Wim De Paepe schrijft geschiedenis als eerste wereldkampioen G-triatlon van België

 vr 18 oktober 2024 17:52
" "
Wim De Paepe pakt goud in Torremolinos, Spanje.

De Belgische G-triatleet Wim De Paepe heeft de kroon op een mooi seizoen gezet: de 39-jarige atleet was in Torremolinos, Spanje, de beste op het WK sprint in de categorie PTS2. De Paepe werd vorige maand 5e op de Paralympische Spelen in Parijs en 3e op het EK in Vichy. Hij is de eerste Belg die wereldkampioen G-triatlon wordt.

De Paepe droomt al lang van het allerhoogste en vandaag werd die droom werkelijkheid. Onze landgenoot kwam als eerste uit het water na 750 meter zwemmen met de Franse paralympische kampioen Jules Ribstein en de Spanjaard Lionel Morales in zijn zog.

Ribstein reed weg van de twee, al hield De Paepe het verschil beperkt. De Fransman viel evenwel om medische redenen uit tijdens het fietsen. Zo begon De Paepe na 19,1 km fietsen als koploper aan het loopconcours van 5 km.

Zijn voorsprong was geruststellend. Op zijn rechterbeenprothese liep hij naar een eerste Belgische wereldtitel in 1 uur, 9 minuten en 46 seconden. De Rus Vasili Jegorov pakte op 1'17" zilver, Morales was op 1'51" goed voor brons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.