Transfers JPL: Union neemt Aït El Hadj over van Genk, STVV ziet Koita naar Griekenland vertrekken

 za 13 juli 2024 18:59
Anouar Aït El Hadj.

De voorbereiding op het komende seizoen is volop aan de gang en dus draait ook de transfercarrousel op volle toeren. Welke versterkingen hengelen de Belgische clubs binnen? Volg het op deze pagina.

Gerelateerd:

transfers Jupiler Pro League - zomer 2024

17:38

Koita verruilt Sint-Truiden voor Athene

Aboubakary Koita heeft zijn sterke seizoen kunnen verzilveren met een transfer. De 25-jarige Mauritaniër trekt voor 5 seizoenen naar AEK Athene, dat zo'n 3,5 miljoen euro voor hem neertelde.


Afgelopen seizoen was Koita goed voor 15 doelpunten en 3 assists in 38 duels voor STVV. Voor zijn passage in Sint-Truiden speelde Koita ook voor Gent, Kortrijk en Waasland-Beveren.

17:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:30

José Marsa moet Garananga doen vergeten bij KV Mechelen

KV Mechelen heeft met de Spanjaard José Marsa al snel zijn vervanger beet voor de vertrokken Munashe Garananga. De verdediger komt over van FC Andorra en ondertekende in het AFAS Stadion een contract van drie seizoenen.

De 22-jarige Marsa genoot zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona, maar vertrok in 2021 al naar het Portugese Sporting. Hij mocht er acht wedstrijden meespelen in de hoofdmacht, maar werd al snel uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Sporting Gijon. Andorra nam de verdediger vorige zomer op permanente basis over en degradeerde naar de Spaanse derde klasse.


"José past perfect binnen het plaatje dat we voor ogen hebben", vertelt sportief directeur Tim Matthys over zijn nieuwste aanwinst. "Ik kijk uit naar zijn bijdrage aan het team. Hij genoot een goede opleiding bij FC Barcelona en maakte dan de overstap naar Sporting in Portugal. Na een goed jaar bij Andorra is hij klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij hopen om samen met hem mooie successen te bereiken."


10:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:33

Aït El Hadj verruilt Genk voor Union

Anouar Aït El Hadj keert terug naar Brussel. Niet naar jeugdclubs FC Brussels of Anderlecht, maar wel naar vicekampioen Union. In het Dudenpark zet de aanvallende middenvelder zijn krabbel onder een contract tot 2028.

De 22-jarige El Hadj, een jeugdproduct van Anderlecht, maakte onder Vincent Kompany zijn debuut in het Lotto Park in 2019. Bij gebrek aan speelminuten koos hij in 2023 voor Racing Genk, maar ook daar was hij vaker invaller dan hem lief was.

El Hadj krijgt nu een nieuwe kans bij Union. Hij is al de 6e zomertransfer van de Brusselaars. Eerder haalden ze ook al keeper Vic Chambaere en middenvelder Kamiel Van De Perre weg bij Jong Genk en versterkte het zijn voorlinie met Anan Khalaili (Maccabi Haifa), Promise David (Kalju FC) en Mohammed Fuseini (Sturm Graz).

09:29
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12/07/24
18:37

Algerijnse middenvelder is 6e aanwinst voor Charleroi

Sporting Charleroi heeft met Yacine Titraoui al zijn zesde versterking voor het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League beet. De middenvelder komt over van het Algerijnse Paradou AC en ondertekende bij de Zebra's een contract van drie seizoenen met een optie op een extra jaar.

De twintigjarige Titraoui speelde 86 wedstrijden voor Paradou, dat vorig seizoen zesde werd in de Algerijnse hoogste klasse. Daarin trof hij twaalf keer raak en gaf hij dertien assists. De middenvelder kwam in 2021 ook twee keer uit voor de Algerijnse nationale ploeg op de Arab Nations Cup.

18:36
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:26

Djenepo verlaat Standard alweer

Standard heeft een principeakkoord bereikt met de Turkse club Antalyaspor over Moussa Djenepo. Dat meldt de Luikse club vrijdag. De Malinese flankspeler wordt aan de Turken verhuurd zodra het transferverbod van Antalyaspor een van de volgende dagen wordt opgeheven.

Djenepo wordt tot juni 2025 aan Antalyaspor verhuurd, met een aankoopoptie. De 26-jarige vleugelaanvaller keerde vorig jaar terug naar Sclessin na een avontuur van vier seizoenen bij het Engelse Southampton.

18:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:36

Dewaele naar Beveren

Challenge Pro League-club Beveren heeft Sieben Dewaele aangetrokken. De 25-jarige middenvelder heeft een verleden bij onder meer Anderlecht en KV Oostende en heeft op de Freethiel een contract tot medio 2026 ondertekend.

17:36
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:06

Nieuwe aanvallende versterking voor Gent

AA Gent heeft zich versterkt met de Engelsman Max Dean. De 20-jarige spits komt over van de Engelse vierdeklasser MK Dons en zette in de Planet Group Arena zijn krabbel onder een contract tot 2028.

Dean doorliep de jeugdreeksen van Everton en Leeds United, alvorens hij in januari 2023 opgenomen werd in de A-kern van MK Dons. Vorig seizoen was hij in 34 wedstrijden voor de club goed voor negentien doelpunten en vijf assists. MK Dons beëindigde het seizoen in de League Two op de vierde plek.

Met Andri Gudjohnsen haalden de Buffalo's deze zomermercato ook al een aanvallende versterking in huis. Gent, dat vorig seizoen zevende werd in de Jupiler Pro League en de Europe Play-offs als eerste afsloot, nam de IJslandse international voor ruim drie miljoen euro over van het Deense Lyngby.

13:05
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11/07/24
20:14

Lille strikt Mechelen-talent Ngal'ayel Mukau

KV Mechelen-jeugdproduct Ngal'ayel Mukau heeft donderdag de overstap gemaakt naar de Franse topclub Rijsel. De 19-jarige verdedigende middenvelder, die afgelopen seizoen doorbrak bij KVM, ondertekende een vierjarig contract bij de club vlak over de Belgische grens. 

Ook Club Brugge, Parma en Luton meldden zich de voorbije weken voor Mukau, maar de Congolese Belg kiest dus voor een avontuur in Frankrijk.

"Ik ben heel trots op het parcours dat we samen met Ngal'ayel gereden hebben en ben vooral ook trots op hem, want hij heeft dit afgedwongen", vertelt sportief directeur Tim Matthys op de site van Malinwa.