Van Aert maakt indruk bij terugkeer, maar Iserbyt zegeviert in eigen streek

  X²O Trofee
  veldrijden Veldrijden
  location Kortrijk
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  0123456789

   Europees kampioen Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Urban Cross in Kortrijk gewonnen. De West-Vlaming profiteerde van een lekke band bij leider Michael Vanthourenhout en kreeg ook Wout van Aert klein. De Flandrien maakte indruk bij zijn terugkeer, maar moest vrede nemen met de 3e plek.

   Bekijk de samenvatting:

   Vanthourenhout lijkt ongenaakbaar, maar rijdt lek

   Bij de start van de Urban Cross in Kortrijk waren alle ogen gericht op één man: Wout van Aert. Hij maakte zijn terugkeer in het veld, maar moest vanop de derde rij starten. Hij kon meteen beginnen aan een inhaalrace.

    

   Op het snelle parcours trok alles al snel op een lint na een goede start van de broers Aerts en Iserbyt. Maar vroeg in de koers kreeg Vanthourenhout een voorsprong cadeau na een hapering van Aerts op de schuine kant. De man in vorm beukte al snel een mooie voorsprong bij elkaar.

    

   Met 30" bonus leek de achtervolgende groep met Iserbyt, Van Aert en Van der Haar te laat te komen. Halfweg koers leek de wedstrijd al gereden. Aerts (lekke band) en Sweeck zaten nooit echt in de wedstrijd.

    

   In de achtervolging was het vooral Van der Haar die tempo maakte. Iserbyt zat in een zetel, Van Aert bleef ook in het wiel. Tot die laatste plots op de pedalen ging staan en versnelde. Met resultaat, want het trio had plots Vanthourenhout in het vizier. Een lekke band verkwanselde zijn cross.

   Van Aert maakt tempo, maar Iserbyt snelt weg

   Met Iserbyt, Van Aert en Van der Haar vooraan viel het niet meer stil, en die verdienste kwam op naam van Van Aert. Die ging een ronde of 3 vol door, maar vroeg dan toch eens om over te nemen. Iserbyt zette zich op kop en versnelde zowaar.

    

   Op de schuine kant miste Van Aert nog net dat tikkeltje techniek, want bij de versnelling van Iserbyt reed hij zich vast in de kant. De Europese kampioen profiteerde en was op weg naar de overwinning.

    

   Samen met Van der Haar probeerde Van Aert de kloof nog te dichten, maar ze verloren enkel nog terrein. In de laatste ronde sukkelde Van Aert opnieuw in de schuine kant, Van der Haar snelde weg en reed naar de tweede plek. 

    

   27" na winnaar Iserbyt kwam Van Aert als derde over de streep bij zijn terugkeer in het veld. Een puike prestatie, dat belooft alleen maar voor morgen, in Tabor.

   Iserbyt (1e): "Moest 3/4e van de wedstrijd niet trappen"

   Van der Haar (2e): "Ik had deze uitslag hier niet meteen verwacht"

   Van Aert (3e): "In de finale moest ik mijn meerdere erkennen"

   Rituitslag Urban CrossRituitslag Urban Cross

   Fase per fase

   1. 16 uur 01. Iserbyt pakt de zege! Europees kampioen Iserbyt komt solo over de streep! Van der Haar pakt de tweede plek, Van Aert weet zijn derde stek nog vast te houden. Iets later komt Vanthourenhout als vierde over de finish. Hij was de hele wedstrijd op weg naar de zege, maar reed lek. .
   2. 16 uur 01. Iserbyt gaat de laatste bocht in, nog 50 meter! .
   3. 16 uur . Zonder ongelukken zijn de podiumplaatsen verdeeld. Iserbyt lijkt opweg naar de zege, Van der Haar heeft voldoende marge op Van Aert. .
   4. 15 uur 58. Van Aert op achterstand. Wout van Aert rijdt de materiaalzone in voor een nieuwe fiets. Van der Haar heeft zo een mooie voorsprong voor zijn 2e plek. Materiaalpech of gewoon leeg?  .
   5. 15 uur 55. Laatste ronde! We gaan de laatste ronde in en Iserbyt heeft 6" voorsprong. Houdt hij dit vast? .
   6. 15 uur 54. Iserbyt rijdt verder weg. Michel Wuyts .
   7. 5". 5 seconden, dat is de speelruimte van Iserbyt op Van Aert en Van der Haar. Een klein foutje en alles ligt weer bij elkaar. . 15 uur 53.
   8. 15 uur 52. Gestalte naast gestalte is het geen eerlijke partij, maar die kleine is o zo dapper. Michel Wuyts .
   9. 15 uur 51. Van Aert hapert. Op de schuine strook haakt Van Aert wat in de omheining, Iserbyt snelt wat verder weg.  .
   10. 15 uur 50. Aanval Iserbyt. Europees kampioen Iserbyt beseft dat hij iets moet ondernemen en valt aan. Hij heeft een tiental meter voorsprong op Van Aert en Van der Haar. .
   11. 15 uur 48. Voorlaatste ronde! Na 2 rondes beuken zoekt Van Aert het wiel van Iserbyt op. Het koptrio heeft 11" bonus op Aerts en Vanthourenhout. .
   12. 15 uur 46. Iserbyt en Van der Haar komen weer aansluiten bij Van Aert. In de achtergrond lijkt Vanthourenhout de strijdbijl begraven te hebben. Hij wordt bijgebeend door Aerts. .
   13. 15 uur 46.
   14. 15 uur 45. Kloofje voor Van Aert. Wout van Aert zet Iserbyt en Van der Haar onder druk op de schuine kant, Iserbyt maakt een klein foutje en daar profiteert Van Aert van.  .
   15. 15 uur 43. Intussen beukt Van Aert al anderhalve ronde ononderbroken op kop.  .
   16. 15 uur 42. Zorgt Van Aert voor de verrassing? Het einde van de koers nadert stilaan en vooraan moéten ze af van Van Aert, want in een sprint is hij ongetwijfeld ongenaakbaar. Durft Iserbyt iets te ondernemen, of wacht hij op ploegmaat Vanthourenhout? .
   17. 15 uur 41. Koptrio. Vanthourenhout wordt voorbijgesneld door Van Aert, Iserbyt en Van der Haar. Hij gaat binnen voor een nieuwe fiets en moet 8 seconden goedmaken. .
   18. 15 uur 40. Lekke band voor Vanthourenhout.

    Lekke band voor Vanthourenhout

   19. Lekke band Vanthourenhout. Vanthourenhout heeft het zitten, hij heeft een lekke band. Hij sleept zich naar de materiaalpost, maar is plots zijn hele voorsprong kwijt! . 15 uur 39.
   20. 15 uur 36. Stevige beurt Van Aert. De inspanning van Van Aert duurt nog even voort, ook in de loopstrook blijft hij doorjassen. In één klap gaan er 8" af. .