Ga naar de inhoud

Michael Vanthourenhout opent zijn veldritseizoen met zege in vettige Polderscross

 zo 18 september 2022 18:35
Exact Cross Kruibeke
Exact Cross
8 rondes
17:30 Kruibeke
Michael Vanthourenhout
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8

  Michael Vanthourenhout is zijn veldritseizoen begonnen met een knappe zege in Kruibeke. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kneep ploegmaat Eli Iserbyt en Laurens Sweeck helemaal dood en soleerde in de modder naar winst.

  Regen, slijk en modderduivels op twee wielen: het crossseizoen trok zich zondag op gang in Kruibeke. Een namiddagse plensbui had het vettige parcours nog een extra couche gegeven, de eerste veldritafspraak van het seizoen beloofde meteen een lastige te worden.

   

  Met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt kwamen de verwachte namen snel na de start al bovendrijven. Vooral Vanthourenhout voelde zich goed in zijn sas op de zompige omloop, de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal zette de rest stevig onder druk.


  Ploegmaat Iserbyt probeerde op de verraderlijke schuine kant enkele keren het verschil te maken, maar raakte niet weg. Vanthourenhout wel, want Sweeck en Iserbyt kraakten onder zijn onophoudelijke gebeuk.


  De toeschouwers in Kruibeke zagen Vanthourenhout vervolgens beetje bij beetje verder wegrijden. In de achtergrond moest Sweeck de rol lossen bij Iserbyt, Pauwels Sauzen-Bingoal kon controleren en zou er een knap een-tweetje van maken.


  Vanthourenhout soleerde zo naar een knappe zege, Iserbyt en Sweeck mochten mee het podium op, al voelde die laatste naar het einde toe nog de hete adem van Lars van der Haar in zijn nek. 

  Vanthourenhout: "Leuk om met zege te kunnen beginnen"

  "Ik had snel een goed gevoel", sprak winnaar Vanthourenhout. "Toen Iserbyt probeerde, voelde ik dat er nog iets op zat bij mij. Daarna heb ik zelf doorgetrokken en mijn eigen tempo gereden. Ik had de voorbije weken geen supergevoel, dan is het leuk om met een zege te kunnen beginnen."

   

  "Dit parcours loog niet, er was geen ruimte om wat energie te sparen. Je moest blijven opletten, want de schuine kant lag er echt moeilijk bij. Maar ik ben mijn eigen lijnen blijven zoeken en het is goed gekomen."

   

  "Een openingscross is altijd moeilijk in te schatten, omdat je niet weet waar je staat. Voor de cross zou ik mijn vorm een 6 hebben gegeven, nu een 8. Ik ben gerustgesteld", besloot hij.

  Gerelateerd:

  Uitslag Exact Cross Kruibeke

  naamresultaat
  1
  Michael Vanthourenhout
  in 57'07"
  2
  Eli Iserbyt
  op 22"
  3
  Laurens Sweeck
  33"
  4
  Lars van der Haar
  36"
  5
  Tom Meeusen
  1'31"
  6
  Niels Vandeputte
  1'33"
  7
  Jens Adams
  1'34"
  8
  Toon Vandebosch
  1'34"
  9
  Ryan Kamp
  2'15"
  10
  Lander Loockx
  2'20"