Spring naar de inhoud

LIVESTREAM (25/10 - 18 uur): Red Flames hebben 1 doel in tweeluik tegen Griekenland in EK-barrages: "Winnen!"

 do 24 oktober 2024 18:46
Play-offs Euro 2025: Griekenland - België

De Red Flames spelen deze week hun heenwedstrijd tegen Griekenland in de barrages voor het EK voetbal in 2025. Beide matchen zijn live te bekijken bij Sporza. Kijk om 18 uur naar Griekenland-België in Heraklion op Kreta.

Griekenland - Belgiëlaatste update: ongeveer 2 uur geleden

18:29

Missipo: "Winnen is de opdracht, daar moeten geen woorden aan vuilgemaakt worden"

Griekenland mag geen horde zijn waar België over valt: "We moeten winnen, daar moeten geen woorden aan vuilgemaakt worden. De groep weet dat, de staf weet dat. Er is maar 1 doel", klinkt het stellig bij Kassandra Missipo.

Is de groep er klaar voor? "Ik denk dat deze groep nooit echt niet klaar is geweest. We hebben altijd elke wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden."

"Geen enkele ploeg is te onderschatten. We zijn goed voorbereid. Griekenland heeft een stevige ploeg met enkele speelsters die bij grotere ploegen spelen. Maar we moeten op ons eigen spel focussen en durven te voetballen."

België kreeg een paar tikken in de EK-voorronde tegen zware tegenstanders Spanje en Denemarken. "Die periode is heel interessant geweest. We zijn onszelf heel veel tegengekomen en hebben eruit geleerd. Wat we kunnen en waar we nog moeten in groeien."

"Griekenland is een ideale wedstrijd om wat we geleerd hebben door te voeren. We zitten in een proces. Het gaat in stijgende lijn. Ik bekijk het positief. We willen met een goed gevoel naar huis gaan en daar ook een mooie wedstrijd spelen voor onze fans."

18:24

Iedereen is op dit ogenblik speelklaar.

Bondscoach Ives Serneels
18:14

Bondscoach Serneels: "Ik hoop op winst"

Veel volgers verwachten een flinke zege van de Belgen in Griekenland. Coach Ives Serneels klinkt bescheidener: "Ik hoop dat we morgen kunnen winnen. Het respect voor Griekenland is toch wel aanwezig."

"Als we denken dat we ze zomaar gaan inpakken, zouden we wel eens in de problemen kunnen komen. Als team, maar ook individueel heeft Griekenland iets staan."

Hij herinnert zich nog de 11-0 in Leuven in 2014: "Dat was het tweede jaar dat ik coach was. Vijf jaar geleden oefenden we in Griekenland en toen was het 1-2."

"Zoals België de voorbije jaren gegroeid is, zo is ook Griekenland groeiende. Maar het is geen excuus om morgen niet te kunnen winnen."

Na Griekenland volgt in de laatste voorronde Oekraïne of Turkije. "Maar de groep beseft dat de focus nu op Griekenland ligt. Ik denk dat ze er klaar voor zijn. We willen met een goede uitgangspositie naar Leuven dinsdag."

18:07

België favoriet

Als we naar de FIFA-ranking kijken, dan is België veruit favoriet. De Red Flames staan 20e, Griekenland 61e.

Bij een oefenmatch in 2019 haalde België het met 2-1 in Kalamata met goals van Van Kerkhoven en Wullaert. In oktober 2013 eindigde de affiche op 1-7.

In september 2013 speelde Griekenland in België: de 11-0 in Leuven is de grootste nederlaag van de Griekse voetbalvrouwen.


17:27

Missipo: "Er moeten niet veel woorden aan vuil gemaakt worden, we moeten winnen"

17:15

Serneels: "Het respect naar Griekenland is toch wel aanwezig"