Copa del Rey: Inpakken en wegwezen voor Barcelona na povere zege bij laagvlieger

zo 7 januari 2024 23:01
Raphinha was de auteur van de 0-2.

De Copa del Rey is aan zijn 122e editie toe. Vorig jaar won Real Madrid de Spaanse beker. Wie volgt de Koninklijke op op de erelijst? We volgen het op deze pagina.

1/16e finales
Lugo (III) Atletico 1-3
Espanyol (II) Getafe 0-1
Elche (II) Girona 0-2
Huesca (II) Rayo Vallecano 0-0 (n.v.: 0-2)

Barcelona zonder glans

Bij Barbastro zal een mix van trots en ontgoocheling overheersen. FC Barcelona heeft op het veld van de vierdeklasser een logische bekerzege geboekt, maar groots was de prestatie allerminst.

Halfweg stond het 0-1 dankzij Lopez. Raphinha verdubbelde, maar op het uur kraaide de thuisploeg van de pret dankzij Garrido.

Barcelona begon te bibberen, tot Lewandowski in het slot de 1-3 in doel spijkerde vanaf de stip.

Prat scoorde toch nog de 2-3, ook al met een elfmeter. Maar dat doelpunt viel te laat om het nog helemaal te laten spoken.

22:56
06/01/24
23:21

Geen stunt van vierdeklasser

Vierdeklasser Arandina heeft de voetbalwetten niet kunnen herschrijven, maar mag toch tevreden terugblikken op de gala-avond tegen Real Madrid, waar jongeling Arda Güler (18) een geslaagd debuut maakte.

De bekerhouder kwam pas na 54 minuten op voorsprong, een penalty van Joselu. Een minuutje later verdubbelde Diaz al de score.

Arandina mocht blijven hopen op een spannend slot tot Rodrygo in de extra tijd de 0-3 op het bord plaatste.

Toch kwam er nog gejuich bij de thuisploeg na de eerredder van Cabral in de 94e minuut.

20:02

Revelatie Girona stoot door. Daley Blind nam de openingstreffer voor zijn rekening in de zege tegen tweedeklasser Elche.

18:00

Na 2 minuten kwam Atletico Madrid al op voorsprong, maar halfweg hield derdeklasser Lugo toch gelijke tred. Na het uur bevrijdde Memphis Depay Atletico met een dubbel. Axel Witsel speelde de hele match.