IsraëlRoemenië
Francois Letexier
Pancho Arena
2921

Roemenië schenkt zichzelf - en Zwitserland - EK-ticket met overwinning tegen Israël

za 18 november 2023 23:00
  1. 3' - Doelpunt - Eran Zahavi (1 - 0)
  2. 11' - Doelpunt - George Puscas (1 - 1)
EK-kwalificatie - speeldag 9 - 18/11/23 - 20:47
3'
Eran Zahavi
3'
Eran Zahavi
1 - 0
11'
George Puscas
1 - 1
11'
64'
Ianis Hagi
1 - 2
Ianis Hagi
64'

In groep I is zaterdagavond de beslissing over de kwalificatie gevallen. Door de overwinning van Roemenië tegen Israël (in Hongarije) zijn zowel Roemenië als Zwitserland zeker van het EK. In een onderling duel mogen ze dinsdag nog uitmaken wie groepswinnaar wordt.

Israël had vanavond een overwinning nodig om nog in de running te blijven voor het EK. Omwille van de oorlog moest er wel uitgeweken worden naar Hongarije. Roemenië had aan een gelijkspel genoeg om erbij te zijn komende zomer.

De "thuisploeg" liet er geen gras over groeien en kwam al na 3 minuten op voorsprong door topschutter Zahavi. Lang kon die echter niet genieten van zijn doelpunt, Puscas maakte vlug gelijk.

Uiteindelijk was het oude bekende Ianis Hagi die voor de beslissing zorgde. Hij zorgde voor de 1-2, en ondanks een rode kaart voor Mihaila kwam Roemenië niet meer in de problemen.

Door het Israelische verlies is ook Zwitserland zeker van de kwalificatie, de Zwitsers geraakten zelf niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Kosovo.

Komende dinsdag spelen Roemenië en Zwitserland nog een onderling duel om te bepalen wie groepswinnaar wordt.