Michael Vanthourenhout opent zijn veldritseizoen met zege in vettige Polderscross

  Exact Cross
  veldrijden Veldrijden
  location Kruibeke
  trophy Michael Vanthourenhout
  einde
  startfinish
  012345678

  Michael Vanthourenhout is zijn veldritseizoen begonnen met een knappe zege in Kruibeke. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kneep ploegmaat Eli Iserbyt en Laurens Sweeck helemaal dood en soleerde in de modder naar winst.

  Regen, slijk en modderduivels op twee wielen: het crossseizoen trok zich zondag op gang in Kruibeke. Een namiddagse plensbui had het vettige parcours nog een extra couche gegeven, de eerste veldritafspraak van het seizoen beloofde meteen een lastige te worden.

   

  Met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt kwamen de verwachte namen snel na de start al bovendrijven. Vooral Vanthourenhout voelde zich goed in zijn sas op de zompige omloop, de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal zette de rest stevig onder druk.


  Ploegmaat Iserbyt probeerde op de verraderlijke schuine kant enkele keren het verschil te maken, maar raakte niet weg. Vanthourenhout wel, want Sweeck en Iserbyt kraakten onder zijn onophoudelijke gebeuk.


  De toeschouwers in Kruibeke zagen Vanthourenhout vervolgens beetje bij beetje verder wegrijden. In de achtergrond moest Sweeck de rol lossen bij Iserbyt, Pauwels Sauzen-Bingoal kon controleren en zou er een knap een-tweetje van maken.


  Vanthourenhout soleerde zo naar een knappe zege, Iserbyt en Sweeck mochten mee het podium op, al voelde die laatste naar het einde toe nog de hete adem van Lars van der Haar in zijn nek. 

  Vanthourenhout: "Leuk om met zege te kunnen beginnen"

  "Ik had snel een goed gevoel", sprak winnaar Vanthourenhout. "Toen Iserbyt probeerde, voelde ik dat er nog iets op zat bij mij. Daarna heb ik zelf doorgetrokken en mijn eigen tempo gereden. Ik had de voorbije weken geen supergevoel, dan is het leuk om met een zege te kunnen beginnen."

   

  "Dit parcours loog niet, er was geen ruimte om wat energie te sparen. Je moest blijven opletten, want de schuine kant lag er echt moeilijk bij. Maar ik ben mijn eigen lijnen blijven zoeken en het is goed gekomen."

   

  "Een openingscross is altijd moeilijk in te schatten, omdat je niet weet waar je staat. Voor de cross zou ik mijn vorm een 6 hebben gegeven, nu een 8. Ik ben gerustgesteld", besloot hij.

  Uitslag Exact Cross KruibekeUitslag Exact Cross Kruibeke