Ga naar de inhoud

Sam Van Rossom wuift Valencia uit na 10 jaar: staande ovatie en tranen na laatste match van seizoen

 za 3 juni 2023 12:14
" "
Sam Van Rossom speelde 10 jaar in Valencia.

Sam Van Rossom heeft gisteren - een dag voor zijn 37e verjaardag - afscheid genomen van Valencia. De Belgische point guard speelde er 10 jaar en groeide er uit tot publiekslieveling. Na afloop van de laatste match van het seizoen hield hij het dan ook niet droog in een volgestouwd thuisstadion.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Rossom kwam zelf niet in actie, hij herstelt nog van een knieoperatie. Valencia verloor na de heen- ook de terugmatch in de kwartfinales van de Spaanse Liga tegen rivaal Barcelona. Gisteren werd het 64-87, maandag was het 84-74.

Na afloop nam Van Rossom op het parket afscheid van zijn ploegmaats. Hij omhelsde ze allemaal. Van het publiek in La Fonteta - goed voor 8.500 toeschouwers - kreeg hij een laatste staande ovatie.

Onze landgenoot hield het niet droog. Over enkele dagen plant Valencia nog een afscheidsgebeuren voor Van Rossom, off court.

Van Rossom groeide het voorbije decennium uit tot een publiekslieveling: niemand gaf meer assists in de clubgeschiedenis. Dat leverde een landstitel in 2017 en 2 EuroCups op.

Van Rossom publiceert zelf filmpje: "Bedankt voor alles"

Sam Van Rossom postte op zijn verjaardag, daags na het duel, zelf een filmpje op zijn sociale media met enkele hoogtepunten van zijn verblijf in Valencia. "Bedankt voor alles, Familia Taronja...", groet hij de lokale basketbalfamilie. Familia Toranja staat voor Oranje Familie, de bijnaam van club én fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: