Ga naar de inhoud

Rani Rosius scherpt PR nog wat aan, verrassingsact Femke Bol staat er meteen

 za 27 mei 2023 18:56
Rani Rosius (archieffoto).

Rani Rosius heeft op de IFAM-meeting in Oordegem haar PR op de 100 meter met 4 honderdsten verbeterd. "Ik durf niet meer te zeggen waar dit eindigt", reageerde ze. Femke Bol was de suprise van de namiddag en klokte een bestewereldjaarprestatie op de 400 meter horden. 

Rani Rosius heeft de smaak te pakken. 10 dagen geleden liep ze met 11"24 een persoonlijk record op de 100 meter, in Oordegem ging ze nog 4 honderdsten sneller.

 

"Ik had het niet verwacht", reageerde ze na haar 11"20. "Ik had op training namelijk een pijntje."

 

"Ik heb me al vaak afgevraagd waar mijn progressie zal stoppen, maar nu durf ik het niet meer te zeggen waar het eindigt."

 

Rosius getuigde hoe ze een winter zonder zorgen heeft gekend, een verklaring voor haar vooruitgang.

 

Al zat ze naar eigen zeggen in oktober diep. "Ik wil er niets over zeggen, maar gelukkig kon ik mijn trainingen afwerken. Dat was de enige reden waarvoor ik nog uit bed kwam."

Ik had dit niet verwacht. 

Rani Rosius na haar PR

Op de 800 meter verpulverde Camille Laus haar PR tot 2'01"99. Laus focust zich niet meer uitsluitend op de 400 meter en het schakelprogramma van de 800 meter is een succes. 

 

Ze mag zich nu al de achtste Belgische aller tijden noemen op haar nieuwe afstand. De WK-limiet staat op 1'59"80, maar Laus maakt vooral kans om te gaan via de ranking.

 

"Het is niet waar? Dat kan niet?", luidde de reactie van Laus toen ze vernam dat haar chrono was bijgesteld van 2'02"25 naar 2'01"99.

 

"Dit geeft heel veel vertrouwen en wijst erop dat ik in mijn nieuwe discipline op de goede weg ben."

Fraai debuut van Femke Bol

De organisatie in Oordegem pakte op de valreep uit met Femke Bol op de affiche. De Nederlandse kanjer liet op de 400 meter horden meteen een bestewereldjaarprestatie optekenen in 53"12.

 

"Mijn coach wou een eerste wedstrijd van het seizoen zonder al te veel schijnwerpers", zei ze na afloop over de geheimhouding rond haar komst naar Oordegem.

 

"Hier kon ik mij in alle rust voorbereiden op de Diamond Leagues van de komende weken. En het blijft natuurlijk België, het land van mijn vriend." Bol is samen met polsstokspringer Ben Broeders, die haar zaterdag kwam aanmoedigen.