Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De les van de Omloop en Kuurne? "Het is alsof het verschil met de tweede lijn nog groter geworden is"

 zo 25 februari 2024 19:58
Karl en José behandelen het openingsweekend.

De geschiedenis herhaalt zich. Net als in 2023 heeft Visma-Lease a Bike het openingsweekend helemaal gedomineerd. Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer delen hun visie: "Of sommige ploegen hun huiswerk opnieuw moeten maken? Dat denk ik wel."

Karl: "Het openingsweekend leert ons hetzelfde als vorig jaar. Is Visma-Lease a Bike in deze fase van het seizoen onklopbaar?"

 

José: "Er is niet veel verschil tussen Jumbo-Visma en Visma-Lease a Bike. Misschien zijn ze zelfs nog sterker. Waarom? Door de sterkte van hun kopman en de rest hoeft niet veel te bewijzen. Ze steken er echt bovenuit."

 

Karl: "We krijgen vaak de vraag wie hen zal bedreigen. We kunnen weinig namen bedenken."

 

José: "We weten nog niet wat Mathieu van der Poel, Mads Pedersen en Tadej Pogacar zullen doen of waar ze staan."

 

"Maar het is net alsof die kopmannen nog groter geworden zijn en alsof het verschil met de tweede lijn nog dat tikkeltje groter geworden is. Ik zie niet meteen tegenstand."

Er is niet veel verschil tussen Jumbo-Visma en Visma-Lease a Bike. Misschien zijn ze zelfs nog sterker.

José De Cauwer

Karl: "Zijn er ploegen die hun huiswerk opnieuw moeten maken?"

 

José: "Dat idee heb ik wel. We dachten dat Lidl-Trek zijn voet naast die van Visma-Lease a Bike zou zetten in de Omloop, maar dat is niet gebeurd. Ja, Toms Skujins was goed, maar hij is in zijn eentje geen team."

 

Karl: "Jonathan Milan was wel mee in de waaiers en was vandaag ziek."

 

José: "Maar we hebben zaterdag en zondag geen ploeg gezien - zoals Soudal-Quick Step of Alpecin-Deceuninck - die er staat."

 

Karl: "Lidl-Trek en Alpecin-Deceuninck wachten op hun superkopman."

 

José: "Daar gaan we vanuit, ja."

Elke dag een lijn

 

Karl: "Het is dus weer 2 keer Visma-Lease a Bike geworden."

 

José: "Ja, maar de koerssituatie was anders. Zaterdag zaten we op het puntje van onze stoel, in Kuurne konden we rustig achterover leunen."

 

Karl: "Er zijn wel gelijkenissen. De finale werd 2 keer van erg ver geopend."

 

José: "Maar je mag niet van een verrassing spreken. Als die gele renners naar voren gaan, dan weet je dat het spel op de wagen zit. En toch rijden ze gewoon weg."

 

Karl: "Kan je zoals Wout van Aert nog veel beter zijn dan in Kuurne?"

 

José: "Moet je nog beter zijn? We kennen de concurrentie niet. Alles staat op zijn kop. De kopmannen rijden alleen als het moet. Kijk maar hoe weinig ze koersen en hoe weinig ze elkaar treffen."

 

Karl: "Je moet periodiseren en dat heeft ook Mathieu van der Poel geleerd. Dat heeft hem geen windeieren gelegd."

Je mag niet van een verrassing spreken. Als die gele renners naar voren gaan, dan weet je dat het spel op de wagen zit. En toch rijden ze gewoon weg.

José De Cauwer

José: "Ik hoop dat er de komende weken toch nog volk bijkomt."

 

Karl: "Patrick Lefevere zal zeggen dat hij de rekening maakt na Luik. Dat klopt, maar het is makkelijk met een tweevoudig winnaar zoals Remco Evenepoel. Het wordt heel moeilijk om op 2 fronten vette vissen te pakken."

 

José: "Je trekt die lijn elke dag. Je probeert toch telkens iets te vinden waar je moed uit put. Dan is elke zege of ereplaats voldoende."

 

Karl: "Heeft Alpecin-Deceuninck een alternatief voor Van der Poel? We zagen niet de allerbeste Jasper Philipsen, al hoeft dat nu nog niet."

 

José: "Dat zullen ze wel hebben ingecalculeerd. Het is niet zijn ding om na een hoogteperiode ineens te scoren. Hij heeft wat meer tijd nodig, maar geef hem maar het voordeel van de twijfel. We hebben in Kuurne gewoon logische verbrokkeling gezien. Niemand werd hier verrast."

Of beluister de analyse als podcast

Gerelateerd: