Ga naar de inhoud

Het oranje keert terug in het peloton: PostNL nieuwe sponsor van team dsm-firmenich

 do 16 november 2023 18:09

Het Nederlandse wielerteam dsm-firmenich heeft een nieuwe sponsor gevonden. Vanaf volgend seizoen zal het postbedrijf PostNL optreden als naamsponsor en zal het team als dsm-firmenich PostNL door het leven gaan. 

Alleen maar blije gezichten bij team dsm-firmenich en manager Iwan Spekenbrink: PostNL zal de komende 3 jaren af te lezen zijn op de truitjes van het WorldTour team. 

 

Met PostNL als nieuwe hoofdsponsor zal het budget van de formatie ook uitgebreid worden. Goed nieuws voor onder meer topsprinter Fabio Jakobsen die overkomt van Soudal-Quick Step. 

 

Smaakmakers bij de ploeg zijn onder meer Romain Bardet, John Degenkolb en nieuwkomer Warren Barguil. Vanaf volgend jaar zullen er geen Belgische renners uitkomen voor de Nederlandse formatie na het vertrek van Henri Vandenabeele en Harm Vanhoucke.

 

Ook de kleuren van de ploeg veranderen: de ploeg verruilt de zwart-blauwe tenue voor een frisse wit-blauwe outfit met het oranje van PostNL.

Bekijk het aankondigingsfilmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.