Ga naar de inhoud

Lance Stroll is hersteld na zijn crash in Singapore en racet mee in Japan

Lance Stroll verloor vorige week tijdens de kwalificaties de controle over zijn Aston Martin.

Lance Stroll kan deze week deelnemen aan de Grote Prijs Formule 1 van Japan, de 16e manche van het WK. De Canadese F1-rijder liet vorige week de GP van Singapore schieten, nadat hij in de kwalificaties zwaar gecrasht was.

"Ik voel mij goed", vertelde Stroll vandaag op de persdag in Suzuka. "De jongens hebben de auto uitstekend hersteld."

Stroll verloor vorige zaterdag op het einde van Q1 de controle over het stuur van zijn bolide. Die was na de crash op het Marina Bay-stratencircuit volledig verhakkeld, maar de Canadees kwam gelukkig zonder zware blessures uit het ongeval.

Niettemin besloot Stroll uit voorzorg te passen voor de race op zondag, omdat hij zich niet volledig fit voelde.