Ga naar de inhoud

Hamstringblessure houdt Eliott Crestan weg van WK atletiek, ook Tibo De Smet past op 800 meter

 di 8 augustus 2023 17:40
Eliott Crestan
Eliott Crestan en Tibo De Smet zullen deze maand hun nationaal shirt niet aantrekken.

Eliott Crestan (24) zal er over 2 weken niet bij zijn op het WK atletiek in Boedapest. De Belgische kampioen op de 800 meter ondervindt nog te veel last van een hamstringblessure. Ook debutant Tibo De Smet moet het WK aan zich voorbij laten gaan met een stressfractuur.

Een week geleden wist de medische staf Eliott Crestan nog op te lappen voor het Belgisch kampioenschap in Brugge. 

 

Tijdens een trainingsstage in de Franse stad Bordeaux heeft hij zich opnieuw geblesseerd aan z'n hamstrings.

 

Aan Le Soir en het persagentschap Belga laat Crestan nu weten dat hij zijn deelname aan het WK in Boedapest (19-29 augustus) moet schrappen.

 

Begin dit jaar bereikte Crestan nog een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière. Op het EK indooratletiek in Istanbul won hij de bronzen medaille.

Een paar dagen geleden voelde ik een plotse pijn. Het verdict: een stressfractuur.

Tibo De Smet

"Ik ben er helemaal kapot van om aan te kondigen dat ik niet naar het WK kan", deelt ook Tibo De Smet het slechte nieuws.

 

"Een paar dagen geleden voelde ik een plotse pijn. Het verdict: een stressfractuur in mijn kuit en vijf weken niet hardlopen."

 

"Ik keek enorm uit naar mijn eerste ervaring op het wereldtoneel, dus het is moeilijk dat het enige waar je zo hard voor hebt gewerkt met een vingerknip van je wordt weggenomen."

 

"Nu is het tijd om mijn lichaam rust te gunnen. Ik kom sterker terug."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: