Seizoen zit erop voor Caitlin Clark: superster sneuvelt meteen met Indiana in play-offs WNBA

 do 26 september 2024 06:49
Clark ontbond nog haar duivels in het tweede duel, maar het mocht niet baten voor Indiana.

Het historische rookieseizoen van basketbalsensatie Caitlin Clark (22) is tot een eind gekomen. De Amerikaanse superster verloor donderdag met Indiana Fever ook haar tweede wedstrijd in de eerste ronde van de WNBA-play-offs tegen Connecticut Sun. Fever is daarmee uitgeschakeld.

Het eerste seizoen van Caitlin Clark in de WNBA was er zonder meer eentje voor de geschiedenisboeken. De Amerikaanse vedette begon met torenhoge verwachtingen als rookie, maar loste die meer dan in.

 

Clark reeg de records aan elkaar in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie en zorgde er ook voor een ongekende hype rond het vrouwenbasketbal. Bovendien leidde ze haar team Indiana Fever voor de eerste keer sinds 2016 naar de play-offs.

 

Maar in die play-offs liep het minder gesmeerd voor Indiana. Connecticut Sun bleek in de eerste ronde een maatje te groot. Het won de eerste twee duels en maakte zo een einde aan het seizoen van Fever. Clark was wel nog goed voor 25 punten, 6 rebounds en 9 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: