Croky Cup - speeldag 1 - 25/09/19 - 20:31

Voor de derde keer in vier jaar heeft Moeskroen Dessel Sport uit de Croky Cup geknikkerd. Een vroege goal van Olinga zette de Henegouwers meteen in een zetel. Dessel zette nog alles op alles met een stevig slotoffensief, maar de kwalificatie van Moeskroen kwam niet meer in gevaar.

Doelpunt

• 11' Olinga 0-1

Dapper Dessel bijt opnieuw zijn tanden stuk op Moeskroen

Nog maar eens door Moeskroen uitgeschakeld worden, dat wilden ze bij Dessel Sport deze keer absoluut vermijden. Een goede start is dan meegenomen en net daar liep het al meteen fout voor de thuisploeg. Na amper 11 minuten bracht Olinga Moeskroen op aangeven van Boya al op voorsprong.

Dessel was niet onder de indruk en vocht voor wat het waard was. Moeskroen liet het tempo zakken en liet de thuisploeg zo in de wedstrijd komen. Halfweg de eerste helft kwam Janssens dicht bij de gelijkmaker, doelman Vasic hield Moeskroen overeind. Niet veel later probeerde Janssens het opnieuw, dit keer krulde hij de bal nipt naast.

Ook in de tweede helft ging Dessel naarstig op zoek naar de 1-1. Een vrije trap van Moutawakil zeilde over, Vansimpsen kwam net te kort op een strakke voorzet. De beste kans was voor Jutten, alleen voor Vasic besloot hij pal op de doelman.

Moeskroen reageerde met een knappe vrije trap van Mohamed, zijn  poging strandde op de paal. Toch bleef de dreiging van Dessel komen. De thuisploeg ontketende nog een waar slotoffensief, maar Moeskroen gaf het niet meer uit handen.

90+5'

Voor de derde keer in vier jaar heeft Moeskroen Dessel Sport uit de Croky Cup geknikkerd. Een vroege goal van Olinga volstond voor de kwalificatie.
90+4'
Smet probeert het nog met een volley, maar besluit over. De buit lijkt binnen voor Moeskroen.
90+4'
90+3'
Voor Moeskroen is het nu pompen of verzuipen. Dessel zorgt voor een ware belegering, maar een schot op doel komt er niet uit.
88'

Slotoffensief

Dessel zet nog eens alles op alles met een waar slotoffensief. Voor de derde keer in vier jaar uitgeschakeld worden door Moeskroen, dat willen ze absoluut vermijden.
84'

Dessel wil absoluut die gelijkmaker, ze spelen voortdurend op de helft van Moeskroen.

Floris Geerts op Radio 1
82'
Het blijft een bijzonder krappe voorsprong voor Moeskroen. Beide ploegen tonen veel inzet, maar kansen vallen er niet te noteren.
82'
79'
77'
76'
74'

Paal voorkomt 0-2

De reactie van Moeskroen laat niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Mohamed strandt op de paal.
73'

Bijna 1-1!

De buit is nog niet binnen voor Moeskroen. Dessel krijgt plots een uitstekende kans. Jutten komt alleen voor Vasic, maar hij besluit op de doelman.