1. Petkimspor (Tur) 1 1 0 +15 2
2. Malaga (Spa) 1 1 0 +7 2
3. Oostende 1 0 1 -7 1
4. Szczecin (Pol) 1 0 1 -15 1

De 8 groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de 1/8e finales. De nummers 2 en 3 in elke poule spelen play-ins.

Oostende verlaat Turkije met onvoldaan gevoel na pijnlijk slot in Champions League

74

Landskampioen Oostende heeft ook zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Champions League verloren. Op bezoek bij Petkimspor uit Turkije had winnen gekund, maar een rommelige tweede helft, te veel balverliezen en 33 punten van ex-speler Breein Tyree deden BCO de das om.

Met Malaga als beste team en Szczecin als zwakste team in de poule met 4 wilde Oostende graag Petkimspor achter zich houden. Als tweede krijg je immers een derde uit een andere groep in de play-in voor de 1/8e finales.

Oostende speelde vorige week een geweldige partij thuis tegen Champions League-winnaar Malaga en ging op dat elan voort in de eerste minuten op Turkse bodem: onder impuls van de jonge point guard Noah Meeusen nam het snel een 10-puntenkloof: 6-16.

De Turken schoten wakker en knabbelden aan hun achterstand, het 1e quarter eindigde op 21-25.

Oostende liep in het begin van het 2e quarter opnieuw uit (23-31), maar liet toen de Turken voor het eerst sinds heel vroeg in de partij op voorsprong komen (32-31).

Er kwamen wat gaten in de Oostendse defensie en offensief kropen er aarzelingen in het spel. Toch klampte Oostende aan en beperkte het de kloof tot 1 punt bij de rust (42-41).

In een rommelige tweede helft – van beide ploegen – vergat Oostende zijn spel te spelen. Na 5 minuten waren er maar 4 punten gescoord door de Turken en 3 door de Belgen. Het bleef chaotisch, maar met 57-54 na 3 quarters was alles nog mogelijk voor Oostende.

BCO stak ook een hand uit naar de zege met een 3-12-tussenspurt. Op een kleine 6 minuten van het eind stond er 60-66 op het bord.

Een dramatische pass van Mintz zette Russell evenwel op weg naar 63-66 op een kleine 4 minuten.

Tyree was ondertussen de enige die maar bleef scoren bij Petkimspor: de man die in 2023 nog de Belgische titel vierde, kwam vlotjes aan 33 punten. Een steal op een verkeerde balbehandeling van Allen door Tyree op een kleine 2 minuten van het eind verknoeide alles (72-68). Een bom van Tyree maakte er 75-68 van.

Oostende probeerde nog, kwam op 25 seconden met een bom van Gillet tot op 1 punt (75-74), maar daar stopte en stokte het. Hier zal Oostende toch niet goed van slapen.

Oostende verliest na pijnlijke slotminuten

Oostende heeft zijn 2e wedstrijd in de Champions League niet winnend kunnen afsluiten. Ze verloren een wedstrijd die ze niet hadden hoeven te verliezen.

De vele balverliezen en Breein Tyree (ex-speler van Oostende met 33 punten) deden de kustploeg dood.

Op 6 minuten van het einde stond Oostende nog 60-66 voor, maar 2 fatale steals deden BCO de das om.

19:37

Bekijk het derde kwart tussen Oostende en Petkimspor

19:30

Rommelig 3e quarter

Het verschil na het derde quarter is 3 punten: 57-54. Er werd heel weinig gescoord. Na dik 5 minuten waren er 4 punten voor de Turken en 3 voor de Belgen.

Het was bij momenten een rommeltje op het veld. Het leek 13-13 te worden, maar ultiem maakte de thuisploeg nog een korf: 15-13.

Oostende zal iets anders moeten proberen om de boel om te draaien.

18:55

Bekijk het tweede kwart tussen Oostende en Petkimspor

18:53

Oostende met 1 punt achter de rust in

Het kan nog alle kanten uit voor Oostende in de tweede helft: bij de rust staat er 42-41 op het bord.

Er kwamen wat gaten in de Belgische defensie, die ook wat aarzelend acteerde in het offensief. De Turken toonden zich mentaal sterk.

Ze kwamen 34-33 voor en liepen 4 punten uit. Maar Oostende kon richting de rust de schade beperken.

18:26

Bekijk het eerste kwart tussen Oostende en Petkimspor

18:25

Oostende begint als wervelwind

Oostende is niet onder de indruk buitenshuis. Onder aanvuring van de jonge point guard Noah Meeusen liepen ze 6-16 uit.

De Turken konden het momentum keren en naderden tot op 3 punten (16-19), maar de Belgen sloten het eerste quarter af met 21-25. Gillet is de beste schutter met 9 punten.

18:00

Livestream om 18 uur

Mis niets van de tweede CL-wedstrijd van Oostende. Op deze pagina verschijnt vanaf 18 uur een livestream met commentaar van Christoph Vandegoor en Rik Samaey.

14:31

Op zoek naar zege in Turkije

Oostende kwam erg dicht bij een stunt tegen de titelverdediger. Vandaag wil het in Turkije zijn eerste zege over de streep trekken.

14:31

Als je 3 quarters goed meespeelt, denk ik dat er altijd wel meer in zit.

Noah Meeusen
14:30

Oostende is zijn 9e Champions League-campagne op een rij begonnen met een kleine thuisnederlaag tegen Malaga. De Belgische kampioen leek tegen de titelverdediger even op weg naar een stunt, maar in het slotquarter zetten de Spanjaarden in enkele minuten de puntjes op de i.