Nederlandse mannen blijven ongenaakbaar met 4e wereldtitel op rij in teamsprint

  Op de indoorpiste in Roubaix is vandaag het WK baanwielrennen van start gegaan. De jonge Belgische ploeg overleefde de kwalificaties van de ploegenachtervolging niet bij de mannen. Nederland en Duitsland maakten hun favorietenrol waar in de finale van de teamsprint.

  WK baanwielrennen - dag 1

  1. 21 uur 48. Nederlandse mannen voor 4e keer op rij wereldkampioen. Het slotnummer van de 1e avond, de teamsprint bij de mannen, was spek voor de bek van Oranje. Het trio Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland flitste naar een tijd onder de 42 seconden. Frankrijk strandde op een dikke halve seconde in de finale. Duitsland won de kleine finale voor brons. Voor het ongenaakbare Nederland is het de 4e wereldtitel op een rij. Oranje veroverde afgelopen zomer ook de olympische titel in de teamsprint. .
  2. 21 uur 40. Nederlandse mannen blijven onklopbaar in de team sprint en pakken opnieuw goud.

   Nederlandse mannen blijven onklopbaar in de team sprint en pakken opnieuw goud

  3. 21 uur 35. Duitse vrouwen pakken goud in de teamsprint met wereldrecord.

   Duitse vrouwen pakken goud in de teamsprint met wereldrecord

  4. 21 uur 30. Duitse vrouwen in wereldrecord naar wereldtitel. In de teamsprint bij de vrouwen hebben de Duitsers hun favorietenrol waargemaakt. Sterker nog: met 46"064 hebben ze een wereldrecord op de tabellen gezet. Rusland moest tevreden zijn met zilver, Groot-Brittannië mocht als 3e mee op het podium. .
  5. 20 uur 05. Eerste WK-goud is voor Italiaanse Fidanza op de scratch.

   Eerste WK-goud is voor Italiaanse Fidanza op de scratch

  6. 15 uur 51. Jonge Belgen overleven kwalificaties ploegenachtervolging niet. De eerste Belgen op dit WK zijn in actie gekomen. De bijzonder jonge ploeg met Tuur Dens, Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Noah Vandenbranden zette in de kwalificaties van de ploegenachtervolging een tijd neer van 4'02"168. Met die chrono eindigden de Belgen 10e op 12 deelnemende ploegen. Enkel de top 8 kreeg een ticket voor de 1e ronde. Olympisch kampioen Italië zette de snelste tijd op de tabellen onder leiding van Filippo Ganna. Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië en Zwitserland vervolledigden de top 5 in de kwalificaties. Ook Rusland, Polen en Duitsland tikten een ticket voor de volgende ronde op de kop. .
  7. 13 uur 30. 4e goud op een rij voor Nederlandse sprinters? Naast de Belgen in de ploegenachtervolging is het vandaag ook uitkijken naar onze noorderburen in de teamsprint. Als olympisch kampioen zijn de Nederlanders dé favoriet voor goud. Het zou de 4e wereldtitel op een rij zijn. De ploeg is al sinds 2018 ongeslagen. .
  8. 13 uur 28. Het Belgische en jonge viertal moet vooral naar zichzelf kijken. Een nationaal record zou al fantastisch zijn. Renaat Schotte.
  9. 13 uur 28.
  10. 13 uur 24. Dag 1: uitkijken naar de ploegenachtervolging. Vandaag gaat in de Velodroom Jean Stablinski in Roubaix het WK baanwielrennen van start. Voor ons land komen Tuur Dens, Gianluca Polfliet, Noah Vanderbranden en Brent Van Mulders in actie in de ploegenachtervolging. Verbeteren ze het Belgisch record (3'56"818)? Om 14 uur rijden ze de kwalificaties. De volgende ronde staat vanavond om 20.25 uur op het programma. .
  11. 13 uur 22.