Ga naar de inhoud
Boljevic slaat toe in het slot.

Standard komt met de schrik vrij tegen Lommel na doelpunt in de extra tijd

 do 26 september 2019 22:25
 1. 17' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (1 - 0)
 2. 45+1' - Geel - Beka Vachiberadze
 1. 48' - Verv. Merveille Bokadi door Zinho Vanheusden
 2. 52' - Geel - Robin Henkens
 3. 52' - Geel - Mehdi Carcela-González
 4. 56' - Doelpunt - Abdulia Sanyang (1 - 1)
 5. 73' - Verv. Armin Mujakic door Arne Naudts
 6. 77' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne
 7. 77' - Verv. Abdulia Sanyang door Timo Cauwenberg
 8. 84' - Geel - Kostas Laifis
 9. 85' - Verv. Beka Vachiberadze door Kolbeinn Thordarson
 10. 88' - Geel - Timo Cauwenberg
 11. 88' - Verv. Renaud Emond door Felipe Avenatti
 12. 90+2' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (2 - 1)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Aleksandar Boljevic
17'
Aleksandar Boljevic
1 - 0
56'
Abdulia Sanyang
1 - 1
Abdulia Sanyang
56'
90+2'
Aleksandar Boljevic
90+2'
Aleksandar Boljevic
2 - 1

Standard heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de 1/8e finales van de beker van België. 1B-club Lommel gaf zich pas in de extra tijd gewonnen. Boljevic was de gevierde man met zijn tweede goal in de 92e minuut.

Doelpunten:

 • 17' Boljevic 1-0
 • 54' Sanyang 1-1
 • 90+2' Boljevic 2-1

Ruime samenvatting van Standard - Lommel (2-1)

Boljevic ontpopt zich tot redder van Standard

Met de pijnlijke bekeruitschakeling van vorig jaar tegen Knokke in het achterhoofd weigerde Michel Preud'homme om een B-elftal het veld in te sturen tegen Lommel. Met Carcela, Emond, Mpoku en Boljevic stond er genoeg buskruit tussen de lijnen.

 

Dat was ook te merken in een explosief openingskwartier. De eerste kans was verrassend genoeg nog voor Lommel, maar daarna domineerde Standard. Na drie pogingen kreeg Aleksandar Boljevic wat hij verdiende: de broodnodige openingstreffer op het scorebord. 

 

"Klus geklaard", leek Standard wel te denken en de thuisploeg schakelde terug op cruise control. Hoogmoed komt echter voor de... gelijkmaker. Meteen na de rust profiteerde Sanyang van defensief mistasten: 1-1.

 

Standard moest weer aan de bak, maar kreeg het tempo niet omhoog. Lommel had tijd genoeg om de gaatjes in zijn defensieve burcht toe te metselen. Ook invallers Lestienne en Avenatti konden de nakende verlengingen niet afwenden. Boljevic, man van de match tegen Eupen, dan maar? In de extra tijd bracht de Montenegrijn een hoge bal voor doel, maar (bewust of niet) via de paal caprioleerde de bal in doel. 

Knap hakje van Fai…naar niemand

Potje kookt over bij Carcela: "Mehdi is een beetje opgefokt"

Preud'homme: "Sommige spelers hebben niet alles gegeven"

 • Michel Preud'homme (coach Standard): "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Als je op voorsprong komt, moet je doorduwen voor een tweede doelpunt, maar wij zijn verslapt. Sommige spelers dachten dat het gemakkelijk zou gaan en hebben niet alles gegeven. We moesten veel meer van positie wisselen, zoals in de competitie. Maar gelukkige stoten we door."
 • Stefan Gislason (coach Lommel): "Tegen Standard heb je wat geluk nodig om te stunten en vandaag was het geluk aan hun zijde. Toch ben ik trots op mijn jongens: ze hebben het plannetje goed uitgevoerd. We bleven laag verdedigen, stonden goed in positie en stonden amper kansen toe."

Preud'homme: "Sommige spelers dachten dat het makkelijk zou gaan"

Gislason: "Beetje het verhaal van ons seizoen"

Fase per fase

90+10' tweede helft
90+6'

Einde

Lommel had na 90 minuten uitzicht op verlengingen, maar na een gelukje van Boljevic bekert Standard toch verder: 2-1.
90+4'
Een vrije trap van Lommel zorgt nog even voor paniek bij Standard, maar de bezoekers hinderen elkaar op de voorzet van Henkens.
90+4'

Standard haalt opgelucht adem! Voorzet van Boljevic dwarrelt in doel: 2-1

90+2'

Boljevic brengt redding

Standard ontsnapt dan toch nog aan verleningen. Een voorzet(?) van Boljevic waait via de paal in doel. Svedkauskas grijpt zich naar de haren.
88'
Arne Naudts komt alleen vooraan, maar moet wachten op steun. Uiteindelijk sluit Henkens aan, maar die knalt onbesuisd over en naast.
88'
Lommel wil de verlengingen halen, Preud'homme gooit vers aanvallend geweld tussen de lijnen. Avenatti verlost Emond in de spits.
88'
87'
Cauwenberg lijkt voor Boljevic aan de bal te komen, maar scheidsrechter Van Damme ziet er een fout in. Geel voor de verdediger.
86'
Scheidsrechter Kevin Van Damme moet ook Preud'homme tot kalmte aanmanen. Het doemscenario van vorig jaar - de vroege uitschakeling tegen Knokke - spookt weer door de hoofden.
84'

Poppetjes aan het dansen

Een opstootje tussen Vanheusden en Hendrickx zet de boel in lichterlaaie. Na wat duw- en trekwerk krijgt Laifis een gele kaart.
84'
83'
Khammas handelt te egoïstisch bij een counter. Met een gelukje krijgt hij de bal toch nog bij Cauwenberg, maar zijn voorzet is een plukballetje voor Bodart.
80'
In het openingskwartier sloten de backs van Standard aan om wat overwicht te krijgen op de helft van de bezoekers, maar nu blijft Fai te vaak hangen.