Belgian Cats willen in november opnieuw het Sportpaleis vullen voor cruciaal EK-kwalificatieduel met Litouwen

 wo 25 september 2024 13:01
De Belgian Cats in het Sportpaleis tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in februari.
De Belgian Cats in het Sportpaleis tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in februari.

De Belgian Cats keren in november terug naar het Sportpaleis, waar ze zich eerder dit jaar in een kolkende sfeer plaatsten voor de Olympische Spelen. De EK-kwalificatiematch tegen Litouwen vindt opnieuw plaats in de kolossale Antwerpse arena. "We hopen weer op evenveel steun van onze trouwe achterban."

Na het succes van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) kiezen de Belgian Cats dus opnieuw voor het Sportpaleis bij hun volgende thuiswedstrijd.

 

Op donderdag 7 november nemen Emma Meesseman en co. het op tegen Litouwen, in de voorrondes van het EK 2025. Een cruciale wedstrijd, want na de verrassende nederlaag tegen Polen vorig jaar prijkt België pas op de 3e plaats in zijn poule. Litouwen won zijn beide matchen tot nog toe.

 

Voor die belangrijke match rekenen de Cats dus opnieuw op de massale steun van hun supporters, die tijdens het OKT in februari nog voor een Belgisch toeschouwersrecord zorgden in de vrouwensport.

 

"We hebben enkel leuke en hartverwarmende herinneringen overgehouden aan die week in het Sportpaleis", zegt manager Koen Umans. "Om nu opnieuw naar het Sportpaleis te kunnen afzakken, is dus niets minder dan een droom. We hopen op evenveel steun van onze trouwe achterban."

 

Die achterban mag trouwens nog een extraatje verwachten. "Daarover wil ik nog niet te veel verklappen, maar we hebben nog een fameuze special act achter de hand voor de fans. Daarover communiceren we binnenkort meer. Laat ons dus opnieuw voor een vol Sportpaleis gaan", aldus Umans.

De ticketverkoop voor België-Litouwen gaat van start op donderdag 26 september. Kaartjes zijn te koop via deze link.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belgian Cats in EK-vooronde

programma groep C
België Polen 62-67 verslag
Azerbeidzjan België 28-136 verslag
België Litouwen 07/11/24  
Polen België 10/11/24  
België Azerbeidzjan 06/02/25  
Litouwen België 09/02/25  
stand in groep C
    M W V +/- ptn
1. Litouwen 2 2 0 +39 4
2. Polen 2 1 1 +3 3
3. BELGIE 2 1 1 +103 3
4. Azerbeidzjan 2 0 2 -145 2

De groepswinnaars van de 8 poules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in 2025. Ook de beste 4 nummers 2 van de 8 groepen pakken een EK-ticket. Duitsland, Griekenland, Italië en Tsjechië organiseren samen het EK en zijn als gastland al zeker van de kwalificatie.