6
ChelseaBrighton & Hove Albion
Peter Bankes
Stamford Bridge

VIDEO - Masterclass in het kwadraat: Cole Palmer scoort 4 goals in 20 minuten tegen Brighton

za 28 september 2024 18:01
  1. 7' - Doelpunt - Georginio Rutter (0 - 1)
  2. 21' - Doelpunt - Cole Palmer (1 - 1)
  3. 27' - Geel - Lewis Dunk
  4. 28' - Doelpunt strafschop - Cole Palmer (2 - 1)
  5. 29' - Geel - Pervis Estupiñán
  6. 29' - Geel - Enzo Fernández
  7. 31' - Doelpunt vrije trap - Cole Palmer (3 - 1)
  8. 33' - Geel - Marc Cucurella
  9. 34' - Doelpunt - Carlos Baleba (3 - 2)
  10. 41' - Doelpunt - Cole Palmer (4 - 2)
Premier League - speeldag 6 - 28/09/24 - 16:00
7'
Georginio Rutter
0 - 1
7'
21'
Cole Palmer
21'
Cole Palmer
1 - 1
28'
Cole Palmer
28'
Cole Palmer
2 - 1
31'
Cole Palmer
31'
Cole Palmer
3 - 1
34'
Carlos Baleba
3 - 2
34'
41'
Cole Palmer
41'
Cole Palmer
4 - 2

Gezien, Gent? Chelsea is alvast opgewarmd voor de confrontatie in de Conference League van volgende week. In eigen huis kwam het na een slap begin helemaal onder stoom dankzij een weergaloze Cole Palmer. De middenvelder scoorde 4 parels in een mum van tijd. Gelukkig staat de Engelsman niet op de Europese lijst en moet Gent niet daveren als het onderstaande beelden bekijkt.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Supporters van Chelsea wisten voor het eerste fluitsignaal niet dat ze een ticket in handen hadden voor "de grote Cole Palmer-show".

Want dat was de wedstrijd tegen Brighton simpelweg. De bezoekers zorgden nog voor tegenvallende openingsminuten met een vroege opdoffer. Cole Palmer veegde eigenhandig de slappe kost die Chelsea serveerde van tafel.

In enkele dolle minuten trof de middenvelder de paal, scoorde hij de gelijkmaker, lokte hij een penalty uit én scoorde die ook. Plots stond het 2-1, Stamford Bridge keek met grote ogen naar de prelude van een wondernamiddag.

Want Palmer was nog niet uitgeraasd.

Met een heerlijke vrije trap maakte de Engelsman er 3-1 van. Doelman Bart Verbruggen - in Anderlecht galmt zijn naam nog door de wandelgangen - kon niet anders dan zijn hoofd schudden en incasseren.

En nog was het niet gedaan. Palmer - opnieuw hij - zorgde zowaar voor de 4-1. Zijn vierde treffer in 20 minuten poeierde hij hard in de korte hoek van de Nederlandse keeper.

Dat Brighton nog tegenprikte, zou maar een voetnoot blijken.

Cole Palmer krijgt de wedstrijdbal mee naar huis. KAA Gent, met Wouter Vrancken op kop, is blij dat de middenvelder niet op de Europese lijst staat voor het Conference League-duel van volgende week.

Brighton had wel het eerste woord:

Nog meer Premier League-actie:

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Cole Palmer (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+4'
Pedro Neto (Chelsea) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Julio Enciso (Brighton & Hove Albion) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

89'
De poging wordt gered door Robert Sánchez (Chelsea), die geen rebound weggeeft.
89'
Julio Enciso (Brighton & Hove Albion) haalt uit...
89'
Malo Gusto (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julio Enciso (Brighton & Hove Albion).
81'
80'
Danny Welbeck (Brighton & Hove Albion) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
78'
78'
Wesley Fofana (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julio Enciso (Brighton & Hove Albion).
76'
Nicolas Jackson (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
75'
Moisés Caicedo (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julio Enciso (Brighton & Hove Albion).