Bandenstrategie helpt Verstappen in slot voorbij Hamilton naar zege

  Max Verstappen heeft dankzij de bandenstrategie van Red Bull de GP F1 van Frankrijk naar zijn hand gezet. De Nederlander snelde in de voorlaatste ronde Lewis Hamilton nog voorbij en verstevigt zijn koppositie in het WK.

  Uitgebreid verslag van de zege van Max Verstappen in Frankrijk

  Valse start van Verstappen

  Max Verstappen mocht in Frankrijk vanop de pole vertrekken. Maar in de eerste bocht ging het meteen mis. De Nederlander maakte een foutje en daar kon Lewis Hamilton van profiteren.

   

  In het eerste deel van de race kwam het spektakel vooral van achteren. In het middenveld lag alles op een zakdoek en zagen we enkele knappe passages van de mannen van McLaren die wat teruggezakt waren na een moeizame start.

  Mercedes wacht te lang met pitstop Hamilton

  Vooraan was het Max Verstappen die als eerste binnenkwam. Lewis Hamilton deed dat pas een ronde later, net wanneer Verstappen een snelle ronde aflegde op zijn nieuwe banden.

   

  Verstappen snelde Hamilton voorbij toen de Brit uit de pitstraat kwam. Mercedes voerde op plek 2 en 3 de druk op Verstappen stevig op, maar de Nederlander hield goed stand.

  Bandenstrategie van Red Bull

  Iets voorbij halfweg koos Red Bull om Verstappen een nieuwe set medium banden te geven, terwijl Mercedes het bij 1 pitstop hield. Hierdoor zakte Verstappen terug naar plaats vier.

   

  Maar de banden van Hamilton en Bottas hielden het minder lang vol dan gedacht. Verstappen snelde eerst voorbij Bottas, die de Nederlander nog goed afstopte voor zijn ploeggenoot Hamilton.

   

  Vervolgens zette Verstappen in de laatste ronden alles op alles om Hamilton nog voorbij te snellen. Een spannend slot kende zijn ontkoping pas in de voorlaatste ronde. 

   

  De Nederlander snelde voorbij Hamilton naar zijn derde overwinning van het seizoen. Ploegmakker Sergio Perez maakte het feestje van Red Bull compleet met een derde plaats.

  Verstappen steviger WK-leider

  Er zal vanavond ongetwijfeld stevig gepraat moeten worden bij Mercedes. Na de stratencircuits in Monaco en Bakoe blijkt Red Bull ook op een gewoon race circuit de beste te zijn.

   

  Max Verstappen telt nu 131 punten in het WK klassement. Hij heeft daarmee een voorsprong van 12 punten op eerste achtervolger Lewis Hamilton.

  Korte reacties van Verstappen, Hamilton en Perez:

  GP F1 van Frankrijk

  spinner
  1. 16 uur 31.
  2. 16 uur 30. EINDE: Verstappen wint de GP Formule 1 van Frankrijk! Red Bull blijkt de beste strategie te hebben toegepast. Met verse banden snelde de Nederlander in de voorlaatste ronde voorbij Lewis Hamilton, de Brit wordt tweede. Sergio Perez maakt het af voor Red Bull met een derde plek.  .
  3. 16 uur 28. Verstappen aan de leiding! Hamilton probeert nog terug te vechten, maar met zijn banden is dat onbegonnen werk. Op 1 ronde van het einde komt Verstappen opnieuw aan de leiding. .
  4. 16 uur 26. Max Verstappen komt op minder dan een seconde van Lewis Hamilton. Kan de Nederlander zijn DRS gebruiken om voorbij de Brit te komen? .
  5. 16 uur 23. Nog 4 ronden! Perez gaat voorbij Bottas naar plaats 3. Verstappen ziet Hamilton voor zich rijden. Kan Verstappen de Brit nog van de eerste plaats houden? .
  6. 16 uur 19. Bottas is woedend dat zijn team niet naar hem geluisterd heeft over de bandenstrategie. Hij moet nu opletten dat hij zijn podiumplaats niet kwijtraakt aan Perez. .
  7. 16 uur 17. In de achtergrond rijdt Alonso een sterke wedstrijd, hij staat op een 8e plaats met zijn Alpine. Leclerc heeft betere dagen gehad, hij rijdt met zijn Ferrari rond op een 16e plaats. .
  8. 16 uur 12.
  9. 16 uur 11. Verstappen snelt Bottas voorbij! Bottas heeft Verstappen nog even kunnen afstoppen, maar de Nederlander is er nu toch voorbij. Hij moet nog 5 seconden goedmaken op Hamilton. Verstappen heeft wel de betere banden. .
  10. 16 uur 08. Krijgen we nog wat regen in de finale? Nog 12 ronden te gaan en de wolken stappelen zich op boven het circuit. Valt er straks ook wat regen op de baan? .
  11. 16 uur 07. Vettel rijdt eindelijk ook binnen en valt terug naar plaats 11. Achter de vier leiders leggen Norris en Ricciardo beslag op plek 5 en 6. .
  12. 16 uur 06. Verstappen knabbelt aan de voorsprong van Hamilton. Kan hij dicht genoeg geraken om de Brit bij zijn pitstop voorbij te snellen? .
  13. 16 uur 01. Wat doet Hamilton? Komt er een reactie van Mercedes? Voorlopig komt Hamilton nog niet binnen, hij rijdt voorlopig aan de leiding voor zijn ploeggenoot Bottas. Verstappen klokt de snelste tijd af op plek drie. .
  14. 15 uur 58.
  15. 15 uur 57. Verstappen komt binnen voor nieuwe banden. Verstappen schakelt over naar zijn medium banden. Zal hij daarmee het einde van de wedstrijd proberen te halen? .