Ga naar de inhoud

"Verstappen-regel" aangepast om 17-jarige Kimi Antonelli F1-kans te geven

 vr 14 juni 2024 19:11
Andrea Kimi Antonelli.

De weg ligt open voor het 17-jarige toptalent Andrea Kimi Antonelli om achter een F1-stuur te kruipen. De minimumleeftijd van 18 jaar, die werd ingevoerd na het debuut van Max Verstappen, wordt versoepeld.

Andrea Kimi Antonelli lijkt de topkandidaat om zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te vervangen bij Mercedes, maar ook bij Williams is hij een kanshebber om het F1-zitje van Logan Sargeant over te nemen.

 

Het enige probleem: de Italiaan wordt pas eind augustus 18 jaar, waardoor hij voorlopig nog niet kan testen in een F1-wagen. Na het F1-debuut van de 17-jarige Max Verstappen in 2015 werd een minimumleeftijd ingevoerd.

 

Bovendien moet een F1-rijder ook een rijbewijs hebben, maar ook daarvoor geldt in Italië de minimumleeftijd van 18 jaar.

 

De internationale autosportfederatie FIA past daar nu een mouw aan. De regel voor het rijbewijs wordt geschrapt en in uitzonderlijke gevallen kan een minderjarige rijder toch achter het stuur kruipen.

 

Zo ligt de weg open voor Kimi Antonelli om op de Europese circuits, die hij goed kent, een officiële testsessie voor zijn rekening te nemen.