Ga naar de inhoud

Boccia-speler Francis "Blackjack" Rombouts geniet van stage in Turkije: "Interessant om met anderen te trainen"

 do 9 november 2023 12:25
Rombouts
Francis Rombouts.

Heel wat paralympische atleten zijn vandaag afgereisd naar het Turkse Belek voor een stage, ter voorbereiding van de Paralympische Spelen in Parijs. We volgen het belangrijkste nieuws van de Belgische stage in Belek op deze pagina.

Paralympische stage in Belek

10/11/23
18:00

Oleg Kazimirowski: "Investeren ook in psychologische begeleiding"

Delegatieleider van Paralympic team Belgium Olek Kazimirowski is tevreden met hoe de stage verloopt in Belek: "De atmosfeer is heel positief. De atleten en coaches zijn heel blij met de aanwezige infrastructuur hier. Dit is ideaal om aan teambuilding te doen." 


Met paralympic team Belgium zorgt de delegatieleider ervoor dat alle atleten zo professioneel mogelijk omkaderd worden: "We willen altijd proberen beter te doen wat betreft de voorbereiding van de atleten. We willen iedereen de beste kansen geven om te presteren. We investeren daarom ook steeds meer in medische en psychologische begeleiding.  Wij hebben hier bv. 2 psychologische ondersteuners aanwezig. Een atleet blijft een mens die ups en down heeft. Het is belangrijk dat we over alles kunnen praten. En dit in een professionele en vertrouwelijke omgeving."


Kazimirowski duidt hiermee ook op de voorbeeldfunctie die de atleten kunnen hebben: "We willen het bewustzijn van de maatschappij verbeteren. Een persoon met een beperking heeft zijn plaats in de maatschappij. Dat is belangrijk niet enkel voor atleten, maar voor iedereen."

17:57

Delegatieleider Olek Kazimirowski: "Ideaal om aan teambuilding te doen"

16:15

‘Blackjack’ Francis Rombouts wil schitteren op de Paralympische Spelen in Parijs

Rombouts, die geboren werd met een hersenverlamming, is de bronzen medaillewinnaar in zijn discipline van het Europees kampioenschap boccia in Rotterdam: "Het was een droom die uitkwam om op een groot toernooi het podium te halen." 


De bijnaam van Francis is ‘Blackjack’, een naam die hij overigens zelf koos: "De witte bal waar we naar gooien is the jack en ik heb een donkere huidskleur; Vandaar." Rombouts geniet van de stage in Belek: "Het is fantastisch om eens te kunnen trainen met de andere atleten, echt heel interessant."

16:14

Francis Rombouts in actie

15:53

Kiara Maene maakt zich klaar voor de training

15:34

Alle trainingen verlopen goed en ze pakt het ritme ook goed op. Kiara is nog jong en er is nog veel ruimte voor verbetering. Ze heeft het potentieel om de finale op de Paralympische Spelen te halen.

Coach Johan Baerts over Kiara Maene
15:29

Coach Johan Baerts over jonge sprintster Kiara Maene

15:28

Kiara heeft eerst enkele trainingen meegedaan met Rani Rosius en de klik was er meteen. Ze doen gelijkaardige trainingen en tot nu toe werkt het heel goed. Ze hebben beide toegang tot dezelfde professionele omkadering.

Coach Johan Baerts over pupillen Rani Rosius en Kiara Maene
09/11/23
16:25

De Visser: "Ik ben echt blij dat ik al naar Parijs mag"

16:15

Bekijk de training van Sam De Visser

13:01

Coach Meeusen: "Opdracht geslaagd als iedereen zichzelf kan overstijgen"

12:25

Een korte tussenstop voor de Belgische renners:

12:23

Alles staat in teken van Parijs 2024. Op de vorige spelen behaalde ik zilver en brons, dus er is nog een plek die ik absoluut ambieer. Maar eerst moet ik mijn selectiecriteria behalen door op een Wereldbeker top 4 te rijden.

Tim Celen
12:23

Tim Celen: "Stage is perfect in aanloop naar wereldbeker"