Ga naar de inhoud

Italiaanse Vittoria Bussi verpulvert werelduurrecord van Ellen van Dijk

 vr 13 oktober 2023 23:04
Vittoria Bussi is een 36-jarige Italiaanse.
Vittoria Bussi is een 36-jarige Italiaanse.

De Nederlandse Ellen van Dijk is niet langer de werelduurrecordhoudster. Die titel is nu weggelegd voor de Italiaanse Vittoria Bussi, die de magische grens van de 50 kilometer sloopte: 50,267 km.

2 dagen geleden gooiden de lage temperaturen roet in het eten, vandaag waren de omstandigheden wel gunstig om een uurrecordpoging te ondernemen voor Vittoria Bussi.

 

In Aguascalientes, de plek waar Victor Campenaerts in 2019 werelduurrecordgeschiedenis schreef, begon de Italiaanse aan haar recordjacht.

 

Om te slagen in haar missie moest Bussi beter doen dan de 49,254 kilometer van de Nederlandse Ellen van Dijk.

 

En dat deed de Italiaanse met overschot. Na een uur rondjes malen op de Mexicaanse piste flikkerde 50,267 kilometer op het bord. Ruim 1 kilometer meer dan Van Dijk.

 

Een dankjewel aan alle mensen die een duit in het zakje deden bij haar inzamelactie op GoFundMe. Dankzij de 12.000 euro die Bussi toen inzamelde, was deze uurrecordpoging mogelijk.
 

Bussi herovert dankzij haar knalprestatie de troon want 5 jaar geleden vestigde ze al eens een werelduurrecord (48,007 km), dat toen 3 jaar op de tabellen bleef staan.

 

Wie is de volgende die haar pijlen richt op het werelduurrecord?

Gerelateerd: