Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tiesj Benoot wordt weer vader, maar start gewoon in Waalse Pijl: "Niet zoveel geslapen vannacht"

 wo 17 april 2024 11:01
Hij verwelkomde met Loes een tweede dochtertje.
Met kleine oogjes verscheen Tiesj Benoot aan de start: "Ik zal mijn energie ergens anders moeten halen."

Tiesj Benoot zal vandaag in de Waalse Pijl niet meer met bevallingsstress op de fiets zitten zoals zondag in de Amstel Gold Race. Zijn partner Fien bracht gisteren hun tweede kindje ter wereld. Dat raakte bij de start van de Waalse Pijl - mét Benoot - bekend.

Onze startinterviewer kreeg een glunderende Tiesj Benoot voor zijn microfoon: "Ik ben gisteravond vader geworden", verklapte de 30-jarige Visma-Lease a Bike-renner.

Zondag had hij Fien nog de nummers gegeven van zijn ploegleiders, zodat hij desgevallend meteen kon afstappen. Dat gebeurde niet, Benoot stond als derde op het podium in Valkenburg.

Een tweede vluchtscenario hoefde niet uitgetekend. Met Loes verwelkomde het gezin Benoot een tweede dochtertje, na Roos in december 2021.

Ondanks de bevalling bood Benoot zich vandaag aan voor de start, moe maar voldaan: "Ik zat de hele dag in het ziekenhuis, gisteravond kregen we er een prachtige dochter bij." 

We zaten gisteren de hele dag in het ziekenhuis en kregen er 's avonds een prachtige dochter bij.

Tiesj Benoot

De omstandigheden zijn niet ideaal, maar daar maalt hij niet om. "Ik heb niet zoveel geslapen. Ik heb ook 2 keer een ziekenhuismaaltijd gegeten en gisteren niet gefietst. Maar dat is absoluut de grootste bijzaak nu."

"Ik denk dat ik mijn energie ergens anders moet zoeken vandaag."

Gerelateerd: