Ga naar de inhoud

Belgian Cat Serena-Lynn Geldof is klaar voor 2e jaar bij Zaragoza: "Kijk uit naar EuroLeague"

 za 9 september 2023 09:55
Serena-Lynn Geldof
Serena-Lynn Geldof

Serena-Lynn Geldof stoomt zich klaar voor haar tweede seizoen bij Zaragoza. Sporza bracht de speelster van de Belgian Cats een bezoekje tijdens de training. "Het is hier de stad van mijn dromen", lacht Geldof met een knipoog naar de oorwurm Jimmy Frey.

Zaragoza is al de 3e Spaanse club van Serena-Lynn Geldof, die eerder ook al de kleuren verdedigde van Cadi La Seu en Promete. In de hoofdstad van Aragon heeft de 26-jarige Belgian Cat haar draai gevonden.

 

"Ik vind het hier supertof, anders had ik ook niet voor een tweede jaar getekend", vertelt Geldof aan Sporza. "Ik ben heel content dat ik kon terugkomen, die vraag is ook al heel vroeg gekomen."

 

"Ik was altijd van plan om in Spanje te blijven. Het Spaanse basketbal ligt mij wel. Ik voel me goed hier in Zaragoza. Ik voel hier echt een klik. Het is de stad van mijn dromen", lacht ze.

Het Spaanse basketbal ligt mij wel. Ik voel me goed hier in Zaragoza. 

Serena-Lynn Geldof

Zaragoza won vorig seizoen de Spaanse beker, wat de club een ticket voor de prestigieuze EuroLeague opleverde. Voor Geldof wordt het haar debuut in de sterkste clubcompetitie in het basketbal bij de vrouwen.

 

"Ik ben superenthousiast", glundert ze. "En ik voel ook wel wat beginnersstress. Het wordt mijn eerste keer EuroLeague, dat was toch altijd een van mijn doelen. Ik kijk er superhard naar uit om tegen al die sterspeelsters te kunnen spelen."

 

"Dankzij de EuroLeague zal ik verder kunnen groeien. Ik blijf hard werken om stappen vooruit te zetten."

In de EuroLeague spelen was altijd een van mijn doelen, dus ik ben superenthousiast.

Serena-Lynn Geldof

Bij Zaragoza heeft Geldof een wisselende rol. "Vorig jaar is de startende center vertrokken en ben ik meer op de voorgrond gekomen. Ik denk dat ik dat goed gedaan heb", klinkt het.

 

"Daarna is er een dominantere pivotspeelster gekomen en ben ik teruggegaan naar mijn rol van invaller. Ik denk dat dat voor dit seizoen ook zo zal zijn. Ik probeer klaar te zijn voor eender welke rol die ik krijg. En als ik op het veld sta, geef ik alles."

 

Dat probeert Geldof ook te doen bij de Belgian Cats. In de aanloop naar het EK maakte ze nog veel minuten, maar tijdens het toernooi moest ze vooral toekijken. "Je hoopt altijd op meer, maar alles gebeurt met een reden", klinkt het nuchter. "Ik bleef alles geven als ik mijn kans krijg, net zoals bij Zaragoza."

Gerelateerd: