Ga naar de inhoud

Eindzeges in de CrossCup zijn voor Jana Van Lent en Guillaume Grimard

 zo 11 februari 2024 15:25
Van Lent
De 22-jarige Jana Van Lent is voor het eerst eindwinnares van de CrossCup.

In provinciedomein Halve Maan in Diest is de laatste manche van het CrossCup-seizoen 2023-2024 afgewerkt. Nicolaï Saké kon Guillaume Grimard nog bijna de eindzege afsnoepen, bij de vrouwen is Jana Van Lent eindwinnares.

De slotmanche van de CrossCup in Diest was een laatste kans voor de veldlopers om zich in eigen land te tonen. Nicolaï Saké had die boodschap begrepen en ging er al vroeg in de wedstrijd vandoor.

 

Marco Vanderpoorten kon Saké nog een beetje bijbenen, terwijl grote favoriet Guillaume Grimard moest passen. Hij zou uiteindelijk derde worden en zo nog nipt zijn eindzege in de CrossCup veiligstellen, zijn eerste ooit.

 

Bij de vrouwen kroonde Jana Van Lent zich tot eindwinnares van de CrossCup, ook voor het eerst.

 

De overwinning in Diest was voor de Britse Jessica Gibbon, die er een duel van maakte met de Nederlandse Jasmijn Lau.

 

Daarachter liep Van Lent ver weg van haar Belgische concurrenten. Voor de start van deze laatste manche moest ze de leiding in het klassement nog delen met Victoria Warpy, maar die werd pas 6e. Warpy pakt wel de Vlaamse titel als troostprijs.

Van Lent: "Loop nog in Portugal om misschien Spelen te halen"

  • Jana Van Lent (eindwinnares bij de vrouwen): "Ik kom net uit de examens en voelde mij niet helemaal fris. Daardoor moest ik de Britse en Nederlandse laten lopen. Het is een eer dat ik de CrossCup win, zeker als je naar het palmares kijkt. Ik kan op een mooi winterseizoen terugkijken, maar ga binnen 2 weken toch nog naar Portugal om mij eventueel te plaatsen voor de Spelen (de beste 8 veldlopers van het seizoen mogen naar de Spelen op de 10.000 meter). De kans dat ik het haal is klein, maar ik wil het toch proberen."

  • Nicolaï Saké (winnaar in Diest): "Dit soort momenten maak je weinig mee in een sportcarrière, dus je moet er ten volle van genieten. Ik heb diep gezeten, maar onder andere mijn kinesist en mijn vriendin hebben mij erdoor gesleurd. Vooral aan hen wilde ik vandaag laten zien dat ik helemaal terug ben. Jammer dat ik op 1 punt van de eindzege strand, maar dan heb ik nog iets om volgend jaar voor terug te komen. En Guillaume is de terechte winnaar. We maken een afspraak volgend jaar."