Ga naar de inhoud

Alexander Doom voor het eerst onder 45 seconden, mag ook naar Spelen: "Alles viel in zijn plooi"

 zo 20 augustus 2023 11:45

Alexander Doom heeft zich na Jonathan en Kevin Borlée op de 3e plaats genesteld van de beste Belgen ooit op de 400 meter. Doom liep een fors persoonlijk record (44"92) in de reeksen op het WK atletiek. Ook Dylan Borlée kon zich plaatsen voor de halve finales.

Geen Jonathan of Kevin Borlée in de reeksen van de 400 meter, maar de opvolging van de tweeling lijkt verzekerd. Met Alexander Doom bijvoorbeeld.

Doom stormde in zijn serie voor het eerst in zijn carrière onder 45 seconden (44"92). "Dat is voor elke 400 meterloper een magische grens. Dit doet enorm veel deugd, omdat ik meteen ook de limiet loop voor de Olympische Spelen."

 

"Ik ben iets sneller gestart dan normaal, want dat is mijn zwakke punt. Maar vandaag viel alles in zijn plooi: goeie temperatuur, goeie piste en goeie concurrentie."

 

Als Doom zo blijft knallen, kan hij misschien stiekem zelfs naar een plaats in de finale kijken? "Alles zit superdicht bij elkaar. Ik moet goed recupereren en dan zien we wat mogelijk is."

Dylan Borlée: "Mooie rivaliteit met Alexander"

Dylan Borlée legde zijn 400 meter af in 45"24, net genoeg om met de verliezende tijden ook naar de halve finales door te stromen.

 

"Het was héél stresserend, als je moet wachten op al die andere resultaten."

 

"Maar ik ben heel tevreden. Het is een goeie chrono, de op 2 na beste uit mijn carrière. Ik voel me goed en mijn snelheid is goed."

 

"Ik moet gewoon nog wat bijsturen in mijn laatste rechte lijn, een beetje beter mijn focus houden. Het zijn kleine foutjes die mij bijna de kwalificatie hadden gekost."

 

Ook volgens Borlée is in de halve finales "alles mogelijk". "Al weet ik ook dat het heel moeilijk wordt. Maar je moet erin geloven. De prestatie van Alexander geeft mij ook een boost. We stuwen elkaar naar omhoog. Het is een mooie rivaliteit."

 

Gerelateerd: