Ga naar de inhoud
Ziyech
Hakim Ziyech vloert Jan Oblak voor de 1-0.

Atletico onderuit bij Chelsea, dat eerste CL-kwartfinale haalt sinds 2014

 wo 17 maart 2021 22:54
ATM
einde
0-1
CHE
  1. 30' - Geel - Kai Havertz
  2. 31' - Geel - Renan Lodi
  3. 34' - Doelpunt - Hakim Ziyech (1 - 0)
  1. 51' - Geel - Saúl
  2. 72' - Geel - Koke
  3. 82' - Rood - Stefan Savic
UEFA Champions League - speeldag 2 - 17/03/21 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
34'
Hakim Ziyech
34'
Hakim Ziyech
1 - 0

Chelsea staat voor het eerst in 7 jaar nog eens in de kwartfinales van de Champions League. Atletico Madrid kon op Stamford Bridge niet reageren na de 0-1-nederlaag in de heenwedstrijd. Carrasco en co moesten hun meerdere erkennen in een bijzonder dominant Chelsea, dat vlot won met 2-0. Atletico kan zich nu volop concentreren op de Spaanse titelstrijd.

Chelsea - Atletico in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust zet Ziyech de overdonderende overmacht van Chelsea om in een verdiende voorsprong. Een onmondig Atletico weet dan hoe laat het is en kan nadien geen vuist meer maken.

  • Man van de match: Veel uitblinkers bij Chelsea, maar de ster van Hakim Ziyech straalde net iets meer. Met zijn eerste goal op Stamford Bridge gaf hij Atletico de doodsteek en zonder een uitstekende Oblak had hij ook een tweede keer kunnen scoren.

  • Opvallend:  Thomas Tuchel is aan een indrukwekkende reeks bezig bij Chelsea, sinds hij eind januari het roer overnam van Frank Lampard. Onder de Duitse trainer zijn de Londenaren nu al 13 wedstrijden ongeslagen met bovendien 11 clean sheets en amper 2 tegengoals.

Ziyech schenkt dominant Chelsea verdiende voorsprong

Atletico moest uit zijn pijp komen na de 0-1-nederlaag in de heenwedstrijd en gooide de ultradefensieve aanpak dan ook overboord. Chelsea werd meteen onder druk gezet. Na enkele minuten haalde Lodi al verrassend uit na een hakje van Carrasco, maar Mendy liet zich niet verrassen.

 

Dat gold bij uitbreiding voor Chelsea, dat vrij snel de touwtjes in handen nam met knappe combinaties en zelfs enkele technische hoogstandjes. 75 procent balbezit voor de thuisploeg in het openingskwartier, dat zegt genoeg.

 

Dat overwicht ook vertalen in doelkansen lukte niet voor Chelsea en zo bleef het toch opletten voor de Londenaren. Azpilicueta ging rond het halfuur heel even aan Carrasco hangen na een slechte terugspeelbal op Mendy, maar de Rode Duivel liet zich iets te makkelijk vallen. Geen penalty, oordeelde scheidsrechter Orsato.

 

Paradoxaal genoeg sloeg een dominant Chelsea tien minuten voor de rust toe op een snedige counter. Havertz lanceerde Werner op links en die bood Ziyech zijn allereerste Chelsea-goal op Stamford Bridge aan: 1-0.

Atletico kan geen vuist maken

Ook vroeg in de tweede helft pakte Chelsea uit met een gevaarlijke omschakeling. Dit keer was Ziyech de man die Werner lanceerde op de rechterflank, maar met een knappe redding hield Oblak de Duitser van de 2-0.

 

De toon was wel meteen weer gezet, net als in de eerste helft was Chelsea heer en meester. Ook op een plaatsbal van Ziyech moest Oblak zijn kunnen tonen. Atletico had geen antwoord. Ook Luis Suarez niet, de Uruguayaan wacht al sinds september 2015 op een uitgoal in de Champions League en zal nog even moeten blijven wachten.

 

In de slotfase deed Savic het licht helemaal uit voor Atletico. De Montenegrijn plantte zijn elleboog in de borstkas van Rüdiger en mocht gaan douchen. Met z’n tienen zorgde Atletico zowaar nog voor gevaar. Dembélé liet een uitstekende kans liggen en Felix dwong Mendy nog tot een knappe redding.

 

Maar het was Chelsea dat in de extra tijd nog eens raak trof. De eerste baltoets van invaller Emerson was meteen goed voor een doelpunt. Op aangeven van Pulisic legt hij de 2-0-eindstand vast.

Fase per fase

90+7'

Einde

Voor het eerst in 7 jaar staat Chelsea nog eens in de kwartfinales van de Champions League. Na de 0-1-zege in de heenwedstrijd winnen de Londenaren ook de terugmatch tegen Atletico. Ziyech en Emerson troffen raak voor Chelsea.

90+6' tweede helft
90+4'

Emerson pikt nog een goaltje mee

Emerson staat amper op het veld of hij pikt al zijn goaltje mee. Na een snelle omschakeling maakt hij het op aangeven van Pulisic af met een gekruist schot.

90+3'

Felix botst op Mendy

Atletico schiet te laat wakker. Nu is het Felix die nog eens uitpakt met een uitstekend schot, maar ook de redding van Mendy is op niveau.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Dembélé laat het liggen

Atletico komt zowaar nog eens dreigend opzetten in de slotfase. Mendy pareert een poging van Correa en in de herneming laat Dembélé het liggen. Het is gewoon niet de avond van de Madrilenen.

89'

De wedstrijd is gespeeld, de Chelsea-fans kunnen al beginnen uitkijken naar de loting voor de kwartfinales nu vrijdag. Atletico kan zich volop concentreren op de titelstrijd in La Liga.

82'

Rood voor Savic

Het is helemaal voorbij voor Atletico. Savic plant in de zestien zijn elleboog tegen de borstkas van Rüdiger en krijgt meteen rood. Atletico moet de slotfase met z'n tienen volmaken.

82'
Atlético Madrid
81'

Daar is Felix opnieuw. Draaien en schieten, zijn schot gaat via Azpilicueta voorlangs. 

77'

Felix zet Mendy aan het werk

Atletico kan dan toch nog eens voor gevaar zorgen. Felix maakt het Mendy knap lastig met een schot vanuit een scherpe hoek. De doelman bokst de bal weg, maar Correa kan er onder druk van Kanté niks mee doen in de herneming.

75'
74'

Hermoso gaat achteraan de mist in onder druk van Havertz, maar die kan net niet profiteren. Oblak houdt Atletico nog maar eens overeind.

72'
Atlético Madrid
69'

Simeone gooit ook Lemar nog in de strijd, voor Trippier is de wedstrijd en wellicht ook de Champions League dit seizoen voorbij. Of krijgen we toch nog een zinderende ontknoping?

69'

Alweer geen succesvolle avond voor Luis Suarez.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
67'

De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Zouma. De tijd begint stilaan te dringen voor Atletico.

64'

Werner pakt uit met een knappe dribbel en gaat dan voor eigen succes, maar zijn schot gaat naast. Afspelen was een betere optie geweest, zo denkt ook coach Tuchel op de bank er duidelijk ook over