Ga naar de inhoud

Kampioen Oostende lokt Kangoeroes-talent Joppe Mennes naar de kust

 do 15 juni 2023 16:52
Joppe Mennes (rechts) ruilt Mechelen voor Oostende.
Joppe Mennes (rechts) ruilt Mechelen voor Oostende.

De BNXT League zit er nog maar net op, maar Oostende is al volop bezig met zijn ploeg voor volgend seizoen. Een dag na Sam Van Rossom heeft de Belgische kampioen met de jonge Joppe Mennes opnieuw een Belgische topper (in spe) gestrikt.

De overgang van de 1,97m grote Joppe Mennes van Kangoeroes Mechelen naar Oostende hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag heeft de kustploeg de komst van de forward officieel gemaakt.

 

De 20-jarige Mennes speelde de voorbije 2 seizoenen met een dubbele licentie, waarmee hij ook voor tweedeklasser Guco Lier kon uitkomen.

 

De belofte-international had dit jaar een belangrijk aandeel in het sterke seizoen van Mechelen, waar hij gemiddeld goed was voor bijna 4 punten en 2 rebounds in 15 minuten per wedstrijd. Mennes eindigde het seizoen wel in de lappenmand door een kuitbeenblessure.

 

Voor Oostende is Mennes de 2e Belgische aanwinst op 2 dagen tijd. Gisteren kondigde de Belgische kampioen ook al de terugkeer aan van ervaren rot Sam Van Rossom, die na een prachtige carrière in het buitenland volgend seizoen opnieuw aan de slag gaat in eigen land.

Gerelateerd: