Transfers JPL: STVV ziet Suzuki vertrekken naar Serie A en verwelkomt Algerijns international

 ma 15 juli 2024 20:40
Jules Van Cleemput in het shirt van KV Mechelen.
Voor zijn transfer naar Charleroi speelde Van Cleemput al 59 duels voor KV Mechelen.

De voorbereiding op het komende seizoen is volop aan de gang en dus draait ook de transfercarrousel op volle toeren. Welke versterkingen hengelen de Belgische clubs binnen? Volg het op deze pagina.

Gerelateerd:

transfers Jupiler Pro League - zomer 2024

20:30

STVV wuift doelman Suzuki uit richting Serie A

Ook een uitgaande transfer bij STVV.Zion Suzuki verkast naar Parma, dat op de Japanse goalie rekent bij zijn terugkeer naar de Serie A. De 21-jarige Japanner stond maar één seizoen onder de lat bij de Kanaries en is de duurste uitgaande transfer ooit voor STVV.


De transfer van Suzuki komt niet als een verrassing. Sint-Truiden strikte eerder al een nieuwe doelman met Leo Kokubo, die tijdens de Olympische Spelen het Japanse doel zal verdedigen.

20:27
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:25

Een Algerijnse verdediger voor Sint-Truiden

STVV versterkt de defensieve gordel met Algerijns graniet. Met Zineddine Belaïd plukt het de steunpilaar van USM Algiers weg uit de Algerijnse competitie.


De 25-jarige Belaïd speelde 137 wedstrijden in het shirt van Algiers en scoorde daarin ook nog eens 15 keer. Daarnaast is de centrale verdediger 9-voudig Algerijns international.

20:17
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:41

KV Mechelen haalt Jules Van Cleemput weer naar het vertrouwde nest

Jules Van Cleemput is weer kakker. Na drie jaar Charleroi liep zijn contract ten einde in de mijnwerkersstad en de verdediger keert terug naar de club waar hij zijn profcarrière begon en tekende een tweejarig contract.


"Jules is erop gebrand om zich terug op de kaart te zetten na een periode die niet makkelijk was voor hem", vertelt sportief directeur Tim Matthys. "Hij is terug 100% fit en klaar om onze ploeg te helpen. Jongens met zijn mentaliteit hebben hier altijd een plaats."

18:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14/07/24
17:36

Genk haalt Zuid-Koreaanse spits weg bij Celtic

Racing Genk heeft zich een nieuwe aanvaller op de kop getikt. De Limburgers versterken zich met de Zuid-Koreaan Hyeon-gyu Oh, die overkomt van Celtic en voor 4 seizoen tekent.

De 23-jarige spits was afgelopen seizoen goed voor 6 doelpunten in Schotland en stond al langer in de notitieboekjes van de Genkse scouts.

“Hyeon-gyu is een spits met een neus voor goals die niet te beroerd is om ook vuile meters te maken. Hij is een vinnige speler die dankzij zijn gestalte ook een stevige préséance in de box biedt”, klinkt het bij Head of Football Dimitri de Condé.

17:36
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13/07/24
17:38

Koita verruilt Sint-Truiden voor Athene

Aboubakary Koita heeft zijn sterke seizoen kunnen verzilveren met een transfer. De 25-jarige Mauritaniër trekt voor 5 seizoenen naar AEK Athene, dat zo'n 3,5 miljoen euro voor hem neertelde.


Afgelopen seizoen was Koita goed voor 15 doelpunten en 3 assists in 38 duels voor STVV. Voor zijn passage in Sint-Truiden speelde Koita ook voor Gent, Kortrijk en Waasland-Beveren.

17:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:30

José Marsa moet Garananga doen vergeten bij KV Mechelen

KV Mechelen heeft met de Spanjaard José Marsa al snel zijn vervanger beet voor de vertrokken Munashe Garananga. De verdediger komt over van FC Andorra en ondertekende in het AFAS Stadion een contract van drie seizoenen.

De 22-jarige Marsa genoot zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona, maar vertrok in 2021 al naar het Portugese Sporting. Hij mocht er acht wedstrijden meespelen in de hoofdmacht, maar werd al snel uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Sporting Gijon. Andorra nam de verdediger vorige zomer op permanente basis over en degradeerde naar de Spaanse derde klasse.


"José past perfect binnen het plaatje dat we voor ogen hebben", vertelt sportief directeur Tim Matthys over zijn nieuwste aanwinst. "Ik kijk uit naar zijn bijdrage aan het team. Hij genoot een goede opleiding bij FC Barcelona en maakte dan de overstap naar Sporting in Portugal. Na een goed jaar bij Andorra is hij klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij hopen om samen met hem mooie successen te bereiken."


10:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:33

Aït El Hadj verruilt Genk voor Union

Anouar Aït El Hadj keert terug naar Brussel. Niet naar jeugdclubs FC Brussels of Anderlecht, maar wel naar vicekampioen Union. In het Dudenpark zet de aanvallende middenvelder zijn krabbel onder een contract tot 2028.

De 22-jarige El Hadj, een jeugdproduct van Anderlecht, maakte onder Vincent Kompany zijn debuut in het Lotto Park in 2019. Bij gebrek aan speelminuten koos hij in 2023 voor Racing Genk, maar ook daar was hij vaker invaller dan hem lief was.

El Hadj krijgt nu een nieuwe kans bij Union. Hij is al de 6e zomertransfer van de Brusselaars. Eerder haalden ze ook al keeper Vic Chambaere en middenvelder Kamiel Van De Perre weg bij Jong Genk en versterkte het zijn voorlinie met Anan Khalaili (Maccabi Haifa), Promise David (Kalju FC) en Mohammed Fuseini (Sturm Graz).

09:29
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12/07/24
18:37

Algerijnse middenvelder is 6e aanwinst voor Charleroi

Sporting Charleroi heeft met Yacine Titraoui al zijn zesde versterking voor het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League beet. De middenvelder komt over van het Algerijnse Paradou AC en ondertekende bij de Zebra's een contract van drie seizoenen met een optie op een extra jaar.

De twintigjarige Titraoui speelde 86 wedstrijden voor Paradou, dat vorig seizoen zesde werd in de Algerijnse hoogste klasse. Daarin trof hij twaalf keer raak en gaf hij dertien assists. De middenvelder kwam in 2021 ook twee keer uit voor de Algerijnse nationale ploeg op de Arab Nations Cup.