Ga naar de inhoud

Nederlandse BNXT-topper Groningen in financiële moeilijkheden: "Flink gat in begroting"

De Zweed Viktor Gaddefors is een van de sterkhouders van Donar.

BNXT-club Donar Groningen, de verliezende finalist van de Nederlandse titelfinale, zit in financieel zwaar weer. "We brengen in kaart welke keuzes we moeten maken om de club op het hoogste niveau te houden", klinkt het in een onheilspellend persbericht.

Donar verloor onlangs nog de Nederlandse titelfinale na een onwaarschijnlijke thriller tegen Leiden. Een geweldige domper voor de club uit Groningen, al blijken de extrasportieve problemen nog van een andere aard.

 

In een weinig rooskleurig persbericht laat Donar donderdag weten dat het in financieel zwaar weer verkeert. "We zullen de tering naar de nering moeten zetten om de continuïteit van de club te waarborgen", klinkt het.

 

Volgens Donar is er "een flink gat in de begroting geslagen". De club wijt die financiële kater onder meer aan een slechte competitiestart, waarbij de coach en verschillende spelers doorgestuurd werden. Ook de naweeën van de coronapandemie en de inflatie worden aangehaald als reden.

 

Donar, met 6 titels sinds het jaar 2000 een van de grootmachten in het Nederlandse basketbal, hoopt een faillissement te kunnen afwenden.

 

"De afgelopen periode zijn we met een groot aantal schuldeisers in gesprek gegaan om afspraken te maken over achterstallige betalingen. Ook brengen we in kaart welke keuzes we als bestuur moeten maken om de club de komende jaren op het hoogste niveau te behouden."