Ga naar de inhoud

Kopman-kwartet geeft advies bij vervanging Van Aert in Tourmanager: "Laten staan! Uit respect"

 do 20 juli 2023 13:59

Hopelijk heeft u nog minstens 1 transfer opgespaard voor het slotweekend. Want in dat geval heeft u met de vervanging van Wout van Aert een mooi budget van 11 miljoen te spenderen. Maar hoe pakt u die transfer het beste aan? Het panel van Kopman geeft tips, al heeft Thomas Huyghe een ongewone strategie in het achterhoofd. 

Thomas Huyghe (TV-maker en nieuw panellid): "Ik zou hem gewoon laten staan uit respect voor die man en de mensen die onder u staan (zoals ik) wat meer kans te geven om bij de top 10.000 te blijven."

 

Tess Elst (sportanker en presentatrice): "Ik zou de twee vlakken ritten nu nog laten en hem er dan uit gooien samen met mannen als Mohoric en Skjelmose. Op die manier heb ik geld genoeg voor 2 of 3 klassementsmannen. Die leveren veel punten op bij de eindafrekening."

Stel dat de man die je nu inbrengt vandaag of morgen nog uitvalt, dan is dat een verloren transfer geweest. 

Gilles Liesenborghs

Gilles Liesenborghs (lid van de Lead-Out): "Het idee van Tess lijkt me inderdaad het beste. Je hebt sowieso klassementsmannen nodig op het einde, maar die gaan je de komende twee dagen weinig tot niets opbrengen (tenzij ze een trui dragen). Dus je kan maar beter die dagen nog afwachten."


"Stel dat de man die je nu inbrengt vandaag of morgen nog uitvalt, dan is dat een verloren transfer geweest. Op de voorlaatste dag de Yates-brothers en/of Rodriguez erin brengen is ideaal."


Hannes Tahon (wielerman naast Renaat Schotte en José De Cauwer) laat zoals altijd amper in zijn kaarten kijken: "Wachten tot zaterdagochtend op hem dan te vervangen door een klassementsman. Die gaan amper punten pakken vandaag en morgen. Maar er kan hen nog altijd iets overkomen: valpartij, uitputting."

Gerelateerd: