Ga naar de inhoud

Voorzitster Frans Olympisch Comité stapt 14 maanden voor Olympische Spelen in Parijs op

 do 25 mei 2023 14:00
" "
Brigitte Henriques wil de rust laten terugkeren aan de olympische top in Frankrijk.

Op 26 juli 2024 gaan de 30e Olympische Zomerspelen van start, maar de olympische organisatoren rollen ruziënd over de vloer. Voorzitster Brigitte Henriques van het Frans Olympisch Comité (CNOSF) houdt nu de eer aan zichzelf.

Henriques legde haar functie neer om zo een einde te maken aan een interne crisis die al 1,5 jaar duurt.

De voormalige vicevoorzitster van de Franse voetbalbond (FFF), die al maanden in oorlog ligt met haar voorganger Denis Masseglia, moet opkrassen na interne conflicten en rivaliteit.

De algemeen secretaris van de organisatie, Astrid Guyart, zal optreden als interim-voorzitster, totdat "binnen de komende 3 maanden" een nieuwe voorzitter wordt gekozen, aldus een verklaring van de CNOSF.

Al meer dan 1,5 jaar maakt de CNOSF een zware crisis door. Dat negatieve klimaat werd er de afgelopen dagen niet beter op na de aankondiging van Denis Masseglia, dat hij binnenkort een klacht zal indienen wegens vertrouwensbreuk tijdens het mandaat van Brigitte Henriques.

De afzetting in september 2022 van de voormalige rechterhand van Henriques, Didier Seminet, droeg bij tot de diepe crisis waarvan de instelling nog niet kon herstellen.