bruyne zet City met schicht al snel op rozen

  Na 12 minuten werd de opdracht van Borussia Mönchengladbach tegen City zo goed als onmogelijk. Mahrez legde de bal met een kort tikje breed op De Bruyne, die vanaf de rand van de zestien een raket lanceerde met zijn linker. Geen verhaal voor Sommer, die de bal via de onderkant van de lat zag binnengaan.

   

  City duwde het gaspedaal volledig in en na een knappe individuele actie stuurde Foden Gundogan het straatje in. De Duitse middenvelder bleef koel oog in oog met Sommer en legde de bal rustig naast de Zwitserse doelman in het mandje. Wedstrijd gespeeld na amper 20 minuten.

   

  Gladbach holde achter een ongrijpbare bal aan, maar net voor de rust kregen de bezoekers toch een eerste echte goede kans. Thuram slingerde zich voorbij Mahrez en bediende vervolgens Embolo in de zestien. Het schot van de aanvaller ging uiteindelijk net naast de paal van Ederson.

  Een raket van De Bruyne bracht City snel op voorsprong.

  City haspelt 2e helft in spaarmodus af

  Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. City monopoliseerde de bal, terwijl Mönchengladbach alleen maar kon proberen de schade te beperken. Gelukkig voor de Duitsers hadden de Citizens tijdens de rust naar spaarmodus overgeschakeld, want veel viel er niet meer te beleven in de tweede helft.

   

  Vooral Mahrez leek nog zin te hebben in een doelpuntje, maar veel succes kende de Algerijn niet vanavond. Ofwel stond zijn vizier niet goed afgesteld ofwel was er nog steeds Sommer die zijn team van een zwaardere nederlaag behoedde.

   

  Zo plaatst Manchester City zich na een gezondheidswandelingetje in Hongarije uiteindelijk voor de kwartfinales van de Champions League. Borussia Mönchengladbach kan zich nu opnieuw focussen op de Bundesliga.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 47. EINDE. Manchester City stoot zonder al te veel moeite door naar de volgende ronde van de Champions League. Na 2 snelle doelpunten van De Bruyne en Gundogan kwamen de Citizens nooit meer in de problemen tegen Borussia Mönchengladbach. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 89. Het wil maar niet lukken voor Mahrez vanavond. De Bruyne trekt zich nog eens op gang en speelt de Algerijn aan in de zestien. Zijn schot gaat uiteindelijk hoog over en naast. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Oscar Wendt erin, Ramy Bensebaini eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Tony Jantschke erin, Nico Elvedi eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Plea wordt afgevlagd wegens buitenspel, maar pakt dan nog uit met een heerlijke panna bij Stones. Een van de weinige lichtpuntjes bij de bezoekers. .
  7. tweede helft, minuut 85. Plea stuurt Traore knap diep, maar de invaller kruist zijn schot te veel, waardoor Ederson niet moet ingrijpen. Dan toch nog eens een goede aanval van de bezoekers. .
  8. tweede helft, minuut 83. We zitten in de slotfase van deze wedstrijd en veel spanning is er niet meer aanwezig in Hongarije. Krijgen we toch nog een doelpuntje te zien? .
  9. Gele kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 82
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Ibrahima Traore erin, Lars Stindl eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Invaller Wolf pikt een afvallende bal op aan de rand van de zestien en probeert het dan met zijn linker. Het schot van de Oostenrijker gaat een metertje over het doel van Ederson. .
  12. tweede helft, minuut 76. Struikelende Sterling. City herwint de bal snel terug, waarna De Bruyne Sterling alleen voor doel kan zetten. De Engelsman struikelt vervolgens over zijn eigen voeten, waardoor de kans in rook opgaat. .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Bernardo Silva eruit
  14. tweede helft, minuut 75.
  15. tweede helft, minuut 73. Foden speelt in één tijd Sterling aan in de zestien, maar de Engelsman ziet zijn schot afgeblokt worden. Ondertussen lijkt  Aguero er nog in te komen bij City. Kan de Argentijn nog een doelpuntje meepikken? .
  16. tweede helft, minuut 70. Sterling en Laporte in, Dias en Gundogan out. De wedstrijd kabbelt op zijn einde en Guardiola voert nog eens 2 wissels door. Sterling en Laporte komen in de plaats van Dias en Gundogan. Wat een weelde voor de Spaanse coach. .
  17. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Manchester City, Aymeric Laporte erin, Rúben Dias eruit
  18. tweede helft, minuut 70. Opnieuw Sommer. De bedrijvige Mahrez probeert het opnieuw van buiten de zestien, maar stuit weer op de vuisten van Sommer. Voorlopig nog geen doelpunt voor de Algerijn. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Ilkay Gündogan eruit