Aston Martin van Comtoyou Racing wint 24 Uur van Spa-Francorchamps

 zo 30 juni 2024 17:41
Aston Martin
De Aston Martin met nummer 7 in actie op het circuit van Spa-Francorchamps.

De Aston Martin nummer 7 van het Belgische team Comtoyou Racing heeft de 76e editie van de 24 Uur van Spa-Francorchamps op zak gestoken. De tweede plaats was voor de Ferrari nummer 51. De BMW nummer 32 van Dries Vanthoor en Charles Weerts eindigde op de derde plaats.

De Italiaan Mattia Drudi en de Denen Nicki Thiim en Marco Sorensen zegevierden zondag voor Aston Martin. Het was de tweede zege van Aston Martin in de 24 Uur van Spa-Francorchamps. De vorige overwinning dateerde van 1948.   

 

De Ferrari nummer 51 van de Italianen Alessandro Pier Guidi, Alessio Rovera en Davide Rigon reed lange tijd aan de leiding, maar verloor de koppositie met nog 49 minuten op de klok. Bij een laatste pitstop werd hen de doorgang geblokkeerd door een stilstaande Lamborghini.

 

De Aston Martin nummer 7 profiteerde en stond de eerste plaats niet meer af. Voor het Comtoyou Racing-team is het de eerste overwinning, in pas de tweede deelname. De vorige zege van een Belgisch team dateerde van 2015 met MarcVDS.

 

Guidi, Rovera en Rigon eindigden met hun Ferrari uiteindelijk als tweede, op 33 seconden. De BMW nummer 32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde reed als derde, op 38 seconden, over de streep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

41 auto's beëindigden de 24 Uur van Spa-Francorchamps, die zijn 100e verjaardag vierde. De race werd gevolgd door liefst 99.500 toeschouwers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.